Facebook Pixel Sportdog.gr | Έκαναν... πλάκα με "20άρες" οι Τούρκοι - Μόνη πρώτη η Εφές, κοντά στην οκτάδα η Φενέρ
| 2020-01-14 21:55:00

Έκαναν... πλάκα με "20άρες" οι Τούρκοι - Μόνη πρώτη η Εφές, κοντά στην οκτάδα η Φενέρ

Sportdog Team
Έκαναν... πλάκα με "20άρες" οι Τούρκοι - Μόνη πρώτη η Εφές, κοντά στην οκτάδα η Φενέρ

Εφές - Αρμάνι 88-68 και Φενέρμπαχτσε - Βιλερμπάν 86-64.

Αναντολού Εφές - Αρμάνι Μιλάνο 88-68

Η Εφές είχε ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στην Αρμάνι την οποία κατάφερε να «υποτάξει» με 88-68 και σε συνδυασμό με την ήττα της Ρεάλ από την ΤΣΣΚΑ έμεινε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο 16-3 το ρεκόρ των Τούρκων, έπεσε στο 10-9 η ιταλική ομάδα.

Ο Σέιν Λάρκιν έκανε μια ακόμα εκπληκτική εμφάνιση (23π., 3ριμ., 4ασ. 2κλ.) αλλά και ο Κρις Σίνγκλετον (16π.) συνέβαλε τα μέγιστα για την 16η νίκη της τουρκικής ομάδας. Από την Αρμάνι ο Γκουντάιτις (11π., 7ριμπ.) ήταν καλός κατά διαστήματα όμως αυτό δεν ήταν αρκετό.

Σε μια αναμέτρηση που ξεκίνησε με χαμηλό σκορ αλλά στη συνέχεια ο ρυθμός «άνοιξε», η Εφές από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και μετά είχε το... πάνω χέρι και ουσιαστικά δεν ένιωσε να απειλείται ιδιαίτερα από την Αρμάνι, η οποία έδειξε για άλλη μια φορά ότι μακριά από την έδρα της τα βρίσκει... σκούρα.

Στο ξεκίνημα η Εφές με ένα μικρό σερί 5-0 προηγήθηκε στο σκορ, με την Αρμάνι να ισοφαρίζει στη συνέχεια (5-5). Οι γηπεδούχοι όμως εκμεταλλεύτηκαν κάποια λάθη των Ιταλών και με τους Λάρκιν, Άντερσον και Σίνγκλετον «έχτισαν» ένα προβάδισμα επτά πόντων στα μισά του δεκαλέπτου (12-5). Ένα γκολ φάουλ του Γκουντάιτις και ένα τρίποντο του Ροντρίγκες μείωσαν στον πόντο για την Αρμάνι, η Εφές όμως αύξησε και πάλι με τον Σίμον και Σίνγκλετον στους πέντε.Η ιταλική ομάδα έκανε τη δική της αντεπίθεση και μέχρι το τέλος της περιόδου κατάφερε να μειώσει και πάλι στον πόντο (16-15).

Με τον Σίνγκλετον να φτάνει τους 10 πόντους και τον Λάρκιν να ευστοχεί από τα 6.75, η Εφές βρέθηκε να προηγείται με πέντε πόντους (24-19) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Η Αρμάνι με τους Σκόλα και Ταρζέφσκι πλησίασε και πάλι όμως στη συνέχεια παρότι είχαν αρκετές ευκαιρίες να προηγηθούν, δεν τις εκμεταλλεύτηκαν. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια αύξησαν τη διαφορά τους στους 6 (29-23) όμως είχαν πρόβλημα στα ριμπάουντ, με τους φιλοξενούμενους να έχουν μαζέψει τα διπλάσια (11-22). Το Μιλάνο με τους Σάικς, Μίτσοφ και Σκολα πλησίασαν στον πόντο και πάλι (34-33), όμως ο Λάρκιν με έξι συνεχόμενους δικούς του πόντους έδωσε «αέρα» επτά πόντων στην Εφές, με τον Σίμον να διαμορφώνει το σκορ ημιχρόνου σε 42-33 από τη γραμμή των βολών.

Ο Λάρκιν συνέχισε... φουριόζος και μέχρι τα μισά του δεκαλέπτου έχοντας πετύχει 8 πόντους σε πέντε λεπτά έστειλε τη διαφορά στους 12, με τον Πλέις να αναλαμβάνει δράση στη συνέχεια και να στέλνει τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της (56-40). Η Αρμάνι αντιμετώπιζε προβλήματα τόσο αμυντικά καθώς δεν μπορούσε να σταματήσει τον ηγέτη της Εφές, αλλά και επιθετικά καθώς δεν μπορούσε να βρει λύσεις για να πλησιάσει, με αποτέλεσμα η διαφορά σταδιακά να αυξάνεται (62-44). Ο Νέντοβιτς με ένα γκολ φάουλ και ο Γουντάιτις από τη γραμμή των βολών μείωσαν στους 13 για την Αρμάνι σε μια στιγμή που η Εφές είχε χάσει τη συγκέντρωση της, όμως ο Σανλί με ένα buzzer beater τρίποντο διαμόρφωσε το 64-49 με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Με τον Σέιν Λάρκιν να συνεχίζει να «βομβαρδίζει» το αντίπαλο καλάθι αλλά και τον Σανλί να έχει βρει ρυθμό, η Εφές ανέβασε τη διαφορά της στους 20 πόντους. Η Αρμάνι με τους Ρολ και Σάικς μείωσε στους 15 (74-59), όμως υστερούσε αρκετά αμυντικά με αποτέλεσμα ότι κατάφερνε να «χτίσει» στην επίθεση να το... γκρεμίζει στην άμυνα. Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι, με την Εφές τελικά να παίρνει μια εύκολη νίκη επί της Αρμάνι με 88-68.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 42-33, 64-49, 88-68

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.



Φενέρμπαχτσε - Βιλερμπάν 86-64

Φαίνεται πως το διπλό στο ΣΕΦ άλλαξε για τα... καλά το τσιπάκι της Φενέρμπαχτσε, που έφτασε σε μία ακόμη νίκη στην επιστροφή του Γιαν Βέσελι στη δράση για αγώνα της Euroleague. Κόντρα στην ομάδα του Ζβέζνταν Μίτροβιτς, που απουσίαζε λόγω ίωσης, η Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανέβασε το ρεκόρ της στο 8-11 και έκανε άλλο ένα βήμα για να πλησιάσει την 8άδα. Παράλληλα, «έριξε» στο ίδιο ρεκόρ την αντίπαλό της.

Ο Κώστας Σλούκας πραγματοποίησε πολύ γεμάτη εμφάνιση με 10 πόντους, 10 ασίστ και 6 ριμπάουντ σε 27', ενώ ο επανακάμψας Τσέχος είχε 10 πόντους και 4 ριμπάουντ σε 23'. Πρώτοι σκόρερ ήταν οι Νάντο Ντε Κολό και Ντέρικ Ουίλιαμς με 16π. έκαστος. Από πλευράς Βιλερμπάν, ο Αμίνε Νουά είχε 12 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Όσον αφορά στην εξέλιξη της αναμέτρησης, το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Η διαφορά είχε... ανοίξει από το πρώτο δεκάλεπτο (23-15, στο 10'), ενώ με 10π. από τον Ντε Κολό η απόσταση εκτοξεύθηκε στην δεύτερη περίοδο (39-19, στο 15') και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 49-28. To δεύτερο μέρος είχε μετατραπεί, κάπως έτσι, σε τυπική διαδικασία και οι Τούρκοι δεν συνάντησαν εμπόδια στο δρόμο για το τελικό 86-64.

Στη συνέχεια της «διαβολοβδομάδας», η Φενέρμπαχτσε θα υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα (16/1, 19:45) και η Βιλερμπάν θα δοκιμαστεί στην έδρα της πρωτοπόρου Εφές (17/1, 19:30).

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 49-28, 62-43, 86-64

Αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατώντας εδώ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags