Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Έχει τρέλα ο Ράις, by the book με Στρέλνιεκς - Αυτός αλλάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό"
Μπάσκετ
| 2019-07-06 20:04:00

"Έχει τρέλα ο Ράις, by the book με Στρέλνιεκς - Αυτός αλλάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Έχει τρέλα ο Ράις, by the book με Στρέλνιεκς - Αυτός αλλάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό"

Ο Κώστας Φλεβαράκης αναλύει τις κινήσεις των δύο "αιωνίων".

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Τις μεταγραφικές κινήσεις των "αιωνίων" σχολίασε ο Κώστας Φλεβαράκης. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο sportdog για τις προσθήκες σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά και τα μεταγραφικά σενάρια που κυκλοφορούν για την ενίσχυση των δύο ομάδων.

"Χρειαζόταν ένας παίκτης με διαφορετικό στυλ", λέει για τον Ράις στον Παναθηναϊκό, υπογραμμίζοντας, ότι "είναι διαφορετικός παίκτης από τον Στρέλνιεκς", τον οποίο θέλουν οι Πράσινοι.

"Χρειάστηκε τέτοιος σκόρερ στον Μπλατ", λέει για τον Πάντερ, ενώ όσον αφορά τον Τεόντοσιτς και την πιθανότητα επιστροφής του στον Ολυμπιακό επεσήμανε ότι αλλάζει τις ισορροπίες.

Πώς σας φαίνεται η απόκτηση του Ράις στον Παναθηναϊκό;

"Είναι ένα παιδί που ξέρει καλά το ευρωπαϊκό μπάσκετ και την Ευρωλίγκα. Έχει μεγάλη εμπειρία. Έχει δείξει ότι μπορεί να κουμαντάρει μεγάλα καράβια. Βασίζεται πάρα πολύ στο τρέξιμο, στο ένας εναντίον ενός. Είναι πολύ καλός στο πικ εν ρολ. Θεωρώ ότι δείχνει με ωραίες κινήσεις πάει σε σίγουρες λύσεις, σε παιδιά που ξέρουν την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Έχουν δείξει ότι μπορούν να κουβαλήσουν την ομάδα. Ειδικά στο θέμα του πλέι μέικερ. Μαζί με τον Καλάθη χρειαζόταν ένας παίκτης με διαφορετικό στυλ, πιο ένας εναντίον ενός".

Από το Περιστέρι στον Παναθηναϊκό. Μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις ο Μπέντιλ, είναι ο σέντερ που ήθελε το Τριφύλλι;

"Τον ξέρει καλά ο Πεδουλάκης. Έχουν δουλέψει μαζί. Με αυτές τις περιπτώσεις κερδίζεις χρόνο. Ο Παναθηναϊκός είχε έτσι και αλλιώς πολύ βαριά παιδιά. Ήθελε κάτι πιο αθλητικό. Νομίζω ότι παίρνει κάτι διαφορετικό από αυτό που είχε. Γενικά έλειπαν οι αθλητικοί ψηλοί στην ομάδα".

Η ανανέωση του Ντεσόν Τόμας δείχνει την επιθυμία να διατηρήσει τον κορμό;

"Είναι θετικό που ανανέωσε. Ήταν μέσα στην ομάδα. Τον ήξερα από όλες τις πλευρές και τον χαρακτήρα του και τη νοοτροπία και σαν λειτουργία μέσα στο σύνολο. Νομίζω και στα αγωνιστικά του στοιχεία ήταν αρκετά ουσιαστικός. Έδωσε βοήθειες".

Τί θα δώσει στον Παναθηναϊκό η επικείμενη προσθήκη του Στρέλνιεκς;

"Μπορεί να αλλάξει πολύ επειδή ενισχύεται στην περιφέρεια.Ο Στρέλνικες είναι πολύ χρήσιμος επιθετικά. Ξέρει πρόσωπα και πράγματα. Μπορεί να σου δώσει διαφορετικά στοιχεία από τον Ράις. Ο ένας είναι πιο απρόβλεπτος και ο άλλος πιο συγκεκριμένος. Είναι δύο διαφορετικοί παίκτες. Θεωρώ ότι κολλάνε σε αυτήν την περίπτωση. Σε τέτοια μεγάλη σεζόν στην Ευρωλίγκα χρειάζεται και η μία περίπτωση παίκτη και η άλλη. Χρειάζονται τα παιδιά που θα παίξουν αυτό που θέλει ο προπονητής με την εμπειρία και το ταλέντο τους και τα παιδιά που θα μπορέσουν να πάνε το παιχνίδι στο ένας εναντίον ενός και να δείξουν το κάτι διαφορετικό. Χρειάζεσαι την καλώς εννοούμενη τρέλα του Ράις. Με τον Στρέλνιεκς θα εξυπηρετείται το παιχνίδι της ομάδας, το by the book που λέμε".

Ο Ολυμπιακός πήρε Πάντερ που τον είδαμε στην ΑΕΚ. Μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτήν τη μετάβαση;

"Ο Μπλατ ξέρει πολύ καλά τι του έλειψε. Προφανώς του χρειάστηκε ένας τέτοιος σκόρερ. Ο Πάντερ έχει δείξει ότι μπορεί να κουβαλήσει τη μπάλα εκτελεστικά. Και στις δύσκολες στιγμές μπορεί να πετύχει στόχους, όπως το έκανε με την ΑΕΚ. Από τη στιγμή που ο προπονητής τον βοηθήσει να προσαρμοστεί στα υψηλότερα δεδομένα, νομίζω, ότι θα έχει θετικό ρόλο. Στον Ολυμπιακό υπάρχει το ερώτημα πόσοι παίκτες σκόρερ μαζί θα μπορέσουν να πάρουν για κάποια λεπτά το ρόλο του πρωταγωνιστή από τον Βασίλη Σπανούλη. Αυτό είναι το κλειδί. Ως σκόρερ έχει τα στοιχεία να γίνει ο παίκτης που μπορεί να τραβήξει την ομάδα".

Την περίπτωση του Κόνιαρη πως τη σχολιάζετε;

"Έχει φανεί τα τελευταία χρόνια, ότι ο Ολυμπιακός χρειαζόταν μία ένεση με νεότερους Έλληνες παίκτες. Προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν αυτή η κίνηση. Ο Ολυμπιακός έχει παιδιά που βρίσκονται προς το τέλος της καριέρας τους. Είναι λογικό να βάλεις δίπλα τους κάποια νέα παιδιά, τα οποία θα κερδίσουν δίπλα τους εμπειρίες. Θα ήταν σημαντικό να βρει χρόνο. Να μην είναι ένα ακόμα παιδί που συμμετέχει στη διαδικασία".

Πόση δύναμη αποκτά ο Ολυμπιακός αν επιστρέψει ο Τεόντοσιτς;

"Με Τεόντοσιτς αλλάζει επίπεδο η ομάδα με το ταλέντο, την εμπειρία και τη μεγάλη προσωπικότητα που μπορεί να δώσει σε μία ομάδα με υψηλούς στόχους στην Ευρωλίγκα. Όταν αποφασίσεις να πάρεις τον Τεόντοσιτς ξέρεις, ότι επιθετικά μπορείς να αλλάξεις τις ισορροπίες στην καλή του μέρα. Ο Τεόντοσιτς είναι ένα παιδί που μπορεί να κρίνει αγώνες σεζόν. Είναι καθαρά θέμα στο κατά που θέλεις να ενισχύσεις το ρόστερ. Ο Μπλατ θέλει να βάλει επιθετικό ταλέντο με παίκτες που μπορούν να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις με τη μπάλα στα χέρια".

Η ΑΕΚ δείχνει, ότι με την έλευση του Παπαθεοδώρου θα δώσει μεγαλύτερη βάση στο ελληνικό στοιχείο και στο ταλέντο. Πώς σας φαίνετε αυτή η στρατηγική;

"Το ελληνικό στοιχείο είναι πολύ καθοριστικό για να πετύχεις μεγάλα πράγματα. Είδαμε ότι τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ είχε Έλληνες παίκτες που βοήθησαν να πετύχει τους στόχους της. Σαν κίνηση είναι απόλυτα θετική. Στην πορεία μετρά η χημεία με τους ξένους που θα έρθουν. Η ΑΕΚ δείχνει ότι κλείνει έγκαιρα παίκτες, για να διατηρηθεί στο υψηλό επίπεδο που ήταν και τα προηγούμενα χρόνια στο Champions League".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags