Facebook Pixel Βαγγέλης Αλεξανδρής: "Ανοησίες με Πιτίνο! Αυτά πέθαναν - Τους γράφω, δεν κωλώνω!"
| 2019-11-22 12:41:00

"Ξεχάστε την 8άδα για Ολυμπιακό, ΠΑΟ - Ανοησίες με Πιτίνο! Αυτά πέθαναν - Τους γράφω, δεν κωλώνω!"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ξεχάστε την 8άδα για Ολυμπιακό, ΠΑΟ - Ανοησίες με Πιτίνο! Αυτά πέθαναν - Τους γράφω, δεν κωλώνω!"

Επιστροφή Τίγρη! "Μου την πέφτουν συνέχεια". Έξω από τα δόντια...

Την άποψη ότι δύσκολα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα καταφέρουν να μπούν στην 8άδα της Ευρωλίγκα εξέφρασε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Ο έμπειρος τεχνικός έσπασε τη σιωπή του, μιλώντας στο sportdog, όπου σχολίασε την παρουσία του Κεμζούρα στον "ερυθρόλευκο" πάγκο, αλλά και την επιστροφή Πιτίνο στον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, o Τίγρης του ελληνικού μπάσκετ κλήθηκε να απαντήσει στο θέμα ασυμβίβαστου που δημιουργείται εξαιτίας μίας παλιάς ιστορίας με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και την Εθνική, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σχόλιο του που προκάλεσε φοβερές αντιδράσεις στο Μουντομπάσκετ. 

Πώς σχολιάζετε τη μέχρι τώρα παρουσία των "αιωνίων" στην Ευρωλίγκα;

"Ο Ολυμπιακός είναι σε μεταβατική περίοδο. Έφυγε ο προπονητής. Η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε καλά. Δεν έχει σταθερότητα. Δεν νομίζω ότι μπορεί 8άδα φέτος. Το βλέπω πολύ δύσκολο έως και ακατόρθωτο. Το ίδιο πιστεύω και για τον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν ήττες μαζεμένες. Επίσης έχουν δυναμώσει πολύ οι ομάδες της Ευρωλίγκα. Δεν είναι όπως παλιά που είχαμε μία υπεροχή. Οι ισπανικές είναι εξορισμού και πλούσιες και με καλούς παίκτες. Στη Ρωσία δυναμώσανε. Είναι δύσκολο αν δεν κάνεις καλή ομάδα να είσαι ανταγωνιστικός. Ο Σφαιρόπουλος στη Μακάμπι έχει κάνει πολλή δουλειά".

Πώς βλέπετε τον Κεμζούρα στον Ολυμπιακό, θα αντέξει;

"Έχει μία εμπειρία, αφού έχει δουλέψει ως βοηθός δίπλα σε καλούς προπονητές. Δεν μπορώ να τον κρίνω με ευκολία αυτή τη στιγμή. Είναι νέο παιδί, έχει φιλοδοξίες, μπορεί να βγει και μακάρι να βγει καλός. Για να τον κρατήσει όμως ο Ολυμπιακός πιστεύω, ότι κάτι θα είδαν και οι παίκτες".

Πώς σχολιάζετε την επιστροφή του Πιτίνο στον Παναθηναϊκό;

"Και μόνο που γύρισε δίνει μία άλλη διάσταση στον Παναθηναϊκό. Ήταν αποδεκτός, κέρδισε και τον κόσμο, εκτός από τους παίκτες. Ήταν σεμνός. Είχε πάντα ένα καλό λόγο για τις ομάδες που αντιμετώπιζε, είτε τις κέρδιζε, είτε έχανε. Ως προπονητής είναι από τους κορυφαίους στον κόσμο δεν το συζητώ. Θεωρώ ότι είναι επιτυχία για τον Παναθηναϊκό που συμφώνησε μαζί του. Νομίζω ότι θα τον βοηθήσει πάρα πολύ και στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στη ψυχολογία".

Δεν θα δημιουργηθεί όμως θέμα λόγω της παρουσίας του στον πάγκο της Εθνικής; Γιατί στο παρελθόν για παράδειγμα ο Γιαννάκης παραιτήθηκε από τον ομοσπονδιακό συγκρότημα για να είναι στον Ολυμπιακό. Υπήρχε κατά κάποιο τρόπο ασυμβίβαστο...

υτά είναι ανοησίες. Γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει τι έγινε παλιά; Και το 1821 πολεμήσαμε τους Τούρκους. Αυτά... πέθαναν. Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί αναμασιούνται κάποια πράγματα. Ο προπονητής της Εθνικής, για να είναι σε φόρμα πρέπει να είναι ενεργός. Αν προπονεί κάθε 5 μήνες την Εθνική και μόνο, θα κουρκουτιάσει το μυαλό του. Πρέπει να είναι σε δράση. Εγώ πάντα το έλεγα ότι ο προπονητής της Εθνικής πρέπει να έχει ομάδα. Έγινε με τον Γιαννάκη; Τελείωσε τώρα, μην το ξαναβγάζουμε στη φόρα".

Είχε προκληθεί στο Μουντομπάσκετ μεγάλος θόρυβος με ένα σχόλιο σας και δεχθήκατε επίθεση για ρατσιστικές θέσεις. Σας στενοχώρησε;

"Όλους αυτούς τους γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια. Δεν ασχολούμαι. Μου την πέφτουν συνέχεια. Έμαθαν μία λέξη, «φασίστας» και την κολλάνε παντού. Δηλαδή δεν μπορούμε να μιλήσουμε; Αν είναι δυνατόν! Είπα τη λέξη “έγχρωμος” και δέχτηκα επίθεση. Δηλαδή πώς πρέπει να το πω; Αν έβαζα άλλη λέξη θα γινόταν χειρότερος χαμός. Δεν με ενδιαφέρει αν θίχτηκαν μερικοί. Και να σας πω και κάτι; Είμαι κατά της λαθρομετανάστευσης. Γιατί; Δεν μπορώ να εκφέρω τη γνώμη μου; Δεν κωλώνω! Εδώ όσον αφορά την ονοματοδοσία των Σκοπίων τα έβαλα με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τους ξεφώνισα άγρια. Δεν φοβάμαι, όταν έχω δίκιο".  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι πρώτες κινήσεις Πιτίνο: Αυτόν διώχνει, ανατροπή με τον "τελειωμένο" - Τι θα γίνει με τους Έλληνες

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags