Facebook Pixel Συνέντευξη Φραγκιά στο sportdog για Παναθηναϊκό, Πιτίνο και Θύρα 13
Μπάσκετ
| 2019-12-28 10:46:00

"Τα είπε όλα ο Πιτίνο - Δύσκολα οκτάδα - Θέλει Ντάνστον στον ΠΑΟ - Τι έλεγαν με Πεδουλάκη;"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Τα είπε όλα ο Πιτίνο - Δύσκολα οκτάδα - Θέλει Ντάνστον στον ΠΑΟ - Τι έλεγαν με Πεδουλάκη;"

"Μεταγραφή αντί του Τζόνσον - Είναι θέμα Γιαννακόπουλου".

Την άποψη ότι δύσκολα θα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να πλασαριστεί σε μία καλή θέση στην οκτάδα της Ευρωλίγκας εξέφρασε ο Βασίλης Φραγκιάς

Ο έμπειρος τεχνικός σχολίασε την ήττα του Τριφυλλιού από τη Ρεάλ Μαδρίτης και παρατήρησε προβλήματα στην υιοθέτηση της φιλοσοφίας του Πιτίνο από τους παίκτες. 

Ο κόουτς μίλησε για θέματα ενίσχυσης και υπογράμμισε ότι πρέπει να στηριχθεί το πρότζεκτ, ενώ δεν άφησε ασχολίαστη την αποχή της Θύρας 13. 

Ποια εντύπωση σας άφησε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ;

"Θεωρώ ότι την εικόνα την έδωσε ο Πιτίνο. Η Ρεάλ ήταν πιο πλήρης από ποτέ παρά τις απουσίες των Κάρολ, Ρέγιες και Γιουλ. Είναι μία ομάδα πολύ καλύτερη από τον Παναθηναϊκό. Αυτό φάνηκε στα 40 λεπτά του παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός είχε σε άσχημη μέρα τον Καλάθη που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στην απόδοση του Παναθηναϊκού . Δεν επιδέχεται πολλές κριτικές αυτό το ματς. Η Ρεάλ επικράτησε σε όλες τους τομείς.

Αν κάπου πρέπει όμως να σταθούμε είναι στις δηλώσεις του Πιτίνο, ότι πρέπει να βελτιωθούν κάποια πράγματα. Είναι δύσκολο να βελτιωθούν τους παίκτες. Η κρυφή ανάγνωση των δηλώσεων είναι ότι αν είχαμε 2 εκατ. ευρώ θα μπορούσαμε να πάρουμε όποιον θέλαμε. Αυτό όμως δεν υπάρχει. Οι αδυναμίες είναι κομβικές. Η θέση που πονά ο Παναθηναϊκός περισσότερο είναι σίγουρα στο 5. Χρειάζεται ένα ψηλό, αθλητικό παιδί. Χρειάζεται ακόμα ενίσχυση στη θέση 2-3. Γιατί ο Τζόνσον δεν έχει δικαιώσει την επιλογή του".

Θεωρείτε δηλαδή ότι ο Βουγιούκας με τον Παπαγιάννη δεν μπορούν να τραβήξουν πλέον κουπί;

"Είναι πολύ κοντινό στυλ παικτών.  Ο Παπαγιάννης χρειάζεται πολλή δουλειά για να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Ο Ταβάρες ήταν νικητής σε όλες τις μονομαχίες. Ο Βουγιούκας είναι πολύ τίμιος. Ο Παναθηναϊκός αν θέλει να αλλάξει χρειάζεται έναν ψηλό τύπου Ντάνστον. Αυτός μπορεί να εφαρμόσει τη φιλοσοφία του Πιτίνο με πολλά χεντς άουτ. Είναι θέμα ταχύτητας. Στο στυλ του Πιτίνο δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε ο Παπαγιάννης ούτε  ο Ίαν. Δεν μπορούν να το υποστηρίξουν.  

Σημείο αναφοράς που βγάζει μάτια, αν εξαιρέσουμε τον Φριντέτ που ο Λάσο φρόντισε να τον χτυπήσει στα πικ εν ρολ, είναι ότι ο Γουάιλι δεν παίζει καθόλου, ο Μπράουν είναι στον πάγκο μόνιμα, ο Ράις δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής . Άρα οι τέσσερις Αμερικάνοι με τη φιλοσοφία του Πιτίνο είναι δύσκολο να βρούνε χρόνο συμμετοχής. Συγκρίνουμε όμως δύο ομάδες με εμφανή διαφορά ποιότητας. Το είπε και ο κόουτς Πιτίνο. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παλέψει για να έχει καλή θέση μέσα στην οκτάδα. Στον Παναθηναϊκό πρέπει να δουν ποιες διορθωτικές κινήσεις πρέπει να γίνουν. Στην αγορά πάντως οι καλοί αθλητικοί ψηλοί βρίσκονται σε έλλειψη".

Πάντως ο Πιτίνο δέχτηκε κριτική ότι δεν άνοιξε το ροτέισον...

"Όταν ο Παναθηναϊκός χτίστηκε το καλοκαίρι έγινε με τον Πεδουλάκη στον πάγκο. Ο Αργύρης ήθελε συγκεκριμένα πράγματα. Ήθελε αλλαγές και πολύ σωστά επέλεξε αυτά που είχε στο μυαλό του. Από εκεί και μετά ο Πιτίνο ως προπονητής έχει διαφορετική φιλοσοφία. Ένας παίκτης κλειδί για κάποιον μπορεί να μην είναι για κάποιον άλλον. Ο Πιτίνο έχει δείξει στο κολλεγιακό πρωτάθλημα και στο ΝΒΑ, ότι δεν αρέσκεται σε αλλαγές στην άμυνα. Έχει γράψει και βιβλίο γι' αυτό. Οι ψηλοί πρέπει να είναι επιθετικοί στην άμυνα. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το μοντέλο. Είναι φυσικό λοιπόν το ρόστερ να μικραίνει και να πάμε με 8 παίκτες. Για να είμαστε δίκαιοι όμως και τον Πεδουλάκη, κόντρα στην Άλμπα τον κατηγόρησαν ότι έπαιξε με 7 παίκτες. Κάθε προπονητής έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του".

Πώς σχολιάζετε την αποχή της Θύρας 13 στο πρώτο ημίχρονο;

"Νομίζω ότι αυτό είναι θέμα Γιαννακόπουλου. Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού είναι έξυπνος άνθρωπος, καταλαβαίνει τι γίνεται. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να παρακολουθούμε ένα παιχνίδι όλοι μας μέσα σε ειρηνικό περιβάλλον. Όλοι πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους για να βρεθεί η μέση οδός και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνουμε Ευρωπαίοι. Να καταλάβουν όλοι ότι το γήπεδο είναι τόπος θεάματος και ψυχαγωγίας. Η ατμόσφαιρα με τα τσιγάρα και τους καπνούς από τους πυρσούς γίνεται αποπνικτική ακόμα και για τους θεατές που κάθονται στην κερκίδα. Δεν μπορούν να αναπνεύσουν. Φανταστείτε πώς αισθάνεται ένας παίκτης. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ηρεμία.  Έχει άλλον ένα γύρο στην Ευρωλίγκα. Να στηριχθεί το πρότζεκτ". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γι' αυτό τινάζει την μπάνκα ο Αλαφούζος - Φήμες ότι αλλάζει χέρια ο ΠΑΟ - Κάνει "ντου" ο Δημήτρης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags