Facebook Pixel Sportdog.gr | Παράπονα Πασκουάλ για τη νέα Ευρωλίγκα – Που εστιάζει το πρόβλημα
| 2019-05-24 15:52:00

Παράπονα Πασκουάλ για τη νέα Ευρωλίγκα – Που εστιάζει το πρόβλημα

Sportdog Team
Παράπονα Πασκουάλ για τη νέα Ευρωλίγκα – Που εστιάζει το πρόβλημα

Ο Ισπανός τεχνικός αναπολεί τα χρόνια στη Μπαρτσελόνα.

Ένας από τους βασικούς ομιλητές στο πρώτο συνέδριο προπονητών θα είναι ο Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος μίλησε για τη νέα εποχή της προπονητικής στην Ευρωλίγκα. Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε η Ένωση Προπονητών και βρισκόμενος στο πλάι των Χουάν Αντόνιο Μοράλες (πρόεδρος Μπανταλόνα), Έτορε Μεσίνα (βοηθός στους Σπερς) και Γκόραν Σάσιτς (Εκτελεστικός Διευθυντής), ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού στάθηκε στη σχέση των προπονητών με τους παίκτες αλλά και για τις αλλαγές στην προπονητική λόγω του νέου φορμάτ της Ευρωλίγκας.

“Ως προπονητές, έχουμε την υποχρέωση να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να αλλάξουμε ως ένα βαθμό κάποια πράγματα. Θυμάμαι πως όταν ήμουν προπονητής στην Μπαρτσελόνα, συνηθίζαμε να αγωνιζόμαστε για την Ευρωλίγκα την Πέμπτη και για την ACB την Κυριακή. Είχαμε τουλάχιστον 3 ημέρες προετοιμασίας για κάθε παιχνίδι. Μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα στον τακτικό τομέα.

Στη νέα μορφή της Ευρωλίγκας, το σημαντικό για τον προπονητή είναι να ξέρει πόσες διαθέσιμες ώρες θα έχει ανάμεσα στα παιχνίδια και ποιος είναι ο όγκος των πληροφοριών που οι παίκτες μπορούν να κατανοήσουν. Όλα είναι διαφορετικά. Όταν έχεις εβδομάδα με διπλή αγωνιστική, επί της ουσίας έχεις μόλις μία ημέρα.”.

Ο Πασκουάλ θα έχει την ευκαιρία στις 5 Ιουλίου να μοιραστεί τις απόψεις του και τις γνώσεις του στο πρώτο Συνέδριο για το 2019. Δείτε το βίντεο με τις απαντήσεις του Ισπανού προπονητή…

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags