Facebook Pixel Όλοι στη ζυγαριά
| 2013-12-26 16:30:00

Όλοι στη ζυγαριά

Όλοι στη ζυγαριά

Τι μας άρεσε και τι δε μας άρεσε από την ΑΕΚ των 13 αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

ΤΟ... ΞΕΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΠΕΤΑΥΡΑΚΗ

Η παρουσία του Πεταυράκη μέχρι στιγμής, γεμίζει με χαμόγελα την ΑΕΚ. Ο νεαρός αριστερός μπακ, παρ' ότι το καλοκαίρι έδειχνε να βρίσκεται πίσω από Τσουμάγκα και τον –κατά περιστάσεις αριστερό ακραίο- Τσουκαλά, τελικά έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά και καθιερώθηκε στο βασικό σχήμα, όντας ένας από τους πιο εξελίξιμους και ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Μάλιστα, δείχνει φαβορί για το βασικό σχήμα ακόμα και όταν ο -μέχρι το καλοκαίρι βασικός- Τάσος Τσουμάγκας επιστρέψει από τον τραυματισμό του.

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ
Τελευταία φορά που η ΑΕΚ παρουσίαζε ένα «κανονικό» σύνολο μέσα στο γήπεδο και είχε συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης, ήταν με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της. Εκτοτε ό,τι γινόταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο ήταν προϊόν ατομικών ενεργειών, βάσει της ποιότητας των παικτών που είχε το ρόστερ. Φέτος η ομάδα δεν βασίζεται στις… ορέξεις τού κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά έχει συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, λόγω της δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις. Ανεξάρτητα αν τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής δικαιώνουν ή όχι τον προπονητή και τους παίκτες.

Ο ΙΒΑΝ ΜΠΡΕΤΣΕΒΙΤΣ
Ο επιθετικός είναι συνήθως ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που εγκλιματίζεται σε μία νέα ομάδα. Οσο μεγάλη και αν είναι η κλάση του, χρειάζεται χρόνο για να βρει τα πατήματά του. Ο Μπρέτσεβιτς ήρθε το καλοκαίρι και μέχρι να φανεί η εκτελεστική του δεινότητα, πέρασε αρκετός καιρός. Αποτέλεσμα, αρκετοί να πιστέψουν ότι δεν μπορεί να σταθεί στην ΑΕΚ. Οι τελευταίες εμφανίσεις του κι από τη στιγμή που ξεκίνησε να βρίσκει δίχτυα ο Κροάτης (πήρε ψυχολογία) αποδεικνύουν πως η «Ενωση» μπορεί να βασιστεί πάνω του, τουλάχιστον για του χρόνου.

Η ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΟΔΟΣ
Αν κι αναμενόμενο, πλέον είναι γεγονός. Η ΑΕΚ εξασφάλισε ουσιαστικά την άνοδο από τον Δεκέμβρη κι έχοντας πλέον ξεκάθαρη εικόνα για το ρόστερ (ποιοι κάνουν και ποιοι όχι), οι άνθρωποι του ποδοσφαιρικού τμήματος έχουν μπροστά τους περισσότερους από 6 μήνες για να πέσουν με τα... μούτρα στη δουλειά, εν όψει της νέας και πιο απαιτητικής περιόδου. Σίγουρα προεργασία έχει γίνει, ωστόσο οι συνθήκες πλέον επιτρέπουν στους Μπάγεβιτς, Λυμπερόπουλο, Δέλλα, να αρχίσουν να καταστρώνουν πλάνα για το ρόστερ της Football League και να μην περιμένουν το καλοκαίρι.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν ότι η φετινή χρονιά θα είναι ένα μεγάλο τεστ για τον κόσμο της ΑΕΚ και κατά πόσο αυτός θα σταθεί δίπλα της. Οι «Ενωσίτες» μέχρι στιγμής δείχνουν τον δρόμο της επιστροφής, αφού η παρουσία τους ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Οσο κι αν φαίνεται οξύμωρο, για τα δεδομένα της κατηγορίας και της ποιότητας του ρόστερ, ο κόσμος έχει αποδειχθεί πολλές φορές 12ος παίκτης κι έχει σπρώξει την ομάδα στη νίκη, όταν αυτή τα έβρισκε σκούρα απέναντι σε μαζικές άμυνες.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ
Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Ο κακός αγωνιστικός σχεδιασμός (στη φωτό ο Νίκος Λυμπερόπουλος) έκανε αισθητή την εμφάνισή του από νωρίς. Τα σημάδια φάνηκαν (και παραμένουν) κυρίως στην άμυνα, εκεί όπου ο Δέλλας εξακολουθεί να ποντάρει στον Ρόβα, παρότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε για να αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, ενώ ο έμπειρος Τσιρίλο πιάνει θέση ξένου και η χρησιμοποίησή του δυσκολεύει τα πλάνα του Δέλλα για την επίθεση. Γιατί κι εκεί υπάρχει υπερφόρτωση ξένων με το πρόβλημα να φαίνεται περισσότερο όταν τραυματίστηκαν Πλατέλλας και Ανάκογλου.

ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
Το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ προσπάθησε να «παντρέψει» την εμπειρία με το νεανικό ταλέντο. Ομως, μέχρι στιγμής, οι έμπειροι παίκτες δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα. Ρόβας, Σταθάκης, Πόποβιτς παρουσιάζονται κάτω του μετρίου μέχρι στιγμής, ενώ κι ο Ντ' Ακόλ, παρά τα γκολ που έχει πετύχει, δεν κάνει τη διαφορά στην επίθεση. Εξαίρεση αποτελούν οι Κορδέρο, Γεωργέας, ενώ πολύ καλός είναι και ο Τσιρίλο, που όμως δεν μπορεί να βοηθήσει περισσότερο, λόγω του περιορισμού με τους ξένους.

ΟΙ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Στην απόκτηση δύο γκολκίπερ, με εξαιρετικές συστάσεις, προχώρησε η ΑΕΚ πέρυσι το καλοκαίρι και στην ομάδα περίμεναν ότι στο πρόσωπό τους θα έβρισκαν τερματοφύλακες με μακρύ μέλλον. Τόσο ο Βούρας όσο κι ο Καραγκιολίδης έχουν δείξει κάποια καλά στοιχεία, ωστόσο μέχρι στιγμής και οι δυο δεν έχουν πείσει ότι μπορούν να σταθούν κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Περιθώρια βελτίωσης σίγουρα υπάρχουν, όμως με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η «Ενωση» καλείται να ψάξει τουλάχιστον για έναν τερματοφύλακα τη νέα σεζόν.

Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΕΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Τραϊανός Δέλλας είναι της… σχολής προπονητών που θέλει να στηρίζει μέχρι τέλους τους ποδοσφαιριστές του και έχει φανεί πολλές φορές με -άστοχες- δηλώσεις που έχει κάνει, μετά από στραβά αποτελέσματα ή μετά από κακή εικόνα της ομάδας. Αυτή η νοοτροπία έχει περάσει σε νεαρά παιδιά μέσα στην ομάδα (στη φωτό ο Τσούπρος), με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να θεωρούν πως φέτος η ομάδα δίνει… απαντήσεις. Το συγκεκριμένο φαινόμενο έρχεται σε αντίθεση με τα «θέλω» του κόσμου, ο οποίος για να «γλυκαθεί» δεν του φτάνουν οι απλές νίκες.

Ο ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Είναι δεδομένο πως μία επαγγελματική ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ, είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσαρμόσει το παιχνίδι της απέναντι σε ερασιτεχνικές. Το έχει τονίσει άλλωστε και ο Τραϊανός Δέλλας. Ωστόσο, με τη μέχρι τώρα εικόνα που υπάρχει, όλοι οι αντίπαλοι φαίνεται να έχουν βρει το… αντίδοτο. Μαζική άμυνα. Το γεγονός λοιπόν ότι η ομάδα δεν έχει καταφέρει να βάλει πλουραλισμό στο παιχνίδι της, προκειμένου να έχει απαντήσεις στα… πούλμαν που μπαίνουν μπροστά από τις αντίπαλες εστίες, είναι κάτι που προβληματίζει και χρειάζεται ακόμα περισσότερη δουλειά.
 

ΠΗΓΗ: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags