Facebook Pixel Ο "τρόμος" και ο άτυχος Μποργκονόβο
| 2011-04-14 12:35:00

Ο "τρόμος" και ο άτυχος Μποργκονόβο

Ο "τρόμος" και ο άτυχος Μποργκονόβο

Συνεχίζονται οι έρευνες στην Ιταλία για τη νόσο του Lou Gehrig που έχει οδηγήσει στο θάνατο δεκάδες ποδοσφαιριστές. Τα πρώτα αποτελέσματα των επιστημόνων προκαλούν ...τρόμο!

Οι επιστήμονες έχουν βγάλει κάποια πρώτα αποτελέσματα των ερευνών τους τα οποία προκαλούν... τρόμο σε όλους όσοι ασχολούνταν επαγγελματικά με το άθλημα.

Τα παρασιτοκτόνα και τα λιπάσματα που χρησιμοποιούνταν τις προηγούμενες δεκαετίες για να διατηρούνται σε καλή κατάσταση οι χλοοτάπητες των γηπέδων θεωρούνται η «νούμερο ένα» αιτία για τη νόσο την οποία εμφανίζουν ολοένα και περισσότεροι πρώην παίκτες ηλικίας άνω των 45 ετών.

Ένα από τα τελευταία θύματα είναι και ο Στέφανο Μποργκονόβο, ο άλλοτε επιθετικός της Φιορεντίνα ο οποίος έχει καθηλωθεί ανήμπορος να κινήσει τα άκρα του σε ένα κρεβάτι από το 2008. Τον Ιταλό έχουν επισκεφθεί κατά καιρούς στο σπίτι του για να του ευχηθούν μεγάλες προσωπικότητες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου όπως οι Μπέκαμ, Κακά, Μπουντραγκένιο...

Η νόσος είναι αποτέλεσμα, όπως λένε οι επιστήμονες, μικροεγκεφαλικών τραυμάτων από τα χιλιάδες χτυπήματα της μπάλας με το κεφάλι, από αναβολικά, από αντιφλεγμωνώδη, από λιπάσματα και από παρασιτοκτόνα που χρησιμοποιούνται στους χλοοτάπητες. Μονάχα στην Ιταλία 51 ποδοσφαιριστές έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο...
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags