Facebook Pixel Sportdog.gr | Βουγιούκας: "Πολύ καλός ο Ολυμπιακός - Ήμασταν τυχεροί" - Απίθανη ατάκα για Σπανούλη-Πρίντεζη
| 2019-12-07 11:11:00

Βουγιούκας: "Πολύ καλός ο Ολυμπιακός - Ήμασταν τυχεροί" - Απίθανη ατάκα για Σπανούλη-Πρίντεζη

Sportdog Team
Βουγιούκας: "Πολύ καλός ο Ολυμπιακός - Ήμασταν τυχεροί" - Απίθανη ατάκα για Σπανούλη-Πρίντεζη

Όλα όσα δήλωσε ο παίκτης του Παναθηναϊκού.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο Ίαν Βουγιούκας μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) μετά την πολύτιμη νίκη επί του καλά Ολυμπιακού, υπογραμμίζοντας την ανεκτίμητη προσφορά του Ταϊρίς Ράις στην επίθεση (41π. με ρεκόρ καριέρας), αλλά και την σωστή καθοδήγηση της ομάδας από τον Νικ Καλάθη, παρά την... ανορθογραφία του αρχηγού του «τριφυλλιού» από τα 6.75 (0/9 τρίποντα). 

Ο Έλληνας σέντερ, αφού αναγνώρισε την προσπάθεια του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε στο στόχο του πλεονεκτήματος της έδρας στα πλέι οφ, αλλά και σε αυτόν της πρόκρισης στο φάιναλ φορ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Επίσης, ο Βουγιούκας μίλησε για τον αγωνιστικό... Γολγοθά που ακολουθεί για τον Παναθηναϊκό στη Euroleague (σ.σ. Μπαρτσελόνα-εκτός, Φενερμπαχτσέ-εντός, Μακάμπι Τελ Αβίβ-εκτός, Ρεάλ Μαδρίτης-εντός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-εκτός και Αρμάνι Μιλάνο-εκτός), ενώ αποθέωσε τον κόσμο του «τριφυλλιού» για την συμπεριφορά του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ίαν Βουγιούκας:

Μετά από ένα απολαυστικό ντέρμπι, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τη λήξη του, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που χαμογέλασε.

«Πήραμε μία αγχωτική νίκη. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ διαβασμένος, έβαλε μεγάλα σουτ και ήμασταν τυχεροί που ο Ράις βρέθηκε σε μία εξαιρετική βραδιά στην επίθεση και ο Καλάθης έδωσε τη σωστή καθοδήγηση, παρά το γεγονός ότι ήταν άστοχος. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, αλλά η νίκη ήρθε με τον τρόπο μας σε εμάς». 

Πριν το ντέρμπι περίμενες έναν τόσο ανταγωνιστικό Ολυμπιακό;

«Σίγουρα. Ο Ολυμπιακός έχει μία ανοδική πορεία. Μπορεί να ξεκίνησε άσχημα τη σεζόν, αλλά τα τελευταία του αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Επίσης παραμένουν στην ομάδα ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και ο Παπανικολάου που αποτελούν το βασικό ελληνικό κορμό και έχουν συνυπάρξει το διάστημα που ο Ολυμπιακός ήταν πρωταθλητής Ευρώπης, οπότε διαθέτουν το δέσιμο και την εμπειρία».

Με τη νίκη στο ντέρμπι «αιωνίων» ο Παναθηναϊκός βελτίωσε σε 8-4 το ρεκόρ του, ενώ πανηγύρισε την τέταρτη διαδοχική νίκη του στην Euroleague. Τελικά ο στόχος του πλεονεκτήματος της έδρας στα πλέι οφ, αλλά και αυτός της πρόκρισης στο φάιναλ φορ έρχεται πιο κοντά;

«Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε σε καλή τροχιά αυτή τη στιγμή, ενώ είχαμε χάσει 1-2 ματς που ήταν δικά μας. Αν είχαμε κερδίσει την Άλμπα ή τη Βιλερμπάν ή την Αρμάνι θα ήμασταν σίγουρα σε καλύτερη θέση. Ωστόσο έχουμε κάνει κάποιες πολύ καλές νίκες. Τώρα έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας και όταν τελειώσει ο πρώτος γύρος της κανονικής περιόδου της Euroleague θα μπορώ να σου απαντήσω καλύτερα για το αν ο στόχος που ανέφερες πλησιάζει».  

Ακολουθεί ένα δύσκολο πρόγραμμα, με πρώτο «σταθμό» την ισχυρή Μπαρτσελόνα εκτός έδρας. Η αυτοπεποίθηση που έχετε χτίσει μέχρι τώρα θα είναι οδηγός;

«Θα δείξει. Ακολουθούν αγώνες με ομάδες που έχουν στόχο όχι μόνο την πρόκριση στο φάιναλ φορ, αλλά την κατάκτηση της Euroleague. Θα είναι ένα δυνατό τεστ για εμάς. Η Μπαρτσελόνα είναι μία ''γεμάτη'' και πληθωρική ομάδα, οπότε θα δουμε πως θα τα πάμε στο πρώτο τεστ». 

Με εξαίρεση τους 41 πόντους του Ράις, θεωρείς ότι το πλάνο που είχατε αποτυπώθηκε στο παρκέ;

«Πήγαμε σε πολλές ατομικές φάσεις, χωρίς όμως να βρούμε συνεργασίες. Σίγουρα είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας, αλλά η ομάδα χρειάζεται όλους τους παίκτες από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο».

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού σας στήριξε, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για ντέρμπι «αιωνίων», μακριά από επεισόδια.

«Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ που ήρθαν. Ημουν σίγουρος ότι θα είναι γεμάτο το ΟΑΚΑ και θα διεξαχθεί ένα ντέρμπι σε κόσμια επίπεδα. Οι φίλαθλοι μας είναι οι καλύτεροι της Ευρώπης». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags