Facebook Pixel Παράσχος όπως …Φαν Χάαλ!
Ποδόσφαιρο
| 2014-07-31 23:25:00

Παράσχος όπως …Φαν Χάαλ!

Παράσχος όπως …Φαν Χάαλ!

Το 5-3-2 (αλά Ολλανδία στο Μουντιάλ) έφερε μεγάλη νίκη-μισή πρόκριση (2-1) του εκπληκτικού Ατρόμητου μέσα στο "καυτό" Σαράγεβο! Τα γκολ από τους αμυντικούς Φυτανίδη (11΄) και Νάστο (75΄).

Φουριόζος ο Ατρόμητος, πρωτοβουλία οι Βόσνιοι

Ο Ατρόμητος μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του ουσιαστική ευκαιρία στα καρέ της Σαράγεβο. Ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε το κόρνερ με τον Φυτανίδη να πηδά πιο ψηλά από όλους και να νικά τον Μπάντοβιτς που έκανε πολύ κακή έξοδο.

Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν η ίδια για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου, καθώς οι Βόσνιοι ανέβασαν την αποδόσή τους, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 26'. Σκόρερ ο Πουζίγκατσα με δυνατό ευθύβολο σουτ που κόντραρε σε σώματα και στο δοκάρι προτού καταλήξει στα δίχτυα του Τσέναμο.

Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι δραματικά, με τον Ατρόμητο να προσπαθεί να διαφυλάξει τα νώτα του και την Σαράγεβο να έχει μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να μην μπορεί να την μετουσιώσει σε κλασικές ευκαιρίες.

Νωθρός, αλλά ουσιαστικός

Οι Περιστεριώτες μπήκαν φοβισμένοι στο δεύτερο μέρος επιτρέποντας στους παίκτες της Σαράγεβο να πιέσουν ψηλά και να τους κλείσουν μέσα στην περιοχή τους, χωρίς ωστόσο να μπορούν να απειλήσουν ιδιαίτερα, πέρα από κάποια μακρινά σουτ του Πουζίγκατσα.

Παρά το παθητικό παιχνίδι του ο Ατρόμητος κατάφερε να ξεπεράσει την πίεση και να μπει εκ νέου μπροστά στο σκορ με εξαιρετικό φαλτσαριστό πλασέ του Νάστου. Στο 86' θα μπορούσε να κάνει και το 1-3 αν ο Τάτος σημάδευε καλύτερα στο σουτ που επιχείρησε.

Η Σαράγεβο προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο ο Ατρόμητος κράτησε καλά στα μετόπισθεν και έφυγε με το διπλό που του δίνει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για τον επόμενο γύρο του Europa League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σαράγεβο: Μπάντοβιτς, Μπάριτς, Τατομίροβιτς, Ντούποβατς, Στόιτσεβ, Τσίμιροτ, Πουζίγκατσα, Όκιτς, Βελκόσκι, Ράντοβατς, Μπίλμπια

Ατρόμητος: Τσέναμο, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Νάστος, Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο, Καραμάνος και Ναπολεόνι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags