Facebook Pixel Sportdog.gr | Συγκίνηση για Θανάση και προβληματισμός – Ήττα για ΠΑΟ από τη Μακάμπι - Θέλει πολλή δουλειά (Vid)
Μπάσκετ
| 2019-09-21 20:58:00

Συγκίνηση για Θανάση και προβληματισμός – Ήττα για ΠΑΟ από τη Μακάμπι - Θέλει πολλή δουλειά (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Συγκίνηση για Θανάση και προβληματισμός – Ήττα για ΠΑΟ από τη Μακάμπι - Θέλει πολλή δουλειά (Vid)

Εμφάνισαν σοβαρές αδυναμίες οι Πράσινοι, που έχασαν 82-71.

Την ήττα με 82-71 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ γνώρισε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα αντιμετωπίσει αύριο στις 15:45 τη Φενέρμπαχτσε στον μικρό τελικό του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», ενώ η Μακάμπι θα παίξει στον τελικό με την Αρμάνι Μιλάνο στις 18:00.

Οι Πράσινοι προβλημάτισαν με την εικόνα τους στην άμυνα, ενώ φανέρωσαν πολύ σοβαρές αδυναμίες στη ρακέτα και έχασαν κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ. Κορυφαίος παίκτης του Τριφυλλιού ήταν ο Ράις με 17 πόντους, με τον Φριντέτ να προσθέτει 15 και τον Τόμας 11.

Βεβαίως, το αγωνιστικό κομμάτι δεν είναι το μόνο που απασχόλησε στο σημερινό παιχνίδι, το οποίο διεξήχθη σε κλίμα συγκίνησης. Πριν την έναρξη του αγώνα ανέβηκε στην οροφή του ΟΑΚΑ το λάβαρο του Θανάση Γιαννακόπουλου, εν μέσω αποθέωσης από 15.000 φίλους του Παναθηναϊκού στις εξέδρες.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, με τη Μακάμπι να παίρνει από την αρχή το πάνω χέρι, να ξεκινά με υψηλά ποσοστά ευστοχίας και να προηγείται με 10-2 στο 3’. Ο Ταϊρίς Ράις άρχισε να «ζεσταίνεται» και να οδηγεί τον Παναθηναϊκό στο σκοράρισμα. Οι Πράσινοι έτρεξαν επιμέρους σκορ 10-5 και μείωσαν σε 15-12, όμως στην συνέχεια «μπλόκαραν» ξανά στην επίθεση και οι Ισραηλινοί απάντησαν και προηγήθηκαν ξανά με 20-12 στο 7’.  Με τρίποντο του Φριντέτ στο 10’ οι Πράσινοι μείωσαν σε 24-20, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.

Ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε ιδιαίτερα υψηλός, όπως και το σκορ, με τη Μακάμπι να διατηρεί το προβάδισμα σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, αφού ήταν σαφώς πιο εύστοχη, ενώ η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν ήταν αποτελεσματική. Μεγάλη ζημιά στο Τριφύλλι έκανε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, που ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 14 πόντους. Το επιθετικό παιχνίδι του Τριφυλλιού εξελίχθηκε σε… μονόλογο του «καυτού» Ράις, που πέτυχε 17 πόντους στο πρώτο μέρος, βγάζοντας ορισμένες πολύ εντυπωσιακές φάσεις. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 9 πόντους, με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ με 53-45.

Ο Τζίμερ Φριντέτ ξεκίνησε «ζεστός» το δεύτερο μέρος, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Ράις καθώς πέτυχε 5 γρήγορους πόντους και μείωσε σε 59-52. Το σκηνικό, ωστόσο, δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο, καθώς η άμυνα του Παναθηναϊκού εξακολούθησε να είναι προβληματική, ειδικότερα στη ρακέτα. Χωρίς να ζοριστεί, η Μακάμπι άνοιξε την υπέρ της διαφορά και ολοκλήρωσε το τρίτο δεκάλεπτο με +14 (70-56).

Ο ΝτεΣόν Τόμας «ξύπνησε» στην τελευταία περίοδο και «κουβάλησε» επιθετικά τον Παναθηναϊκό μαζί με τον Τζίμερ Φριντέτ. Οι Πράσινοι, πάντως, δεν βελτίωσαν τις αδυναμίες τους δεν μπόρεσαν να κατεβάσουν τη διαφορά κάτω από τους 8 πόντους (75-67) γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 82-71.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 45-54, 56-70, 71-82.

Παναθηναικός: Τόμας 11, Ράις 17, Παπαγιάννης 2, Παπαπέτρου 10, Παππάς, Μπεντίλ 3, Μήτογλου 2, Ουάιλι 4, Καλάθης 5, Φριντέτ 15, Μπράουν 2, Τζόνσον, Βουγιούκας

Μακάμπι: Μπράιαντ 11, Ουίλμπεκιν 11, Χάντερ 10, Κοέν, Αβντίγια 2, Ντόρσει 18, ΝτιΜπαρτολομέο, Ουόλτερς 9, Κοέν 7, Μπλακ 14, Ζούσμαν

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags