Facebook Pixel "Καμία έκπτωση στην αντιμετώπιση των παθογενειών στον αθλητισμό"
| 2014-12-05 19:43:00

"Καμία έκπτωση στην αντιμετώπιση των παθογενειών στον αθλητισμό"

"Καμία έκπτωση στην αντιμετώπιση των παθογενειών στον αθλητισμό"

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός στην ομιλία του στην Βουλή στις 5/12 στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

"Ο νέος αθλητικός νόμος, που μετά από μια ενδελεχή και μακρά επεξεργασία βρίσκεται πλέον στη φάση της δημόσιας διαβούλευσης. Πρόκειται για έναν νόμο που στοχεύει στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου, την διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας, την ανάπτυξη του κοινωνικού αγαθού του αθλητισμού και την κατοχύρωση του για όλους τους Έλληνες.

Ήδη έχουν κατατεθεί αρκετές εποικοδομητικές προτάσεις για την βελτίωση επιμέρους προβλέψεων. Τόσο σ’ αυτή την φάση, όσο και στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, μέσα από την επεξεργασία ο νόμος θα αποτυπώσει με τον καλύτερο τρόπο την εκφρασμένη βούληση της τεράστιας πλειονότητας των Ελλήνων – για έναν αθλητισμό υγιή, εύρωστο και ανοιχτό για όλους.

Ένα πράγμα όμως είναι αδιαπραγμάτευτο: Καμία έκπτωση δεν μπορεί να γίνει στην ενίσχυση της διαφάνειας, της νομιμότητας, της λογοδοσίας. Καμία έκπτωση δεν νοείται στην αντιμετώπιση των παθογενειών, τις οποίες όλοι βλέπουμε στον ελληνικό αθλητισμό.

Δεν είναι δυνατόν κάποιοι από τη μία να ζητούν από την πολιτεία να παρέμβει, και από την άλλη, όταν η πολιτεία παρεμβαίνει, να κρύβονται πίσω από προφάσεις. Οι πολίτες τους κρίνουν, όπως κρίνουν όλους μας.

Γιατί αν κάτι είναι σήμερα απολύτως ξεκάθαρο, αυτό είναι πως οι Έλληνες, ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν, απαιτούν από την Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο να μη κλείνουμε τα μάτια μπροστά στις ανάγκες και τα προβλήματα του αθλητισμού μας, και να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα. Το μήνυμα των πολιτών είναι σαφές".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags