Facebook Pixel Oι Τζανετάκοι του ποδοσφαίρου
| 2011-02-25 23:55:00

Oι Τζανετάκοι του ποδοσφαίρου

Oι Τζανετάκοι του ποδοσφαίρου

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας και γιατί οι παράγοντες «αυτό το ποδόσφαιρο θέλουν και αυτό τους αξίζει».

Δεν θα κουραστώ να το γράφω και να το επαναλαμβάνω όποτε ζητείται η γνώμη μου. Είναι (δεν θα πω ακόμη “ήταν”) η μεγάλη ευκαιρία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Να πετάξει από πάνω του ό,τι πιο σαθρό και ανήθικο και να πορευτεί σε δρόμους -που με ελάχιστες παρεκκλίσεις- ακολουθούνται διεθνώς.

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, τίποτε δεν δείχνει ότι οι μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου μας άδραξαν την ευκαιρία. Το αντίθετο. Δεν άκουσαν την έκρηξη της βάσης (της δικής τους βάσης) και αργά ή γρήγορα θα πληρώσουν το γεγονός ότι εθελοτυφλούν.

Δεν μπαίνω στη διαδικασία των ισορροπιών και των σκοπιμοτήτων που τις επιβάλλουν. Δεν μπαίνω στη λογική των προέδρων που χθες το βράδυ αναρωτιόνταν στον καθρέφτη τους “κι αν γίνει καμιά στραβή;”... Δεν με ενδιαφέρει αν ο Ατρόμητος παίζει προτελευταία αγωνιστική στο Περιστέρι με τον Ολυμπιακό και ίσως χρειάζεται βαθμούς, δεν μ' ενδιαφέρει αν η Λάρισα διατηρεί την πίστη της (και καλά κάνει) και προσβλέπει σε μια χαλαρή φιέστα πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη, δεν μ' ενδιαφέρει αν στην ίδια μεθοδολογία καταφεύγουν και ελπίζουν για να κάνουν το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ και της σωτηρίας (αντίστοιχα) πραγματικότητα ο ΠΑΟΚ και ο Πανιώνιος.

Δεν πιστεύω ότι οι Περιστεριώτες, οι Λαρισινοί, ακόμη κι οι Βολιώτες, είναι σύμφωνοι και πολύ περισσότερο υπερήφανοι για την πολιτική των αφεντικών των ομάδων τους. Οι τελευταίοι το απέδειξαν και δεν θα εκπλαγώ αν υπάρξουν ανάλογες κινήσεις μπροστά ή πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και από άλλους.

Και δεν το πιστεύω, γιατί το σκεπτικό όσων υπερθεμάτισαν για τον πρόεδρο της Superleague ή εκείνων που θαύμαζαν από μικροί τον Πόντιο Πιλάτο και βρήκαν ευκαιρία να σαπουνιστούν, ξεβρακώνει από μόνο του όσους το υιοθέτησαν. “Ναι μεν το ποδόσφαιρο αργοπεθαίνει, ναι μεν χρειάζονται τεράστιες θεσμικές αλλαγές, αλλά ασ' τον πρόεδρο στη θέση του να τελειώσει η χρονιά μην πάθουμε καμιά ζημιά”...

Και μην έχετε καμία αμφιβολία για την περίσσεια θράσους που θα επιδείξουν, όσοι οδήγησαν στην απόρριψη της πρότασης μομφής, εκδίδοντας ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία στην πρώτη κιόλας ευκαιρία, σκίζοντας τα ιμάτιά τους από θυμό και ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο που υπηρετούν.

Μόνο που με την απόφασή τους στο Δ.Σ. της Superleague, απέδειξαν περίτρανα ότι δεν το υπηρετούν, αλλά τους εξυπηρετεί. Και για να συνεχίσει να τους εξυπηρετεί, έσκυψαν το κεφάλι οι ποδοσφαιρικοί Τζανετάκοι...

Δικαίωμά τους. Αυτό το ποδόσφαιρο θέλουν και αυτό τους αξίζει. Μην εξομοιώνετε μαζί τους όμως τους Έλληνες φιλάθλους, που στο κάτω κάτω δεν τους επέλεξαν για ηγήτορες και αργά ή γρήγορα θα τους απορρίψουν. Εδώ είμαστε και θα το δείτε.

Πηγή: prasinanea.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags