Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Τους κουδούνισε ο Ίαν - Ορμάγανε στην μπάλα - Μην τρελαθούμε με Καλάθη"
Μπάσκετ
| 2019-10-25 13:03:00

"Τους κουδούνισε ο Ίαν - Ορμάγανε στην μπάλα - Μην τρελαθούμε με Νικ" - Απίθανη ατάκα για Φριντέτ!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Τους κουδούνισε ο Ίαν - Ορμάγανε στην μπάλα - Μην τρελαθούμε με Νικ" - Απίθανη ατάκα για Φριντέτ!

Έμπειρος κόουτς αποθεώνει ΠΑΟ. "Eίχαμε πανηγύρι, εντυπωσιάστηκα...".

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην εντυπωσίασε με την εμφάνισή του, όμως εμφάνισε θετικά στοιχεία και με ομαδική δουλειά έφυγε νικητής από την Αγία Πετρούπολη κόντρα στη Ζενίτ.

"Ήταν μία καλή νίκη, παρότι οι άλλοι τον παρέσυραν σε αντάρτικο", αναφέρει ο Ντίνος Καλαμπάκος. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο sportdog για την αναμέτρηση και εξέφρασε τις εντυπώσεις του από την επικράτηση του Τριφυλλιού.

"Είχαμε ένταση, πανηγύρι, αλληλοκαλύψεις, βοήθειες, ριμπάουντ, ζωντανό πάγκο. Ήταν πολύ ζωντανός ο Παναθηναϊκός", σημειώνει.

Παράλληλα, ο Έλληνας προπονητής σχολίασε την αφύπνιση του Φριντέτ, αλλά και την παρουσία του Καλάθη μετά την κριτική που δέχτηκε μετά τις ήττες με Βιλερμπάν και Αρμάνι Μιλάνο.

Είδαμε στην αρχή ότι ο Παναθηναϊκός με Καλάθη, Φριντέτ, Παπαπέτρου, Τόμας και Παπαγιάννη είχε προβλήματα. Γιατί δεν απέδωσε το σχήμα;

"Νομίζω ότι πήγαινε να χτυπήσει τακτικά τους άλλους πάνω στα ύψη και τις διαφορές. Αυτό ήταν μία επιλογή που το σκέφτεσαι, το κάνεις, το δουλεύεις και μετά καταλαβαίνεις, ότι δεν μπορεί να είμαστε όλοι σοφοί. Δεν το σκέφτηκε άσχημα στη λογική ότι έπαιξε πάνω στις αδυναμίες των άλλων. Διέκρινε τις αδυναμίες, μετά τον παρέσυραν στα πολύ γρήγορα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό και καθάρισε σχεδόν εύκολα ένα παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα με καλή ψυχολογία μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού. Ήταν γεμάτο το γήπεδο. Η Ζενίτ είναι φρέσκια στην Ευρωλίγκα, έχει καλούς παίκτες. Οπότε για τον Παναθηναϊκό ήταν μία καλή νίκη, παρότι οι άλλοι τον παρέσυραν για κάποια δίλεπτα και τρίλεπτα σε αντάρτικο. Ο Παναθηναϊκός καλά το έπαιξε. Τώρα όσον αφορά κάποια πράγματα τακτικά και την επιθυμία να βάλει την μπάλα μέσα και να πάρει τα μις ματς των ψηλών, άλλα σου βγαίνουν και άλλα όχι".

Σας παραξένεψε το σύστημα με τρία φόργουορντ (Μπεντίλ - Τόμας και Παπαπέτρου) και τον Βουγιούκα στο "5", το οποίο κατάφερε να αλλάξει τη ροή του αγώνα;

"Τους κουδούνισε ο Ίαν σε πέντε φάσεις που πήρε την μπάλα στο λόου ποστ. Το κομμάτι αυτό το λειτούργησε. Όλοι στο δρόμο που τράβηξε η Εθνική, με 47 φόργουορντ θα παίζουμε τώρα (είπε χαριτολογώντας). Είναι παιδιά που αφού μπορούν να βάλουν την μπάλα κάτω και να απειλήσουν και αφού μπορούν να σουτάρουν καλά και έχουν μεγάλη διάθεση και επιθυμία, αυτό τους βγαίνει. Παίζουν άλλωστε σε μία ομάδα με διάθεση. Έλληνες, ξένοι βούταγαν, πανηγύριζαν κάθε φάση που κέρδιζαν, ορμάγανε στην μπάλα. Ήταν πραγματικά ζωντανός οργανισμός ο Παναθηναϊκός με τη Ζενίτ. Είχε όλα τα συστατικά για να κάνει την εκτός έδρας νίκη".

"Ο τύπος έχει ιστορία..."

Θεωρείτε ότι ο Φριντέτ αφυπνίστηκε με τη Ζενίτ;

"Ο τύπος έχει ιστορία. Δεν είναι χθεσινός, με τα καλά του και τα κακά του. Έχει τρομερή επαφή με το καλάθι, με λίγες αδυναμίες στην άμυνα. Κυνήγησαν να τον χτυπήσουν πάνω εκεί, αλλά δεν το κατάφεραν. Και εκείνοι επικεντρώθηκαν τακτικά πάνω του, αλλά δεν τους βγήκε".

Ο Καλάθης μίλησε χθες στα κρίσιμα σημεία. Πιστεύετε ότι εξιλεώθηκε για τα δύο χαμένα λέι απ με Βιλερμπάν και Αρμάνι;

"Εντάξει, παιχνίδι είναι! Μπάσκετ είναι. Τον κρεμάσαμε και τώρα έγινε ήρωας. Επειδή η... ρουφιάνα η μπάλα ορίζει ό,τι γίνεται, δεν έχει ανάγκη ο Καλάθης ούτε να χάσει ούτε να κερδίσει παιχνίδι. Έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του. Και καλά έκανε και στο τέλος είχε και δεύτερη επίθεση, αφού αυτόν πιστεύει και εμπιστεύεται η ομάδα. Να τα κάνουν τα παιδιά αυτά να διαλέγουν. Γιατί τακτικά αυτός που δεν θα περίμενε να κάνει την επίθεση είναι ο Καλάθης. Παίζεις με την ψυχολογία, το μυαλό και την τακτική των άλλων. Αλίμονο αν ο Καλάθης εξιλεώθηκε τώρα και έγινε μάγκας. Μην τρελαθούμε".

Τι άλλο σας εντυπωσίασε από το παιχνίδι με τη Ζενίτ; Γιατί είχαμε και άλλες καλές παρουσίες, όπως Τόμας, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Βουγιούκα...

υτό που με εντυπωσίασε εκτός την παρουσία των μικρών όπως ο Μήτογλου, που ήταν πραγματικά καλοί, ήταν η συνολική εικόνα της ομάδας. Όποιος έμπαινε, όποιος έβγαινε, βούταγε στο παρκέ. Είχαμε ένταση, είχαμε πανηγύρι, αλληλοκαλύψεις, βοήθειες, ριμπάουντ, ζωντανό πάγκο. Ήταν πολύ ζωντανός ο Παναθηναϊκός. Χαιρόσουν να τον βλέπεις! Κέρδιζε ή έχανε. Έβλεπες μία ομάδα που πολέμαγε. Αυτή η ομάδα προσπαθεί. Αυτή η ομάδα δεν μπορεί να κάνει τα λεφτά της Ρεάλ, της Μπαρτσελόνα ή της ΤΣΣΚΑ, οπότε είναι μία χαρά".

Πώς βλέπετε τον Παναθηναϊκό για τη διαβολοβδομάδα που έρχεται με Χίμκι εκτός και Εφές εντός;

"Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια. Εμένα η ένστασή μου είναι ότι εξοντώνουν τα παιδιά με αυτό το πρόγραμμα. Αυτοί βέβαια είναι επαγγελματίες και κάνουν τη δουλειά τους. Στο τέλος όμως εξαντλούνται και το πληρώνουν οι εθνικές ομάδες. Γιατί έρχονται τα παιδιά με 200 παιχνίδια στα πόδια τους. Και αυτοκίνητο να είσαι, θέλεις σέρβις μετά. Δεν γίνεται...".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Nέα "οβίδα" Αλαφούζου - Κάνει "πλάκα" σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ - Με αυτόν υπογράφει - Θα... μείνει ο Νταμπίζας!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags