Facebook Pixel Πεντάστερος στην κορυφή του δένδρου!
| 2013-12-21 22:25:00

Πεντάστερος στην κορυφή του δένδρου!

Πεντάστερος στην κορυφή του δένδρου!

Ο Ολυμπιακός πέρασε... αέρα με 5-0 από τον Απόλλωνα, έκλεισε εντυπωσιακά την χρονιά και έσπασε όλα τα ρεκόρ! Γκολάρες Σαβιόλα – Σάμαρη, δίχτυα και για Φουστέρ – Μανωλά. Με 10 από το 54' οι γηπεδούχοι.

Εντυπωσιακά ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2013 ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρασε με 5-0 από τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη και... έγραψε ιστορία καθώς έσπασε ιστορικά ρεκόρ. Επίσης, ξέφυγε στο +13 από τον ΠΑΟΚ, που έχει ένα ματς λιγότερο.

Οι Φουστέρ και Μανωλάς πέτυχαν τα δύο πρώτα γκολ, ενώ ο Σάμαρης έκανε το 3-0 με γκολάρα! Τα δύο επόμενα, εξίσου πολύ ωραία, ήρθαν από τον Σαβιόλα στο δεύτερο ημίχρονο όταν και μπήκε αλλαγή.

Όσον αφορά τα ρεκόρ, ο Ολυμπιακός έκανε πλέον το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (το είχε Παναθηναϊκός από τις αρχές της δεκαετίας του 1960) με 16 νίκες και 1 ισοπαλία σε 17 αναμετρήσεις, ενώ είναι και 30 συνεχόμενα εκτός έδρας ματς χωρίς ήττα! Επίσης, έσπασε και το ρεκόρ που αφορά τη μεγαλύτερη διαφορά πόντων μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου στη βαθμολογία με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

Στημένο και... γκολάρα!

Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ χαλαρά στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα στο πρώτο 25λεπτο το θέαμα να είναι κάκιστο και οι φάσεις να... απουσιάζουν. Στο 26' όμως, μετά από εκτέλεση κόρνερ και λάθος διώξιμο του Αλβάρες, η μπάλα έφτασε στον Φουστέρ, ο οποίος αμαρκάριστος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1! Το γκολ αυτό... άνοιξε την όρεξη στους Πειραιώτες, οι οποίοι στο 31' μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσόρι και λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων, έκαναν το 0-2 με κοντινό σουτ του Μανωλά!

Τα δύο γρήγορα γκολ ανέβασαν στα ύψη την ψυχολογία του Ολυμπιακού, όμως το σκορ δεν... ικανοποιούσε τον Σάμαρη, ο οποίος στο 41' πέτυχε ακόμα ένα υπέροχο τέρμα με απευθείας σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ. Το 0-3 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, καθώς ο Κάμπελ λίγο πριν το φινάλε έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Κόκκινη, Σαβιόλα, Ιμπαγάσα και θέαμα!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μίτσελ να ρίχνει στο γήπεδο τον Σαβιόλα και να δίνει έτσι έξτρα κίνητρο στην ομάδα του, η οποία είχε ήδη καθαρίσει το ματς από το ημίχρονο. Ο Αργεντινός ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και δημιούργησε νωρίς – νωρίς δύο καλές φάσεις. Και ενώ ο Ολυμπιακός πίεζε για τέταρτο γκολ, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα στο 54', όταν ο Κανακούδης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) για διαμαρτυρία στον επόπτη για ένα πλάγιο άουτ και άφησε τον Απόλλωνα με 10 παίκτες.

Μετά και την κόκκινη, το ματς μετατράπηκε σε... μονόλογο για τον Ολυμπιακό, με τον Μίτσελ να ρίχνει στο ματς και τον Μανιάτη. Ο διεθνής χαφ, που επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του, μπήκε ορεξάτος και δημιούργησε μεγάλες... αναταραχές. Στο 60' τράνταξε το δοκάρι του Τζόρβα, ενώ στο 64' δημιούργησε την φάση που κατέληξε σε γκολ, από δυνατό σουτ του Σαβιόλα εντός περιοχής.

Σαβιόλαααα....

Μετά το τέταρτο γκολ ο Ολυμπιακός έριξε ρυθμούς και ουσιαστικά «κάθισε» πάνω στο 0-4. Ωστόσο, ο Ιμπαγάσα που πέρασε ως αλλαγή στο ματς, ήταν δυνατόν να μην κάνει κάτι για να «ξεχωρίσει». Έτσι λοιπόν στο 80' έβγαλε την μπαλιά στον Κάμπελ, αυτός πάσαρε στον Ολαϊτάν, ο οποίος έστρωσε υπέροχα στον Σαβιόλα, που με δυνατό σουτ... κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 0-5!

Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Δεληζήσης, Αλβάρες, Κόρμπος, Τσοκάνης, Χατζηζήσης, Γκουέλα, Μπάρκογλου (57’ Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος.

Στον πάγκο: Γουμάγιας, Διαμάντης, Τσεμπερίδης, Δημογιάννης, Έγκον.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Μπονγκ, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης (57’ Μανιάτης), Μασάντο (65’ Ιμπαγάσα), Κάμπελ, Ντομίνγκεζ (46’ Σαβιόλα), Φουστέρ, Ολαϊτάν.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Παπάζογλου, Σαλίνο, Σέποβιτς.

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Ποντίκης (Πρέβεζας)
Γήπεδο: Ριζούπολη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags