Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Πού είναι ο Παππάς; - Διάλυση χωρίς Φριντέτ - Αυτόν να πάρει"
| 2020-01-10 12:05:00

"Tα ίδια ΠΑΟ και Ολυμπιακός - Πού είναι ο Παππάς; - Διάλυση χωρίς Φριντέτ - Αυτόν πάρε!"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Tα ίδια ΠΑΟ και Ολυμπιακός - Πού είναι ο Παππάς; - Διάλυση χωρίς Φριντέτ - Αυτόν πάρε!"

"Ξέρετε τι συμβαίνει με τον Καλάθη;". Ατάκες-φωτιά από "πράσινο".

Ο Παναθηναϊκός απογοήτευσε απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, από την οποία ηττήθηκε με 96-87. Μετά την Άλμπα, το Τριφύλλι πραγματοποίησε τη χειρότερη εμφάνισή του στην Ευρωλίγκα και έβαλε σε κίνδυνο την παρουσία του στην 8άδα.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Παπαντωνίου, ο Εξάστερος δεν θα έχει πρόβλημα σε αυτόν τον στόχο. Μιλώντας στο sportdog όμως ο βετεράνος άσος του Τριφυλλιού έβγαλε έναν τεράστιο προβληματισμό με την εικόνα που έδειξε η ομάδα.

"Δεν αλλάζει η κατάσταση πλέον με τις ελληνικές ομάδες. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να ψωνίζουμε από το πάνω ράφι. Δεν θα μπορούμε να διεκδικούμε περασμένα μεγαλεία, ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε ο Ολυμπιακός", σχολιάζει αρχικά και προσθέτει:

"Ο Παναθηναϊκός βέβαια στην Αρμάνι είχε καλύτερους παίκτες και σύνολο. Τi συμβαίνει και δεν αποδίδει δεν μπορώ να το γνωρίζω, γιατί δεν είμαι προπονητής. Πλέον είμαι ένας απλός φίλαθλος. Τi γίνεται με την άμυνά μας; Η περιφέρεια δεν μαρκάρει. Παρακολουθώ την ομάδα και δεν μπορώ να κριτικάρω, ούτε τους παίκτες, ούτε τον προπονητή. Να πω για παράδειγμα ότι φταίει ο Πεδουλάκης ή ήρθε ο Πιτίνο. Άλλα είναι τα δεδομένα που επηρεάζουν. Το θέμα είναι το ρόστερ. Οι άλλοι παίρνουν παίκτες από το NBA".

Στη συνέχεια έβαλε ακόμα μερικές εξισώσεις στον προβληματισμό του. "Βλέπουμε αναπτύσσεται ο Μήτογλου. Με τον Παππά τι γίνεται; Γιατί δεν του δίνονται ευκαιρίες; Το παιδί αυτό έχει δείξει τη δυνατότητα ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Δεν ξέρω ποια είναι η ψυχολογία και η φιλοσοφία μέσα στην ομάδα", αναφέρει.

Κληθείς να σχολιάσει την κακή απόδοση του Καλάθη και το γεγονός ότι στις κακές του ημέρες συμπαρασέρνει τον Παναθηναϊκό τόνισε: "Ο Καλάθης δεν είναι ο σκόρερ. Το παιδί βοηθά στο σκορ. Θα τα βάλει κάποια στιγμή, μετά από τρία παιχνίδια όμως μπορεί να μπλοκάρει. Γιατί δεν είναι ο σκόρερ μας, κάνει άλλες δουλειές".

Στη συνέχεια έκανε ειδική μνεία στον Φριντέτ. "Υπάρχει προβληματισμός. Δεν μπορεί μία στιγμή η ομάδα να είναι σούπερ και την άλλη να μας έχει η Αρμάνι στους 20 πόντους και να πηγαίνουμε να διαλυθούμε. Αν δεν ήταν ο Φριντέτ και δεν έκανες αυτές τις ατομικές προσπάθεις θα χάναμε με 20 πόντους διαφορά. Έτσι δεν είναι; Για διάλυση πηγαίναμε, αν δεν έκανε αυτές τις επιθέσεις αυτοκτονίας. Τον κατηγορούσαμε και στο τέλος που έχασε ένα σουτ".

"Θέλει αθλητικό ψηλό"

Όσον αφορά τις προσθήκες επισήμανε: "Χρειάζεται οπωσδήποτε έναν αθλητικό ψηλό με την ταχύτητα και το στυλ που απαιτεί το σύγχρονο μπάσκετ. Αυτά όμως είναι θέματα του κυρίου Πιτίνο. Όταν πει ο προπονητής κάτι πρέπει να γίνει, αν θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Πού θέλουμε να πάμε; Δεν θέλουμε να πάμε Final 4; Άρα δεν πρέπει να ενισχυθούμε;".

Ο Ανδρέας Παπαντωνίου εμφανίστηκε σίγουρος για την 8άδα. "Αυτή στη στιγμή πρέπει να συγκεντρωθούμε και να προσπαθήσουμε να πετύχουμε τις επόμενες νίκες. Στους 8 θα μπούμε. Δεν θα έχουμε πρόβλημα. Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πώς θα πάμε Κολωνία (σ.σ. εκεί θα γίνει ο τελικός του Final4). Με την προσθήκη του Ράουτινς και του ψηλού που ελπίζουμε να έρθει, θα υπάρξουν καλύτερες ημέρες. Θα είναι μεγάλη επιτυχία αν περάσουμε στο Final4. Θέλει ανασυγκρότηση, αυτοσυγκράτηση, προσπάθεια και ηρεμία. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος. Είναι καθήκον του να πάει μπροστά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίθανος Μπόγρης! Αυτούς διάλεξε στην κορυφαία πεντάδα συμπαικτών - Ποιον πήρε από ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags