Facebook Pixel Τέλος εποχής για τον μεγάλο αρχηγό της Ίντερ!
| 2014-05-06 18:35:00

Τέλος εποχής για τον μεγάλο αρχηγό της Ίντερ!

Τέλος εποχής για τον μεγάλο αρχηγό της Ίντερ!

Σε ηλικία 41 ετών και έπειτα από 19 σεζόν στην Ίντερ, ο μεγάλος αρχηγός Χαβιέρ Ζανέτι κρεμάει τα παπούτσια του, αλλά παραμένει στους "νερατζούρι" έχοντας ρόλο στο προπονητικό τιμ.

Ο Αργεντίνος αμυντικός ταλαιπωρήθηκε από έναν σοβαρό τραυματισμό (ρήξη αχίλλειου τένοντα) τον τελευταίο χρόνο και δεν κατάφερε να επιστρέψει σε ανταγωνιστικούς ρυθμούς, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος: "Νιώθω ότι τώρα είναι σωστή στιγμή για να το κάνω, διότι το ποδόσφαιρο μου έδωσε τόσα πολλά και έχω απολαύσει κάθε στιγμή. Μετά τον τραυματισμό στον αχίλλειο τον περασμένο Απρίλιο, ήθελα να αποδείξω ότι μπορούσα να επιστρέψω και να είμαι ανταγωνιστικός, αλλά δεν μπορούσα",

Για το νέο ρόλο που θα έχει στην Ίντερ, ο Χαβιέρ Ζανέτι δήλωσε στην εφημερίδα "La Nacion" της πατρίδας του: "Ονειρεύτηκα να τελειώσω την καριέρα μου στην Ίντερ, στο σπίτι μου και το έκανα. Ήταν μια απόφαση ζωής να τελειώσω την καριέρα μου στην Ιταλία, και τώρα μέσα από τον ρόλο του προπονητή, θα προσπαθήσω να είμαι χρήσιμος για την ομάδα μακριά από το γήπεδο. Ένας νέος κόσμος ανοίγεται για εμένα και με έχει ενθουσιάσει. Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα για να κάνω".

Ο Ζανέτι αγωνίζεται με τα χρώματα της Ίντερ από το 1995 και έχει πανηγυρίσει 5 πρωταθλήματα Ιταλίας, 4 Κύπελλα κι ένα Champions League. Στην Εθνική Αργεντινής έπαιξε από το 1994 μέχρι το 2011 με απολογισμό 145 συμμετοχές και 5 γκολ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags