Facebook Pixel Ολυμπιακός - Μπάγερν Μονάχου: "Αγρίεψε" στο φινάλε κι έκανε... πάρτι - Πρώτη νίκη Μπαρτζώκα!
Μπάσκετ
| 2020-01-17 22:11:00

Επιτέλους ήταν Ολυμπιακός! "Αγρίεψε" στο φινάλε κι έκανε... πάρτι - Πρώτη νίκη Μπαρτζώκα!

Sportdog Team
Επιτέλους ήταν Ολυμπιακός! "Αγρίεψε" στο φινάλε κι έκανε... πάρτι - Πρώτη νίκη Μπαρτζώκα!

"Καθάρισε" τη Μπάγερν με 89-72.

Ολυμπιακός - Μπάγερν Μονάχου: Την πρώτη του νίκη με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στην τεχνική ηγεσία πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, που δυσκολεύτηκε για τρεις περιόδους, όμως στην κυριάρχησε στην τελευταία και έφτασε σε εμφατική επικράτησε με 89-72 επί της Μπάγερν στο ΣΕΦ.

Ο εκπληκτικός Βεζένκοφ πήρε... φωτιά στο δεύτερο ημίχρονο, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 20 πόντους και 5/6 τρίποντα, ενώ ο Ρότσεστι μοίρασε 12 ασίστ!

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησαν επίσης ο Ρούμπιτ με 14 πόντους, ενώ οι Κόνιαρης, Πρίντεζης, Μπόλντγουιν και Πολ πρόσθεσαν από 10 έκαστος.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε το ρεκόρ του στο 8-12 και έχει την ευκαιρία να πάρει ακόμα μια νίκη και την επόμενη αγωνιστική (23/1) ταξιδεύει στην Αγία Πετρούπολη για να αντιμετωπίσει τη Ζενίτ.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός άργησε να βρει ρυθμό στην επίθεση, καθώς ξεκίνησε το παιχνίδι με μεγάλη αστοχία. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σκόραρε μόνο τρεις πόντους μόνο με βολές στα πρώτα έξι λεπτά (3-9) μέχρι ο Μιλουτίνοφ να πετύχει το πρώτο καλάθι εντός πεδιάς για τους Πειραιώτες. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκας ισορρόπησε το παιχνίδι μέσω της καλής της άμυνας και της συμβολής των Πρίντεζη και Μπόλντγουιν στην επίθεση. Ο Έλληνας παίκτης ισοφάρισε σε 14-14 με δύο βολές και ο Αμερικανός ήταν αυτός που με τρίποντο στην τελευταία επίθεση του πρώτου δεκαλέπτου έδωσε προβάδισμα με 17-14 στον Ολυμπιακό.

Ο Πολ πήρε τη… σκυτάλη στην επίθεση του Ολυμπιακού και με 10 πόντους στη δεύτερη περίοδο βοήθησε τους Ερυθρόλευκους να ανοίξουν τη διαφορά υπέρ τους. Με νέο τρίποντο του Μπόλντγουιν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 22-15, με τη Μπάγερν να αντιδρά και με πρωταγωνιστές τους Μονρό και Μπρέι να μειώνει στους (27-24). Ωστόσο, οι Πειραιώτες κυριάρχησαν στο παρκέ στα επόμενα λεπτά και με επιμέρους σκορ 10-2 ξέφυγαν με διψήφια διαφορά (37-26). Η Μπάγερν απάντηση εκ νέου, έτρεξε σερί 6-0 στο τέλος

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος χρειάστηκε σχεδόν πέντε λεπτά για να πετύχει τους πρώτους του πόντους, άφησε τη Μπάγερν να διευρύνει το σερί της στο 16-0 (με δύο τρίποντα του Λούτσιτς και ένα του Λο) και να προηγηθεί με 37-42. Ο Ολυμπιακός πήρε… ανάσα με διαδοχικά τρίποντα Κόνιαρη και Σπανούλη, όμως τα πολλά λάθη του στην επίθεση κόστισαν, με τη Μπάγερν να τα εκμεταλλεύεται και να ξεφεύγει εκ νέου με 43-49. Ο Ολυμπιακός κρατήθηκε κοντά στο σκορ χάρη σε συνεχόμενα καλάθια Πρίντεζη και ανέκτησε το προβάδισμα στη λήξη της τρίτης περιόδου (54-53) με 5 σερί διαδοχικούς πόντους του Κόνιαρη.

Ο Ολυμπιακός μπήκε αγριεμένος στην τελευταία περίοδο, βρήκε δύο νέους πρωταγωνιστές στα πρόσωπα των Ρότσεστι και Ρούμπιτ διεύρυνε το σερί του στο 13-0, με αποτέλεσμα να ξεφύγει με 7 (60-53). Οι Πειραιώτες «καθάρισαν» το παιχνίδι με τον Ρότσεστι να αναλαμβάνει ρόλο… μαέστρου ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 12 ασίστ και Βεζένκοφ να παίρνει… φωτιά από τη γραμμή του τριπόντου. Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν μέχρι και στο +20 (86-66), για να φτάσουν τελικά σε άνετη νίκη με 89-72 στο φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 37-32, 54-53, 89-72


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags