Facebook Pixel Ένας απόλυτα σύγχρονος Ολυμπιακός
| 2013-12-23 20:38:00

Ένας απόλυτα σύγχρονος Ολυμπιακός

Ένας απόλυτα σύγχρονος Ολυμπιακός

Οι ερυθρόλευκοι του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή ομάδα με πολύ υψηλούς στόχους. Ένα κλαμπ με Ευρωπαϊκό χαρακτήρα αλλά και με το Ελληνικό πάθος να το διακρίνει. Οι κινήσεις που γίνονται φανερώνουν πως μόνο αν επενδύσεις μπορείς να πάρεις χρήματα πίσω και φυσικά να πετύχεις.

Στην αρχή της σαιζόν οι Πειραιώτες είχαν αρκετά θέματα να λύσουν. Υπήρχε μία κακοπιστία προς την πλευρά Μίτσελ από τον κόσμο που κυρίως πήγαζε από το μη εντυπωσιακό ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα κατά την περσινή περίοδο. Με τον Μίτσελ φυσικά στον πάγκο της. Αυτή όμως η δυσπιστία του κόσμου άρχισε να μεγαλώνει όταν η ομάδα στα φιλικά παιχνίδια που έδωσε δεν απέδωσε καθόλου καλό ποδόσφαιρο και μάλιστα είχε και κάποια πολύ άσχημα αποτελέσματα. Όποιος όμως ασχολείται με τα αποτελέσματα των φιλικών της προετοιμασίας δεν γνωρίζει από σύγχρονο ποδόσφαιρο. Η Μπαρτσελόνα, η Τσέλσι, η Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ, η Ρεάλ και τόσοι άλλοι κολοσσοί του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πηγαίνουν κάθε χρόνο στην Ασία και στην Αμερική για τα καλοκαιρινά τους τουρ. Αν κερδίσουν ένα από τα τρία παιχνίδια που δίνουν συνήθως είναι επιτυχία. Αλλά στην Ελλάδα πρέπει να κερδίζεις παντού. Και καμιά φορά (τις περισσότερες φορές) αυτό δεν είναι αρκετό.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει φτάσει σε ένα σημείο που κανείς δεν μπορεί να ζητήσει τίποτα περισσότερο. 10 βαθμοί διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και πρωταθλητής χειμώνα. Καταπληκτικά στατιστικά με ρεκόρ σε τελικές προσπάθειες αλλά και σε υπέρ και κατά τέρματα. Πρώτος παντού. Και με καλό ποδόσφαιρο. Και κερασάκι στην τούρτα της σαιζόν η πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Αφήνοντας έξω στην ουσία, την περσινή φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ (βασικά αυτό θα έπρεπε να είναι και το παρατσούκλι της Μπενφίκα για την περασμένη χρονιά, φιναλίστ – παντού). Και μέσα σε όλα, το ξεπέταγμα του Μήτρογλου. Και εκτός από τον δολοφόνο του Ολυμπιακού, η ομάδα διαθέτει στην σύνθεση της και αρκετούς Έλληνες. Πράγμα που πολλοί επιζητούσαν και χαίρονται τώρα πια διπλά. Και φυσικά υπάρχει και ο μεγάλος αστέρας που γεμίζει με λάμψη το ερυθρόλευκο ρόστερ. Ο λόγος φυσικά για τον Χαβιέ Σαβιόλα.

Πραγματικά τι άλλο να ζητήσει ο οπαδός του Ολυμπιακού; Να ζητήσει κάτι παραπάνω; Να γκρινιάξει για κάτι που δεν του αρέσει; Δεν μπορεί. Γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός φέτος δεν «παίζεται».

Πως τα κατάφερε

Σίγουρα χρειάστηκε να «πέσουν» αρκετά χρήματα τα πρώτα χρόνια της προεδρίας του Βαγγέλη Μαρινάκη στο αγωνιστικό τμήμα του Ολυμπιακού. Όμως αυτά τα χρήματα στην ουσία γύρισαν πίσω. Γύρισαν πίσω με επιτόκιο. Και για να γίνει φυσικά κάτι τέτοιο χρειάστηκε σκληρή δουλειά, αφοσίωση και πάνω από όλα τεχνογνωσία.

Ο Ολυμπιακός εξελίχθηκε σε ένα καθαρά Ευρωπαϊκό κλαμπ και άφησε πίσω του την μιζέρια του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Βρίσκεται άλλωστε σε διαφορετικό επίπεδο πλέον. Και αυτό αποδεικνύεται με αριθμούς. Τεράστια διαφορά από τον δεύτερο, κατάρριψη ρεκόρ που είχαν αραχνιάσει και συνεχόμενα βήματα προόδου. Το Ευρωπαϊκό προφίλ που ξεκίνησε να χτίζει λίγα χρόνια πριν, τον έφερε στην θέση να κερδίσει την πολυπόθητη πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Σταμάτησε να επενδύει μονάχα σε ξένους ποδοσφαιριστές που δεν είχαν καμία επαφή με το Ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και το τι σημαίνει να παίζεις για τον Ολυμπιακό. Επένδυσε σε ένα κορμό Ελλήνων που αποδίδουν όσο περισσότερο μπορούν. Που δίνουν και την ψυχή τους για την ομάδα (πρώτος που έρχεται στο μυαλό όλων είναι ο Μανιάτης). Αυτή λοιπόν η στρατηγική είναι και η πλέον ενδεδειγμένη. Νεαροί γηγενείς ποδοσφαιριστές που δίπλα σε κάποιους αποδεδειγμένα ποιοτικούς ξένους θα κάνουν το βήμα παραπάνω στην καριέρα τους.

Και φυσικά κίνητρο. Αυτό είναι και το σπουδαιότερο στο ποδόσφαιρο. Κίνητρο οικονομικό, κίνητρο αγωνιστικό, κίνητρο ψυχολογικό. Όλα αυτά ο Ολυμπιακός τα παρέχει σε μεγάλο βαθμό προς όλους τους ποδοσφαιριστές του.

Το πλάνο έχει ποσοστό επιτυχίας 99%. Είναι δηλαδή απόλυτα επιτυχημένο. Απλά μένει να πάρει και μαθηματικά το πρωτάθλημα και να παλέψει για την έκπληξη μεγατόνων που θα προκαλέσει μία πρόκριση στους 8 καλύτερους της Ευρώπης.

Σε επόμενο άρθρο θα δούμε και τις προοπτικές εξέλιξης αυτού του πλάνου. Και τι στην ουσία θα πρέπει να περιμένουμε από εδώ και στο εξής από τους ερυθρόλευκους.

Πηγή: overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags