04/01/14 - 15:40

Η σκληρή ζωή του Παυλή...

Την Άνοιξη του 2013, η ΑΕΚ υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της από την Α΄ Εθνική. Το 21ο απόγευμα του περασμένου Απριλίου οδηγούνταν στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ιστορίας της και θυμάμαι πολύ κόσμο, εκείνες τις ημέρες, να δίνει υποσχέσεις για παντοτινή παρουσία δίπλα στον σύλλογο.

Η σκληρή ζωή του Παυλή...
35.155views 0shares

Γράφει ο Τάκης Καραγιάννης...

Ξέρετε, «τώρα στα δύσκολα» κ.λπ. κ.λπ. Οι περισσότερες από αυτές κούφιες. Μέσα σε αυτούς ήταν και ο Μιχάλης Παυλής. Ίσως, ήταν ο μόνος που και το εννοούσε και το έκανε πράξη.

Ο Έλληνας επιθετικός έκοψε από χθες την μπάλα. Μετράει, μόλις, 24 Γενάρηδες ζωής. Άλλοι στην ηλικία του είναι ακόμη σε Πανεπιστήμια, άλλοι πίνουν καφέδες και γκομενίζουν στα μπαράκια. Αυτός παλεύει εδώ και χρόνια να μη χάσει την όρασή του, να μην παραλύσουν τα άκρα του, να μην πάθει κατάθλιψη, να διατηρήσει την ομιλία του και τον προσανατολισμό του. Βλέπετε, το ανοσοποιητικό του σύστημα «επιτίθεται» στο κεντρικό νευρικό σύστημα του οργανισμού του. Δύσκολο ζόρι η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Διαβάζω ξανά και ξανά την ανακοίνωσή του. Διάολε, ζητάει συγγνώμη γιατί δεν μπόρεσε να σηκώσει στους ώμους του τα όνειρα των γονιών του, των φίλων του και των οπαδών της ομάδας. Γιατί δεν μπόρεσε να τα βάλει με την ίδια τη φύση και να τη νικήσει. Δεν αναφέρεται πουθενά στα όσα στερήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, μιλάει μόνο για το πόσο θα του λείψει το γήπεδο και για το τι σημαίνει για τον ίδιο ένα έμβλημα, ραμμένο σε κίτρινο συνθετικό ύφασμα. Δεσμεύεται ότι θα υπηρετεί την ΑΕΚ, από όποιο πόστο και ρόλο μπορεί. Αν υπάρχει ο ορισμός της σεμνότητας στα λεξικά, γιατί δεν έχει τη φωτογραφία του δίπλα;

Υ.Γ.: Έχεις ντριμπλάρει τον Ντάνιελ Άλβες, πριν πάει στην Μπαρτσελόνα, όταν σε ξέραμε μόνο ως όνομα. Έχεις φορέσει το «11» του Ντέμη στην πλάτη. Έχεις δει την ΑΕΚ να νικά τη Μίλαν και να πέφτει λίγα χρόνια μετά στη Γ’ Εθνική. Και σε αφήνει στον πάγκο μια αρρώστια. Ε και; Τι να σου πουν εσένα όλα αυτά;

Υ.Γ.1: Η διοίκηση της ΑΕΚ δεν έχει προβεί στην παραμικρή κίνηση-ανακοίνωση για το θέμα. Μπορεί η σκλήρυνση κατά πλάκας να είναι μεταδοτική και να παρέλυσαν τα αντανακλαστικά της. Κρίμα.

Πηγή: protagon.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ