Facebook Pixel Παπανικολάου στο Sportdog για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Πιτίνο και Μπλατ!
| 2019-06-02 14:25:00

Βόμβες Παπανικολάου: "Δεν είναι η καζούρα, ντροπή για Ολυμπιακό - Μένει ο Πιτίνο, πάει F4"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Βόμβες Παπανικολάου: "Δεν είναι η καζούρα, ντροπή για Ολυμπιακό - Μένει ο Πιτίνο, πάει F4"

Συνέντευξη-φωτιά στο sportdog. "Σπίτι στην Ελλάδα".

 

Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό μπάσκετ σχολίασε ο Δημήτρης Παπανικολάου. Ο παλαίμαχος γκαρντ που πέρασε από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στην καριέρα του μίλησε στο sportdog για όσα έχουν συμβεί, την αποχώρηση των Πειραιωτών από τα πλέι οφς και αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκύπτουν.

"Δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με την καζούρα των οπαδών, αλλά και με εργαζόμενους", τονίζει και υποστηρίζει ότι τα ζητήματα του ελληνικού μπάσκετ έπρεπε να είχαν λυθεί πριν πάρουν τεράστιες διαστάσεις. "Μπαίνει ο εγωισμός στη μέση και τα πράγματα γίνονται χειρότερα όπως και έγιναν", αναφέρει μεταξύ άλλων. 

Πώς σχολιάζεις την απουσία του Ολυμπιακού από τα πλέι οφς;

"Δεν είναι ευχάριστο. Πάντα υπήρχαν προβλήματα, αλλά τόσο σοβαρά όχι. Και ο Παναθηναϊκός να ήταν στη θέση του Ολυμπιακού πάλι δεν θα ήταν ευχάριστο. Όσο πιο μεγάλη είναι η ομάδα τόσο δυσάρεστη είναι η κατάσταση. Γιατί όπως είναι κατανοητό, οι μεγάλες ομάδες κουβαλούν μια δυναμική, η οποία είναι απαραίτητη στον ελληνικό αθλητισμό. Ελπίζω κάποια στιγμή να πρυτανεύσει η λογική και να βρεθούν λύσεις. Γιατί δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με την καζούρα των οπαδών, αλλά και με εργαζόμενους. Υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας που πλήττονται".

Τι πρέπει να γίνει; Γιατί ο Ολυμπιακός έχει κάποια παράπονα που εκφράζει συνεχώς.

"Εδώ που φτάσαμε δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Η γνώμη μου είναι ότι η λύση έπρεπε να είχε δοθεί τον Φεβρουάριο, στο πρώτο επεισόδιο του σίριαλ, όταν είχε αποχωρήσει ο Ολυμπιακός στον αγώνα Κυπέλλου. Ήταν η στιγμή που έπρεπε όλοι οι φορείς του μπάσκετ, με την Πολιτεία να είναι μπροστά, να μαζευτούν και να μιλήσουν για τα προβλήματα. Αυτά λύνονται εσωτερικά, όχι με δημόσιους διαλόγους. Γιατί μπαίνει ο εγωισμός στη μέση και τα πράγματα γίνονται χειρότερα όπως και έγιναν. Μετά δεν υπήρχε κάποια πρόληψη και φτάσαμε να συγκαλείται σύσκεψη από τον κ. Βασιλειάδη δύο ημέρες πριν τον επόμενο αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού που ήταν και αργά να αλλάξει ο ρους της ιστορίας. Νομίζω ότι τα προβλήματα πρέπει να λύνονται από την αρχή πριν πάρουν δημόσιες διαστάσεις".

Μπορείς να φανταστείς τον Ολυμπιακό στην Α2; Με ποιο έμψυχο δυναμικό θα κατεβεί να παίξει σε αυτήν την κατηγορία;

"Νομίζω είναι ντροπή να μιλήσω για το πώς θα παίξει ο Ολυμπιακός στην Α2. Απ' ότι ξέρω από τα ρεπορτάζ θα κατέβει με νεαρότερο ρόστερ. Όλοι περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις".

Πώς βλέπεις την επόμενη μέρα των αιωνίων, ειδικά στην Ευρωλίγκα;

"Ο Ολυμπιακός φέτος για μεγάλο διάστημα έπαιξε πολύ καλά στην Ευρωλίγκα. Ήταν το φαβορί να προκριθεί μέχρι που έκανε μία πολύ μεγάλη κοιλιά. Είναι μία ομάδα με πολύ μεγάλο κορμό και έμπειρους παίκτες. Τα τελευταία χρόνια θέλει μεγαλύτερη προσοχή για το υπάρχον μπάτζετ, γιατί μην ξεχνούμε, ότι ζούμε στην Ελλάδα της κρίσης. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Ο Παναθηναϊκός είναι θέμα χρόνου να βρεθεί στο Final 4 και να είμαστε χαρούμενοι και για τις δύο ομάδες".

Τι χρειάζονται μεταγραφικά;

"Αυτά είναι θέματα των προπονητών. Δεν θέλω να εισέλθω σε αυτόν τον τομέα. Οι προπονητές ξέρουν. Το μόνο που ξέρω είναι, ότι οι ομάδες χρειάζονται ηρεμία και να νιώθουν μία ασφάλεια και σιγουριά".

Πόσο μπορεί να έχουν επηρεαστεί ο Ρικ Πιτίνο με τον Ντέιβιντ Μπλατ από όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ;

"Η Ελλάδα είναι μια χώρα που τη λατρεύεις ακόμα και αν σε στενοχωρήσει. Έχω παραδείγματα από Αμερικάνους από τότε που έπαιζα εγώ. Μπορεί να αισθάνονταν περίεργα, πολλοί όμως έψαχναν και σπίτι για να αγοράσουν. Περνούν πολύ καλά και οι παίκτες και οι προπονητές. Για τον Πιτίνο έχω την αίσθηση ότι θα μείνει. Ο Μπλατ είχε μία δύσκολη κατάσταση να διαχειριστεί φέτος. Ήταν πολύ ιδιαίτερη για την ιστορία του Ολυμπιακού. Είναι ένας καταξιωμένος άνθρωπος. Είναι μεγάλη μας τιμή που έχουμε τον Πιτίνο και τον Μπλατ στη χώρα μας".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags