Facebook Pixel Νεκροθάφτες "θάβουν" τη φιλία με τον ΠΑΟΚ!
| 2013-10-17 19:09:00

Νεκροθάφτες "θάβουν" τη φιλία με τον ΠΑΟΚ!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Νεκροθάφτες "θάβουν" τη φιλία με τον ΠΑΟΚ!

Τι τρέχει με τη φιλία των ΠΑΟΚτσήδων με τους οπαδούς της Παρτιζάν και πού κολλάει η Χ.Α.; Ο sportdog έψαξε, έμαθε και αποκαλύπτει...

Το πρωί της Πέμπτης ο Sportdog σας ενημέρωσε για μία ανακοίνωση οπαδών της Παρτιζάν, στην οποία ανέφεραν ότι "τερματίζουν" τη φιλία τους με τους ΠΑΟΚτσήδες, λόγω του θορύβου που ξέσπασε για το θέμα Κάτσε και όσων ακολούθησαν με τη Χρυσή Αυγή. Στην ανακοίνωσή τους τονιζόταν από τη μεριά των Σέρβων: "Βάζουμε ψηλότερα την αγάπη μας για τους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή, από ό,τι την ποδοσφαιρική φιλία"!

Ο σκύλος το έψαξε λίγο παραπάνω το θέμα και σας παραθέτει τι "παίζει" με τους Παρτιζάνους. Κατ΄αρχάς, είναι ξεκάθαρο ότι η ανακοίνωση που βγήκε δεν αντιπροσωπεύει όλους τους φίλαθλους της ομάδας του Βελιγραδίου. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες οπαδικές πηγές, στην Παρτιζάν οι οπαδοί έχουν διχαστεί και το κλίμα είναι πολύ αρνητικό μετά τη δολοφονία φίλου της ομάδας από άνθρωπο που προέρχεται από τον ίδιο χώρο, αλλά από διαφορετική οργάνωση.

Οι οργανωμένοι του σέρβικου συλλόγου έχουν χωριστεί στους "Αλκατράζ" και τους "Ζαπρανιέρι" (που στα σέρβικα σημαίνει "Απαγορευμένοι"). Το πρώτο γκρουπ είναι το πλέον αναγνωρίσιμο, κλίνει στην άκρα δεξιά, τα έχει καλά με την αστυνομία, ένα κονέ που του λύνει τα χέρια για κάποιες ...ύποπτες δραστηριότητες, ενώ έχει περιορίσει τους "Απαγορευμένους" εκτός γηπέδου. Μεταξύ τους υπάρχει τέτοιο μίσος, το οποίο πήρε μεγάλες διαστάσεις μετά δολοφονία μέλους των "Ζαπρανιέρι" από άνθρωπο των "Αλκατράζ".

Όσον αφορά στο θέμα της αδελφοποίησης με τον ΠΑΟΚ και την περίφημη ανακοίνωση που διαβάσατε, προέρχεται από εσωτερική ομάδα των "ακροδεξιών”" Αλκατράζ, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται "Grobari", δηλαδή "Νεκροθάφτες" στα σέρβικα.

Οι συγκεκριμένοι, ακροδεξιών αποχρώσεων, έχουν πάρει θέση σε πολλά εθνικά και βαλκανικά θέματα, όπως ότι η Μακεδονία είναι ελληνική, ενώ έχουν παρευρεθεί και σε ματς της Εθνικής Ελλάδας. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο τέλος της ανακοίνωσής τους υπογράφουν ως: «Για τη φυλή και το έθνος - δεξιά πλευρά της Παρτιζάν».

Όπως καταλαβαίνετε, ο θόρυβος που δημιουργήθηκε από τη διαμάχη ΠΑΟΚτσήδων και μελών της Χ.Α. για το θέμα Κάτσε, έφτασε μέχρι το Βελιγράδι, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη μικρή μερίδα φανατικών να "θάψουν" τη φιλία τους με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Δεν σημαίνει όμως ότι τερματίζονται και οι σχέσεις μεταξύ των φιλάθλων της ελληνικής και της σέρβικης ομάδας. Ήδη αναμένεται να γίνουν και κάποιες ανακοινώσεις από τις δύο πλευρές.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags