Facebook Pixel "Έκανα το σωστό μένοντας στην ΑΕΚ"
| 2014-01-02 17:36:00

"Έκανα το σωστό μένοντας στην ΑΕΚ"

"Έκανα το σωστό μένοντας στην ΑΕΚ"

Δικαιωμένος με την απόφαση του να παραμείνει στην ΑΕΚ δήλωσε πως νιώθει ο Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο. Ο Ισπανός μίλησε για την περσινή εφιαλτική χρονιά και τη νέα προσπάθεια που γίνεται Χαρακτήρισε τον Δημήτρη Μελισσανίδη άνθρωπο που αγαπάει την AEK ενώ τόνισε ότι όλοι ανυπομονούν να μπουν στο νέο γήπεδο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κορδέρο στην Espresso:

Μιγκέλ, αρχίζουμε «αναγκαστικά» με τον αποκλεισμό από το Κύπελλο. Τι συνέβη στο Καυταντζόγλειο;

«Ηταν ένα πολύ κακό παιχνίδι από εμάς. Δεν μπορούσαμε να σπάσουμε την άμυνά τους, να μπούμε στην περιοχή τους. Ζητάμε ένα μεγάλο «συγγνώμη» από τον κόσμο της ομάδας μας. Ολοι οι παίκτες έχουμε καταλάβει το λάθος μας και θέλουμε να επανορθώσουμε. Θα προσπαθήσουμε με τις εμφανίσεις μας ώς το τέλος της σεζόν να το καταφέρουμε«.

Θα μπορούσες να παίζεις σε μια ομάδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν, αλλά διάλεξες την ΑΕΚ της Γ" Εθνικής. Σχεδόν έξι μήνες ύστερα από αυτή σου την απόφαση πώς νιώθεις; Μετάνιωσες;

«Οχι, καμία στιγμή δεν μετάνιωσα για την απόφασή μου. Ηταν το σωστό να μείνω στην ΑΕΚ, γιατί είναι μια μεγάλη ομάδα. Και η φυσική της θέση είναι στην πρώτη κατηγορία. Είμαι ευχαριστημένος με την απόφαση που πήρα το καλοκαίρι«.

Υπάρχει κάτι που σε έχει κερδίσει στην ΑΕΚ;

«Ναι, το γεγονός ότι όλος ο κόσμος αγαπάει την ΑΕΚ και έχει πάθος μαζί της«.

Οι οπαδοί όμως περιμένουν πολλά γκολ και μόνο νίκες σε αυτή την κατηγορία. Αυτό είναι κάτι που σας προκαλεί πίεση;

«Δεν μου αρέσει που κριτικάρουν συνεχώς την ομάδα, γιατί αυτό δεν βοηθάει καθόλου. Θέλουμε να βάζουμε πολλά γκολ, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο, ιδιαίτερα όταν παίζουμε εκτός έδρας. Και όλα εξαρτώνται από τις ευκαιρίες που δημιουργούμε. Υπάρχουν πάντως στιγμές που η μπάλα δεν μπαίνει με τίποτε μέσα. Ομως δεν έχει μεγάλη σημασία αν θα κερδίσουμε όλους τους αγώνες με 5-0. Πρέπει να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι για να ανέβουμε γρήγορα στη δεύτερη κατηγορία και αυτή είναι η ουσία«.

Οι οπαδοί παραπονιούνται πάντως ότι δεν βλέπουν ούτε καλό θέαμα σε πολλά ματς...

«Μερικές φορές παίζουμε καλά, μερικές φορές όχι και δεν προσφέρουμε θέαμα. Δεν γίνεται όμως να παίζουμε επιθετικά 90 λεπτά, γιατί είναι κουραστικό για εμάς. Οι οπαδοί πρέπει να έχουν υπομονή, γιατί δημιουργούμε φάσεις για γκολ. Το σημαντικό, ξαναλέω, είναι να κερδίζουμε τα ματς. Θέλουμε να παίζουμε καλά και να προσφέρουμε και θέαμα, αλλά χρειάζεται να έχουμε στήριξη και ηρεμία από την κερκίδα. Ετσι μπορούμε να έχουμε ποιότητα και να πετύχουμε τον στόχο μας«.

Εκτός από τους νέους ποδοσφαιριστές υπάρχει και ένας «νέος» προπονητής. Πώς είναι η συνεργασία σας; Πώς θα περιέγραφες τον Δέλλα;

«Είναι πολύ καλός προπονητής, γιατί μιλάει προσωπικά με όλους τους παίκτες, καταλαβαίνουμε τι ακριβώς θέλει και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επίσης μας καταλαβαίνει και εκείνος, μας ακούει. Όπως κι εμείς όμως, έτσι και ο προπονητής δέχεται πολλή κριτική, ιδιαίτερα από τον Τύπο. Πρέπει να ξέρετε πως και αυτός ψάχνει το καλύτερο για την ομάδα και όλους εμάς, και χρειάζεται ηρεμία για να δουλέψει. Και δεν μιλάω μόνο για την κριτική που έρχεται από τους οπαδούς, αλλά και για την κριτική από τα μίντια. Όλοι χρειαζόμαστε ηρεμία για να κάνουμε τη δουλειά μας«.

Πέρυσι έζησες τη χειρότερη χρονιά στην ιστορία της ΑΕΚ. Τι έφταιξε για τον υποβιβασμό;

«Ήταν πολλά πράγματα. Το σημαντικότερο, η ατμόσφαιρα που υπήρχε μέσα και έξω από την ομάδα. Την περασμένη χρονιά δεν μιλάγαμε για ποδόσφαιρο. Μιλάγαμε για τον πρόεδρο, για τους οπαδούς, για τα οικονομικά, για όλα εκτός από το ποδόσφαιρο. Στο τέλος μαζεύτηκαν όλα και έγινε ό,τι έγινε...«.

Φέτος ανέλαβε ένας νέος πρόεδρος, ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Τον ξέρεις πλέον έξι μήνες. Ποια είναι η γνώμη σου γι" αυτόν;

«Είναι πολύ σοβαρός, αγαπάει την ΑΕΚ και θέλει να την κάνει μεγάλη ομάδα ξανά. Και κάνει τα πάντα για να το καταφέρει. Έχω μόνο καλά πράγματα να πω για τον κύριο Μελισσανίδη, γιατί δουλεύει για την ομάδα«.

Ο Μπάγεβιτς είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη ιστορία στην ΑΕΚ. Πώς είναι η συνεργασία σας;

«Η σχέση μου είναι επαγγελματική μαζί του. Ξέρω βέβαια ότι έχει μεγάλη ιστορία στη ομάδα και του μιλάω με μεγάλο σεβασμό«.

Πώς φαντάζεσαι την πρώτη μέρα που θα μπεις στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ;

«Περιμένουμε όλοι γι" αυτή τη στιγμή. Θα είναι κάτι σπουδαίο. Όλοι θέλουμε να παίξουμε σε αυτόν τον αγώνα. Όλοι θα έχουμε ένα μεγάλο κίνητρο, τόσο οι παίκτες όσο και οι οπαδοί«.

Τι θέλεις να σου φέρει ο νέος χρόνος εκτός από υγεία;

«Να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η άνοδος και να μη δεχόμαστε κακές κριτικές«.

Αν είχες τρεις ευχές για την ΑΕΚ, ποιες θα ήταν αυτές;

«Να γίνει ξανά μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα, να παίξει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και να κερδίσει έναν τίτλο«.

Ποια είναι η γνώμη σου για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Είναι πολύ διαφορετικό απ' ότι στην Ισπανία. Εδώ γίνεται πολλή φασαρία. Είναι πιο σκληρό, γίνεται περισσότερο πόλεμος«.

Θεωρείς ότι η απόσταση του Ολυμπιακού αγωνιστικά σε σχέση με τις άλλες ομάδες είναι πολύ μεγάλη;

«Ναι, είναι πολύ μεγάλη. Το πρωτάθλημα δεν είναι ισορροπημένο, έχει μια ομάδα μόνη στην κορυφή κι έτσι χάνεται το ενδιαφέρον. Δεν είναι ανταγωνιστικό«.

Εχει πιθανότητες να περάσει στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

«Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Η Μάντσεστερ δεν βρίσκεται στην καλύτερή της στιγμή, αλλά είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Θα είναι πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό να προκριθεί, αλλά έχει πιθανότητες«.

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπενφίκα;

«Πιστεύω ότι έχει αρκετές πιθανότητες, γιατί είναι δυνατή ομάδα«.

Πιστεύεις ότι η Εθνική Ελλάδας θα έχει τύχη στο Μουντιάλ;

«Θεωρώ πως ο όμιλός της είναι εύκολος κι έτσι θα έχει πιθανότητες να περάσει«.

Η Εθνική Ισπανίας;

«Το γκρουπ της είναι πιο δύσκολο και τελευταία περνάει και μια κρίση η ομάδα. Αλλά πάντα οι διεθνείς κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να κερδίζουν τα ματς«.

Με ποια ομάδα της Ισπανίας μοιάζει η ΑΕΚ;

«Ισως θα μπορούσε να είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης, επειδή έχει τους οπαδούς της που τη βοηθάνε πολύ και την ανεβάζουν επίπεδο. Οπως συμβαίνει και στην ΑΕΚ δηλαδή. Οι οπαδοί και οι παίκτες στην Ατλέτικο είναι πολεμιστές, όπως θεωρώ ότι γίνεται και στην ΑΕΚ«.

Σου αρέσει η Αθήνα;

«Ναι, πολύ. Είναι ωραία να ζω εδώ και είμαι χαρούμενος. Ναι, μου αρέσει να βγαίνω, έχει ωραία μέρη. Πηγαίνω κυρίως για φαγητό. Μου αρέσει η ελληνική κουζίνα«.

Υπάρχει κάτι που δεν σου αρέσει;

«Είναι κάτι που δεν θα ήθελα να το πω, αλλά αφού επιμένετε, είναι ότι οι Ελληνες μιλάνε πολύ και για όλα. Και δεν έχουν ποτέ μυστικά! (γέλια)«.

Πώς είναι η σχέση σου με τους Ελληνες;

«Είναι πολύ καλή, δεν έχω πρόβλημα. Αλλά δεν τους εμπιστεύομαι εύκολα, επειδή, όπως είπα, μιλάνε πάρα πολύ».

Μένεις μόνος σου ή έχει έρθει και η οικογένειά σου;

«Μένω με την κοπέλα μου. Είναι Ισπανίδα. Εχουν έρθει και οι γονείς μου στην Αθήνα και μου είπαν ότι τους αρέσει πολύ η Ελλάδα«.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags