Facebook Pixel "Άργησε να φύγει ο Φερέιρα"
Ποδόσφαιρο
| 2012-12-07 18:10:00

"Άργησε να φύγει ο Φερέιρα"

"Άργησε να φύγει ο Φερέιρα"

Καθυστερημένη χαρακτήρισε την αντίδραση του Παναθηναϊκού στο θέμα του προπονητή, ο Γιάννης Γκούμας, μιλώντας στον sportdog. "Με το αν, δεν προχωράς", είπε για Τοτσέ.

Ο παλαίμαχος άσος σχολίασε για λογαριασμό του σκύλου το χθεσινό παιχνίδι εναντίον της Τότεναμ, ενώ αναφέρθηκε και στο ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Τι είπε για τα δύο πανομοιότυπα γκολ που δέχτηκαν χθες οι "πράσινοι" και την πορεία του Παναθηναϊκού την εποχή του Φερέιρα.

Πώς είδατε το χθεσινό παιχνίδι;

Παναθηναϊκός στάθηκε αρκετά καλά σε μία πολύ δύσκολη έδρα και με λίγη τύχη θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο. Το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς, γιατί ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλά. Θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη και την πρόκριση. Είχε την ευκαιρία στο 1-1 να κάνει το 1-2 και να αλλάξει τα δεδομένα, αλλά... ".

"Με το "αν" δεν πάμε πουθενά"

Πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί για την επιθετική αποτελεσματικότητα της ομάδας. Πιστεύετε πως αν υπήρχε ένας καλύτερος σέντερ φορ, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα;

"Αυτό που πιστεύω είναι πως με το "αν" δεν προχωράμε, δεν πάμε πουθενά. Αυτό είναι το υλικό και με αυτό θα πρέπει να συνεχίσει η ομάδα. Αλλά, ακόμα και ο καλύτερος επιθετικός του κόσμου να ήταν, μπορεί να έχανε τη φάση. Εδώ ο Τόρες, που δαπανήθηκαν δεκάδες εκ. ευρώ στη μεταγραφή του στην Τσέλσι και είναι παρατεταμένα σε κακή κατάσταση. Το πιο σημαντικό, αυτό που μένει σαν θετικό από χθες, είναι η εμφάνιση του Παναθηναϊκού".

Χθες ο Παναθηναϊκός δέχτηκε δύο γκολ από πάσα στην καρδιά της άμυνάς του. Για ποιον λόγο;

"Η αμυντική λειτουργία της ομάδας θα μπορούσε να ήταν καλύτερη χθες. Δέχτηκε δύο πανομοιότυπα γκολ, έπρεπε να αντιδράσει καλύτερα η αμυντική γραμμή. Τώρα γιατί έγινε αυτό είναι απλό: οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών δεν ήταν καλές, για αυτό μπήκαν εύκολα δύο γκολ με τον ίδιο τρόπο".

"Ποια κούραση;"

Η ομάδα χθες για 75 λεπτά έκανε υπερπροσπάθεια. Μπορεί να επηρεάσει τις δυνάμεις των ποδοσφαιριστών την Κυριακή;

"Η προετοιμασία που γίνεται το καλοκαίρι είναι ειδική και ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Είναι προετοιμασμένοι να αντεπεξέρχονται σε αγωνιστικές υποχρεώσεις κάθε τρεις ημέρες. Δεν συμμερίζομαι την άποψη πως μπορεί οι ποδοσφαιριστές να είναι κουρασμένοι. Αλλά έτσι κι αλλιώς το παιχνίδι της Κυριακής, είναι διαφορετικό. Μετράει η μέρα που θα βρεθούν οι παίκτες των δύο ομάδων. Είναι ξεχωριστό ματς".

Πώς περιμένετε το ντέρμπι, δηλαδή;

"Με αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής, ο Ολυμπιακός είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται και από τη βαθμολογία. Αλλά και στο παρελθόν έχουμε δει πως δεν παίζει ρόλο ποιος είναι βαθμολογικά μπροστά. Άλλα είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν σε παιχνίδια αυτού του επιπέδου και με αυτές τις ιδιαιτερότητες. Ποιος θέλει περισσότερο τη νίκη, ποιος θα βγάλει ψυχή και πάθος. Το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι πως ελπίζω να γίνει ένα καλό ματς, χωρίς φασαρίες από τους οπαδούς και να κερδίσει ο καλύτερος".

"Έπρεπε να φύγει νωρίτερα ο Φερέιρα"

Με τον Ρότσα έχετε συνεργαστεί στην πρώτη ομάδα, έτσι δεν είναι;

"Ναι, με τον κύριο Ρότσα ξεκίνησα να παίζω μπάλα. Ήταν αυτός που με προώθησε στην πρώτη ομάδα".

Κυρίαρχη άποψη, πια, είναι πως η αντικατάσταση του Φερέιρα από τον Ρότσα καθυστέρησε. Συμφωνείτε με αυτό;

"Ναι, το πιστεύω. Ο Φερέιρα έπρεπε να φύγει πολύ πιο νωρίς και εδώ πρέπει να πούμε πως ήταν λάθος που του δόθηκε τόση πίστωση χρόνου. Σε κάθε παιχνίδι η ομάδα έμενε στάσιμη ή γινόταν χειρότερη από προηγούμενα ματς. Καθυστέρησε η απομάκρυνση του Φερέιρα, έπρεπε να είχαν παρθεί νωρίτερα αποφάσεις. Γιατί πιστεύω πως η αντικατάσταση του από τον κύριο Ρότσα είχε μόνο θετικά για την ομάδα. Υπήρξε αλλαγή στην ψυχολογία των παικτών από την πρώτη στιγμή, αλλά και αλλαγή σε θέσεις. Όπως, για παράδειγμα, του Σισοκό, που πλέον αγωνίζεται στον άξονα. Απελευθέρωσε τους παίκτες και παίρνει το 100% από τον καθένα".

Συντάκτης: Γιώργος Κτενάς.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags