Facebook Pixel Βιλερμπάν - Ολυμπιακός: Γκέλα για τους Πειραιώτες στην πρεμιερά - Ήττα με 82-63
Μπάσκετ
| 2019-10-04 23:40:00

Δεν… βλεπόταν! Τραγικός ο Ολυμπιακός, διασύρθηκε από τη Βιλερμπάν στη Γαλλία

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Δεν… βλεπόταν! Τραγικός ο Ολυμπιακός, διασύρθηκε από τη Βιλερμπάν στη Γαλλία

Κάκιστη εμφάνιση και ήττα με 82-63 στην πρεμιέρα.

Βιλερμπάν - Ολυμπιακός: Γκέλα με το... καλημέρα για τον Ολυμπιακό στη Euroleague!

Η πρωτάρα Βιλερμπάν εξέθεσε τους Πειραιώτες, οι οποίοι πραγματοποίησαν κάκιστη εμφάνιση με άμυνα... παιδική χαρά και τους "συνέτριψε" με 82-63, σε μια ήττα... εκτός προγράμματος αφού οι Γάλλοι είναι μια από θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, καθώς κυριάρχησε στις δύο άκρες του παρκέ και ήλεγξε πλήρως τον ρυθμό του αγώνα. Με τους Πρίντεζη και Πάντερ να ξεκινούν «ζεστοί», οι Ερυθρόλευκοι πήραν διαφορά 7 πόντων (17-10). Ωστόσο, μια σειρά από κάκιστες αμυντικές αντιδράσεις του Ολυμπιακού άλλαξαν τα δεδομένα υπέρ της Βιλερμπάν. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι Γάλλοι πήραν τέσσερα (!) συνεχόμενα γκολ-φάουλ, με αποτέλεσμα να περάσουν μπροστά στο σκορ (21-20).

Ένα τρίποντο του Σπανούλη στη λήξη της πρώτης περιόδου έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό (24-21), όμως αυτή ήταν η τελευταία φορά που οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Μπλατ έπαθε ζημιά από τους Πέιν και Ζαν Σαρλ, που κυριάρχησαν πλήρως στη ρακέτα, και τον «καυτό» Τέιλορ, που τους πλήγωσε από την περιφέρεια. Η Βιλερμπάν ξέφυγε με 6 πόντους (31-25), διατήρησε τη διαφορά σε παρόμοια επίπεδα και πήγε στο ημίχρονο προηγούμενη με 40-33.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τον Ολυμπιακό στο τρίτο δεκάλεπτο. Το κρεσέντο των Γάλλων στο τρίποντο, με τους Τέιλορ και Λάιτι να κάνουν μεγάλη ζημιά σε συνδυασμό με την κακή άμυνα και την αστοχία των Πειραιωτών στις βολές έφεραν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Η Βιλερμπάν προηγήθηκε με 12, με τον Ολυμπιακό να καταφέρνει απλώς να μειώσει στους 9 (56-47) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν καλύτερα στο τέταρτο δεκάλεπτο, μειώνοντας άμεσα στους 7 με τρίποντο του Σπανούλη (59-52), οι ελπίδες τους για ανατροπή όμως «έσβησαν» άμεσα. Αντί να πλησιάσουν κι άλλο οι Πειραιώτες, είδαν τη διαφορά να εκτοξεύεται. Παίζοντας κακή περιφερειακή άμυνα ο Ολυμπιακός επέτρεψε στους Τέιλορ και Λάιτι να τον «σκοτώσουν» με ελεύθερα τρίποντα και να επαναφέρουν τη διαφορά στους (69-57). Τη «σκυτάλη» πήρε ο Τζεκίρι, που έκανε… πάρτι στη ρακέτα, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να δείχνουν παραιτημένοι και το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με θρίαμβο της Βιλερμπάν (82-63).

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 40-33, 56-47, 82-63

Βιλερμπάν: Τζάκσον 5, Τέιλορ 16 (3), Τζεκίρι 13, Καχούντι 7, Μαλεντόν, Νουά, Ζαν-Σαρλ 10, Ντιότ 8 (1), Μπακό, Λάιτι 16 (2), Πέιν 7 (1)

Ολυμπιακός: Πάντερ 11, Μπόλντγουϊν 2, Πολ 2, Σπανούλης 9 (3), Τσέρι 2, Μιλουτίνοφ 10 (10ρ), Βεζένκοφ, Πρίντεζης 15 (1), Παπανικολάου 4, Κουζμίνσκας 6, Ρούμπιτ 2, Χαπ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags