Facebook Pixel Χαιρέτησε τον Πλατανιά!
| 2014-03-09 20:11:00

Χαιρέτησε τον Πλατανιά!

Χαιρέτησε τον Πλατανιά!

Με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο κι ένα "δώρο" της άμυνας στο δεύτερο, ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε 3-1 του Πλατανιά Χανίων στη Ριζούπολη κι έκανε ...άλμα σωτηρίας. Σε δύσκολη θέση οι Κρητικοί, που έμειναν στο -4 από τους "κυανόλευκους" με τη συμπλήρωση 28 αγωνιστικών στη Σούπερ Λίγκα.

Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό, ο Πλατανιάς προσπάθησε να ισοφαρίσει και θα τα είχε καταφέρει στο 15' αν ο Τζόρβας δεν έλεγε "όχι" στον Γουνδουλάκη. Αντί, όμως, για το 1-1 έγινε στο 2-0 για τον Απόλλωνα στο 17', με μακρινό συρτό σουτ του Άμπροουζ. Με το υπέρ τους 2-0 οι γηπεδούχοι απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη, ωστόσο ο Πλατανιάς αντέδρασε και στο 29' μείωσε σε 1-2 με σκόρερ τον Τετέ σε φάση διαρκείας, για την οποία, πάντως, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ στον Τζόρβα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να διαχειριστούν το άγχος και τα νεύρα τους εξαιτίας της κρισιμότητας του αγώνα. Ο Αναστασιάδης ενίσχυσε το κέντρο του με την είσοδο του Μενδρινού, αλλά είδε τον Απόλλωνα να "κλειδώνει" τη νίκη στο 64' με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Άμπροουζ στο ματς, έπειτα από το τραγικό λάθος του Φαϊσκα.

Στα υπόλοιπα λεπτά και μέχρι τη λήξη του αγώνα, ο Πλατανιάς διατήρησε την ανούσια υπεροχή στο κέντρο, αλλά δεν ήταν απειλητικός κι έτσι ο Απόλλων πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη που τον κρατάει "ζωντανό" στη "μάχη" της παραμονής.

Απόλλων Σμύρνης (Σάντσεζ): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Δεληζήσης, Σόντερμπεργκ, Κόρμπος, Τσοκάνης, Μίνγκας (75' Φαρινόλα), Λουσέρο, Παντελιάδης, Άμπροουζ (71' Κανακούδης), Πετρόπουλος (88' Ντάλμπεργκ).

Πλατανιάς Χανίων (Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Ζαραδούκας (69' Μπέλιτς) Γιαχία, Φαΐσκα, Τετέ, Βλαχοδήμος, Γουνδουλάκης, Τόρες, Αγκιλέρα (71' Θέρα), Φερνάντες (51' Μενδρινός).

Διαιτητής: Παππάς
Κίτρινες: Κόρμπος (39'), Κανακούδης (85') - Αγκιλέρα (68')

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags