Facebook Pixel Αυτός θα είναι ο κόουτς της Εθνικής στα "παράθυρα" - Ποιος "τελειώνει" - Ήθελε Ιτούδη αλλά...
| 2019-10-01 14:26:00

Οριστικό: Αυτός είναι ο κόουτς της Εθνικής στα "παράθυρα" - Ποιος "τελειώνει" - Ήθελε Ιτούδη αλλά...

του Pick n' Scroll
Οριστικό: Αυτός είναι ο κόουτς της Εθνικής στα "παράθυρα" - Ποιος "τελειώνει" - Ήθελε Ιτούδη αλλά...

Δεν υπάρχουν χρήματα. "Άκυρο" Μπαρτζώκα. Αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Έχουν περάσει παραπάνω από 20 μέρες από τον αποκλεισμό της Εθνικής στο Παγκόσμιο της Κίνας. Ήταν μία ακόμη αποτυχία της επίσημης αγαπημένης και το έχουν παραδεχθεί όλοι. Ακόμη και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Οι περισσότεροι τα έβαλαν με τον προπονητή της ομάδας, Θανάση Σκουρτόπουλο, θεωρώντας ότι η Εθνική έπρεπε να πάει στην Κίνα με έναν πιο μπαρουτοκαπνισμένο. Με τον Ιτούδη, με τον Σφαιρόπουλο, με τον Μπαρτζώκα. Με έναν προπονητή, δηλαδή, αυτού του επιπέδου.

Η ιστορία της Εθνικής στο Παγκόσμιο έχει ξεχαστεί από τους περισσότερους, αλλά σε λίγους μήνες έχουμε τα "παράθυρα" για το Ευρωμπάσκετ του 2021. Θα υπάρξει αλλαγή προπονητή ή όχι;

Όλα δείχνουν ότι η ομάδα μας θα συνεχίσει με τον Σκουρτόπουλο. Στην ΕΟΚ θεωρούν ότι αναλογικά με τις δυνατότητές και εμπειρίες του, ο Έλληνας προπονητής δεν τα πήγε άσχημα στην Κίνα. Συν τοις άλλοις, δεν υπάρχει προπονητής υψηλού επιπέδου που θα έρθει να αναλάβει μεσούσης της σεζόν.

Η ΕΟΚ π.χ. θα ήθελε τον Ιτούδη. Πώς, όμως, θα μπορέσει ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ να είναι παράλληλα σε δύο γήπεδα; Και εκεί που παίζει η ΤΣΣΚΑ και εκεί που είναι η Εθνική. Γιατί ως γνωστόν τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων και της Ευρωλίγκας είναι πάνω-κάτω στις ίδιες μέρες.

Αφήστε που η τσέπη της ομοσπονδίας δεν είναι τόσο πλούσια, ώστε να προσελκύσει τέτοιους προπονητές. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας π.χ. είναι ελεύθερος. Είναι υψηλού επιπέδου και θα ταίριαζε 100%. Θέλει, όμως, να δουλέψει στην Ευρωλίγκα. Και περιμένει να αδειάσει θέση. Συν τοις άλλοις, είναι και αυτός πολύ ακριβός με βάση και τα οικονομικά δεδομένα της ΕΟΚ.

Αν τελικώς υπερισχύσει αυτό που ακούγεται ότι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας, ίσως γίνει αλλαγή στους βοηθούς του. Είναι πιθανό να αλλάξει κάποιον ή κάποιος από τους συνεργάτες του, που προσπάθησαν κι αυτοί από την πλευρά τους στην Κίνα, χωρίς, όμως, η ομάδα να μπορέσει να πάρει το αποτέλεσμα που θα ήθελε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ρε είστε σοβαροί; Τι απέγινε ο άνθρωπος που πήγε τα σουβλάκια στο Λαμία - Παναθηναϊκός (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags