Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Κινήσεις υψηλού επιπέδου έκαναν οι Πράσινοι
| 2019-08-04 15:37:00

"Ρίσκο Μπέντιλ-Γουάιλι - Πότε θα αποδώσουν Φριντέτ-Τζόνσον - Ολυμπιακός με λιγότερο πικ εν ρολ"!

του Γιώργου Κτενά
"Ρίσκο Μπέντιλ-Γουάιλι - Πότε θα αποδώσουν Φριντέτ-Τζόνσον - Ολυμπιακός με λιγότερο πικ εν ρολ"!

Σούπερ ανάλυση στο sportdog.gr!
 

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Κινήσεις υψηλού επιπέδου έκαναν οι Πράσινοι, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δηλώσεις του ο Κώστας Μέξας στο sportdog, ειδικά με τις περιπτώσεις των Φριντέτ και Τζόνσον.

Ο πεπειραμένος τεχνικός αναφέρθηκε, ακόμα, στον Ολυμπιακό και τις δικές του καλοκαιρινές κινήσεις, ενώ σχολίασε και τι περιμένει να κάνουν οι δύο ομάδες στην Ευρωλίγκα.

"Ρίσκο με Μπέντιλ-Γουάιλι - Step up ο Παπαγιάννης"

"Έκανε κινήσεις υψηλού θεωρητικά επιπέδου ο Παναθηναϊκός, ειδικά του Φριντέτ και του Τζόνσον. Έχουν βέβαια ένα ερωτηματικό γιατί δεν έχουν ξαναπαίξει στην Ευρωλίγκα, αλλά είναι δεδομένη η υψηλή ποιότητά τους. Θα χρειαστούν, βέβαια, ένα διάστημα προσαρμογής για να μπορέσουν να αποδώσουν σύμφωνα με όσα περιμένουν στον Παναθηναϊκό", σχολίασε αρχικά ο Κ. Μέξας στο sportdog και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Υπάρχει και η προσθήκη του Ράις στην περιφέρεια, με διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα του Λεκαβίτσιους. Θα δούμε πώς θα παίξει στον Παναθηναϊκό, αν θα είναι πίσω από τον Καλάθη ή αν θα παίζει μαζί με τον Καλάθη. Στους ψηλούς πήρε δύο ρίσκα με Μπέντιλ και Γουάιλι για το επίπεδο της Ευρωλίγκας, αλλά με την αθλητικότητα και το κίνητρο που έχουν, πιστεύω ότι θα μπορέσουν να προσαρμοστούν. Σημαντική ήταν, επίσης, η παραμονή του Τόμας, όπως τον είδαμε στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου, ενώ θεωρώ ότι είναι η ώρα να κάνει το step up και ο Παπαγιάννης".

Πώς περιμένετε να παίξει ο Πεδουλάκης;

"Πάντα ο κόουτς Πεδουλάκης έπαιζε με διαφορετικά σχήματα. Θεωρώ ότι θα προσπαθήσει να ισορροπήσει ανάμεσα στο στοχευμένο παιχνίδι και το "πρέπει" να παίξει πιο γρήγορα. Οι αρχές και ο τρόπος του παιχνιδιού θα είναι πιο σημαντικές, καθώς με δύο ματς μέσα στην εβδομάδα δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια στους προπονητές. Και στο Περιστέρι, πάντως, ο κόουτς Πεδουλάκης έδειξε ότι σε κάποια πράγματα αλλάζει τον τρόπο παιχνιδιού, κάτι που περιμένω να κάνει και στον Παναθηναϊκό".

"Πίεση στην άμυνα - Λιγότερη πικ εν ρολ δημιουργία για Ολυμπιακό"

Πώς περιμένετε να παρουσιαστεί η ομάδα στην Ευρωλίγκα;

"Με αυτά που έγιναν φέτος στην Ευρωλίγκα, τις μεταγραφές εννοώ, θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα του χρόνου. Θεωρώ ότι των περισσότερων ομάδων ο στόχος θα είναι η είσοδος στην 8άδα και μετά να δουν ποιες μπορούν να πάρουν πλεονέκτημα έδρας. Φέτος υπάρχουν 10-12 ομάδες που θα παλέψουν για την 8άδα, άρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον έτσι κι αλλιώς η Ευρωλίγκα".

Ποια είναι η άποψή σας για τις κινήσεις του Ολυμπιακού και, φυσικά, την παραμονή του Μπλατ;

"Είναι δεύτερη ευκαιρία για τον Μπλατ, για να φέρει την ομάδα στα δικά του θέλω. Έφερε αρκετούς ξένους παίκτες, για να δημιουργήσει ανταγωνιστική ομάδα στην Ευρωλίγκα. Πήρε παιδιά που έχουν εμπειρία στην Ευρωλίγκα, όπως είναι ο Κουζμίνσκας, ο Ρούμπιτ, ο Πολ. Δεν ξέρω αν είναι παίκτες από το πάνω-πάνω ράφι, αλλά τα οικονομικά δεδομένα στον Ολυμπιακό είναι διαφορετικά. Χρειάζεται και κάποιο ρίσκο, δηλαδή. Θεωρώ ότι θα δούμε μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα και περισσότερο τρέξιμο με αθλητικά παιδιά".

Το κεφάλαιο Σπανούλης; Ο Πρίντεζης;

"Πρέπει πρώτα να δούμε πώς θα γυρίσει ο Σπανούλης μετά από τον τραυματισμό του. Γιατί πλην του Σπανούλη, ο Ολυμπιακός υστερεί στην πικ εν ρολ δημιουργία. Νομίζω ότι θα δούμε λιγότερη πικ εν ρολ δημιουργία. Η τριάδα Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Ρούμπιτ είναι πολύ καλή. Παίζουν εύκολα όλοι μαζί, συν τον Κουζμίνσκας που προσθέτει σουτ από τη θέση 4. Θεωρώ ότι στους ψηλούς ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή 4άδα βασικών παικτών".

Τέλος, θέλω να μου πείτε τι περιμένετε να κάνει στην Ευρωλίγκα φέτος ο Ολυμπιακός.

"Δεν διαφέρει πολύ από όσα είπα για τον Παναθηναϊκό η τοποθέτησή μου. Πρωταρχικός στόχος και για τον Ολυμπιακό είναι η 8άδα, δεν θεωρώ ότι για τις ελληνικές ομάδες είναι ρεαλιστικός στόχος το Final 4. Θεωρώ ότι αρχικά ο στόχος για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι η 8άδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρασκήνιο-"μολότοφ" στον Ολυμπιακό - Τρίβει τα χέρια του ο Κούτρης - Ξενέρωμα Μαρτίνς;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags