Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Κερασάκι με Πιτίνο - Μπαρτσελόνα-Ρεάλ στο ΟΑΚΑ - Δεν αποφάσισαν οι παίκτες του Ολυμπιακού"
Μπάσκετ
| 2019-12-04 17:06:00

"Κερασάκι με Πιτίνο - Μπαρτσελόνα-Ρεάλ στο ΟΑΚΑ - Δεν αποφάσισαν οι παίκτες του Ολυμπιακού"

του Γιώργου Κτενά
"Κερασάκι με Πιτίνο - Μπαρτσελόνα-Ρεάλ στο ΟΑΚΑ - Δεν αποφάσισαν οι παίκτες του Ολυμπιακού"

"Καυτός" Γ. Καλαφατάκης για ντέρμπι, Εθνική, Φριντέτ, Σπανούλη.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στην παρουσία τού Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Καλαφατάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο sportdog.

Ο πεπειραμένος τεχνικός σχολίασε, ακόμα, ότι ο Αμερικανός προπονητής τραβάει τα φώτα πάνω του με την πολύ καλή έννοια, ενώ χαρακτήρισε τον Καλάθη ως τον καλύτερο γκαρντ στην Ευρωλίγκα και τον Φριντέτ ατραξιόν.

Αναφέρθηκε στους Πολ και Ρούμπιτ που έχουν προσαρμοστεί στα παιχνίδια του Ολυμπιακού, στον Σπανούλη που δίνει ποιοτικά λεπτά χωρίς να κουράζεται, ενώ χαρακτήρισε φαβορί τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Ευρωλίγκας.

"Κερασάκι ο Πιτίνο - Αυτό αλλάζει στον ΠΑΟ"

"Nομίζω ότι με τον Πιτίνο θα δούμε τον Παναθηναϊκό που είδαμε τις 3 τελευταίες αγωνιστικές. Απελευθερωμένο, με ολοκληρωτικό μπάσκετ. Θα βασιστεί πολύ στο ταλέντο των παικτών στην επίθεση. Ψυχολογικά τους βοηθάει, η διαφορά που βλέπουμε έχει να κάνει με την ψυχολογία και τον αέρα που δίνει. Γιατί ο Πιτίνο προσελκύει όλη την πίεση οπότε οι επιλογές των παικτών είτε μπουν ή όχι είναι πιο εύκολο για εκείνους να βγάλουν το ταλέντο τους. Κλέβει με την καλή έννοια τα φώτα ο Πιτίνο. Όπως είπε και ο Βόβορας, ο Πιτίνο είναι το κερασάκι στην τούρτα", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο Γ. Καλαφατάκης και συμπλήρωσε στη συνέχεια για τον Αμερικανό προπονητή:

"Καλώς ή κακώς είναι άνθρωπος με ιστορία στο αμερικάνικο μπάσκετ και τον αντιμετωπίζουν όλοι διαφορετικά. Κι αυτό είναι καλό γιατί η ομάδα δεν έχει πίεση, που θα είχε αν υπήρχε άλλος προπονητής που με τη σειρά του θα τη μετέφερε στους παίκτες. Στηρίζεται πολύ στα βασικά του μπάσκετ, είναι κολλεγιακός προπονητής. Έχει και τακτική φυσικά, αλλά σε ομάδα τέτοιου επιπέδου όπως είναι ο Παναθηναϊκός, εσύ επιλέγεις τον τρόπο που θα παίξεις και οι άλλοι ακολουθούν. Στην Ευρωλίγκα προφανώς προσαρμόζεσαι. Όλες οι ομάδες κάνουν κοιλιά, αλλά έχει βάθος στο ρόστερ και μπορεί να περάσει χωρίς κόστος. Εντάξει, στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει τεράστια διαφορά από οποιαδήποτε ομάδα".

"Όπως το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ"

Πώς περιμένετε το ντέρμπι τής Ευρωλίγκας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό;

Παναθηναϊκός είναι φαβορί και ως γηπεδούχος και με καλύτερη ψυχολογία, και με καλύτερο ρυθμό. Ο Ολυμπιακός παίζει ένα ματς την εβδομάδα, είναι πιο ξεκούραστος μεν αλλά νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός τού Νοεμβρίου είναι σε φοβερή κατάσταση. Με την ψυχολογία, λόγω της παρουσίας του Πιτίνο, θα είναι ακόμα καλύτερος. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός το παιχνίδι, δεν είναι μόνο για την Ελλάδα πολύ σημαντικό. Είναι όπως το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ στο ποδόσφαιρο. Αυτά τα παιχνίδια, ανεξάρτητα ρόστερ και κατάστασης που βρίσκεται κάθε ομάδα, έχουν άλλο ειδικό βάρος. Δίνω προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, αλλά είναι ντέρμπι και δεν μπορούν να υπάρξουν συγκεκριμένα προγνωστικά".

Ποια είναι η άποψή σας για την αποχώρηση των παικτών τού Ολυμπιακού από την Εθνική ομάδα λόγω του Πιτίνο; 

"Δεν θεωρώ ότι είναι προσωπικό θέμα για τον Πιτίνο, είναι τιμή να έχεις τον Πιτίνο προπονητή. Τα παιδιά έχουν δώσει εξετάσεις, περισσότερο εμπλέκονται σε όλα αυτά που δημιουργήθηκαν πέρσι, που βρέθηκε ο Ολυμπιακός  στην Α2. Αν πρυτανεύσει η λογική και το κοινό καλό, νομίζω ότι πρέπει να βρεθεί  φόρμουλα που να λυθούν όλα αυτά. Συνήθως την πληρώνουν αυτοί που πρέπει να έχουν λόγο, οι παίκτες δηλαδή, αλλά δεν έχουν και αποφασίζουν άλλοι για εκείνους. Δεν είναι απόφαση του Πρίντεζη, του Παπανικολάου ή του Κόνιαρη να πάει στην Α2 ο Ολυμπιακός. Αλλά πολλές φορές στους παίκτες βλέπουμε την έκφραση του αποτελέσματος. Πρέπει να βρεθεί μια λύση γενικότερα, γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα χρειάζεται και τον Ολυμπιακό, αλλά και ισχυρό ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη, Περιστέρι, Πανιώνιο. Είχαμε το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης κάποτε. Τώρα χρειάζεται να γίνουμε ξανά ανταγωνιστικοί".

"Final4 ο Παναθηναϊκός - Δεν κουράζεται ο Σπανούλης"

Μπορούν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να βρουν θέση στην 8άδα της Ευρωλίγκας, για να έχουν δικαίωμα να σκέφτονται και το Final4;

Παναθηναϊκός έχει εύκολο πρωτάθλημα και δεν κουράζεσαι, όταν ρίχνεις συνεχώς 100άρες όμως τα τεστ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Και οι δύο έχουν κάνει κακές ήττες, αλλά ακόμα και η Μπαρτσελόνα, η Φενέρ, η ΤΣΣΚΑ έχουν κάνει γκέλες. Και δεν έκαναν μια γκέλα, είναι μαραθώνιος η Ευρωλίγκα που κάνουν συνεχώς γκέλες οι ομάδες. Πλέον θεωρώ ότι ο πρωταρχικός στόχος τού Παναθηναϊκού είναι το Final4, ενώ και για τον Ολυμπιακό είναι μονόδρομος η Ευρώπη. Άρα επικεντρωνόμαστε ότι οι βασικοί στόχοι είναι να διακριθούν στην Ευρώπη".

Τέλος, θέλω να μου πείτε πώς βλέπετε τα ρόστερ των δύο ομάδων.

Παναθηναϊκός είναι πλήρεις σε όλες τις γραμμές, πολλές φορές ακούω για ψηλό. Αλλά όταν έχεις τον Παπαγιάννη πρέπει να επενδύσεις πάνω σε αυτόν. Υπάρχουν νέα παιδιά και εμπειρία. Ο Φριντέτ είναι ατραξιόν, ενώ ο Παναθηναϊκός με τον Καλάθη έχει τον καλύτερο γκαρντ στην Ευρώπη. Στον Ολυμπιακό αμφισβητούσαν κάποιοι τον Πολ και τον Ρούμπιτ, αλλά συνήλθαν αρκετά και έδειξαν ότι ήταν θέμα προσαρμογής και χρόνου. Ο Σπανούλης δεν κουράζεται πια με δύο παιχνίδια την εβδομάδα, παίζει πιο ποιοτικά λεπτά. Δεν έχει πρωτοκλασάτα ονόματα ο Ολυμπιακός, αλλά αυτή ήταν επιλογή του. Και στο παρελθόν έχουν αποδείξει ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν και έτσι".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tην ώρα που όλοι "πλακώνονται", ο Αλαφούζος κλείνει παικταράδες - Υπογράφει κι άλλος Έλληνας άσος!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags