Facebook Pixel Ήττα Ολυμπιακού από Ερυθρό με 88-81
Μπάσκετ
| 2019-12-20 21:55:00

"Αυτοκτονία" για Ολυμπιακό και τραγική ήττα από Ερυθρό - Μεγάλο πισωγύρισμα για την οκτάδα!

του Δημήτρη Σκούφου
"Αυτοκτονία" για Ολυμπιακό και τραγική ήττα από Ερυθρό - Μεγάλο πισωγύρισμα για την οκτάδα!

Δεν τα κατάφεραν οι Ερυθρόλευκοι (88-81).

Ήττα που μπορεί να αποβεί μοιραία στην προσπάθεια που κάνει για να μπει στην οκτάδα υπέστη ο Ολυμπιακός από τον Ερυθρό Αστέρα με 88-81, πέφτοντας σε ρεκόρ 6-9.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο, όπου προηγήθηκαν με διψήφιες διαφορές, όμως στο δεύτερο μέρος έπαθαν... μπλακ άουτ και είδαν την αντίπαλό τους να επιστρέφει στο ματς και να παίρνει μια πολύ σπουδαία νίκη.

Από πλευράς Ολυμπιακού ο Πολ ήταν και πάλι σε φοβερή ημέρα έχοντας 21 πόντους, με τους Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη να προσθέτουν 15 και 14, αντίστοιχα.

Για τον Ερυθρό όλα τα... λεφτά ήταν ξανά ο Μπράουν που τελείωσε το παιχνίδι με 34 πόντους, έχοντας συμπαραστάτη τον Μπάρον με 17.

Το ματς

Πολύ εύστοχη από τα 6,75μ. ξεκίνησε το παιχνίδι η ομάδα του Ερυθρού Αστέρα και αυτός ήταν ο λόγος που είχε το προβάδισμα με 11-7 στα πρώτα λεπτά απέναντι στον Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά, οι Ερυθρόλευκοι ακολούθησαν το πλάνο τους, το οποίο ήταν να ακουμπάει η μπάλα κοντά στο καλάθι, κάτι που τους έδωσε πολλούς πόντους και τους βοήθησε να ανατρέψουν εύκολα την κατάσταση.

Με ένα γρήγορο σερί 0-7 το σκορ έγινε 11-14 υπέρ του Ολυμπιακού και παρότι οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν και πάλι σε 14-14, οι Πειραιώτες ήταν πολύ καλύτεροι σε άμυνα και επίθεση και με τον Πολ να... πιάνει δουλειά άρχισαν να ανεβάζουν την διαφορά.

Το 16-21 της πρώτης περιόδους πήγε πολύ άνετα στο +10 (18-28) με ένα τρίποντο του Βεζένκοφ και στο +12 πάλι με τον ίδιο (18-30), με τον Ολυμπιακό να παίζει εξαιρετικά, έχοντας "κλειδώσει" τα ριμπάουντ και όντας φοβερά εύστοχος από το ζωγραφιστό. Ο Πολ σκόραρε συνεχώς χωρίς να χάνει σουτ (2/2 δίποντα, 3/3 τρίποντα) και το σκορ πήγε στο 24-39 στο 15'.



Κάπου εκεί ο Ερυθρός Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει με πρωταγωνιστή τον Μπράουν, αλλά παρότι έριξε την διαφορά στους έξι πόντους (35-41) ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ του +12 (36-48).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό, αφού η διαφορά κυμάνθηκε σε διψήφια επίπεδα (38-50, 46-56), όμως έπειτα από τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου άρχισε να μην δουλεύει τίποτα καλά στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση του Ολυμπιακού, κάτι που μαρτυρά και το επιμέρους σκορ 21-11.

Ο Μπράουν δεν σταματούσε να σκοράρει και με τον Μπάρον να του συμπαραστέκεται οι γηπεδούχοι επέστρεψαν και ισοφάρισαν 61-61 με το τέλος της τρίτης περιόδου, κάνοντας για τα καλά ντέρμπι το παιχνίδι.

Στην εξίσωση για τον Ερυθρό Αστέρα μπήκε και ο Τζέιμς Γκιστ που σκόραρε πολλά κρίσιμα καλάθια και μάλιστα ήταν αυτός που έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του (63-61) στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου.

Ο Ερυθρός είχε βρει ρυθμό στην επίθεση, ο Ολυμπιακός ήταν κακός και στις δύο πλευρές του παρκέ και η διαφορά ανέβαινε σταδιακά, φτάνοντας στο +11 (85-74) για τους Σέρβους λίγα λεπτά πριν το τέλος.

Το μόνο που κατάφεραν οι Πειραιώτες ήταν να μειώσουν σε 88-81, ωστόσο η αποψινή ήττα ήταν πισωγύρισμα στην προσπάθεια που κάνουν για να μπουν στην οκτάδα κι ενώ ακολουθεί η αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 36-48, 63-61, 88-81

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags