Facebook Pixel Αμπιντάλ: «Γι αυτό σταμάτησα τώρα κι όχι το καλοκαίρι»
| 2014-12-24 19:04:00

Αμπιντάλ: «Γι αυτό σταμάτησα τώρα κι όχι το καλοκαίρι»

Αμπιντάλ: «Γι αυτό σταμάτησα τώρα κι όχι το καλοκαίρι»

Ο Ερίκ Αμπιντάλ, αφού αποθεώνει τον Ολυμπιακό, εξηγεί για ποιον λόγο αποχώρησε τώρα το ποδόσφαιρο και μιλάει για το επόμενο βήμα του…
 

Μιλώντας στην εκπομπή "Efectivament" του "Esport3" ο Ερίκ Αμπιντάλ αναφέρθηκε στο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, στην απόφασή του να αποχωρήσει τώρα από την ενεργό δράση, αλλά και στο μέλλον του.

"Ήθελα να μπορώ να σταματήσω το ποδόσφαιρο μέσα στο γήπεδο και όχι εκτός. Ο Ολυμπιακός μου έδωσε την ευκαιρία, ένιωθα πολύ καλά μέχρι το τελευταίο μου λεπτό και είμαι πολύ ευχαριστημένος που έφυγα όπως ήθελα. Ήρεμα και μετά από μια νίκη 5-0 (σ.σ.: κόντρα στην Καλλονή) κι ένα ολόκληρο 90λεπτο. Σωματικά νιώθω ακόμη, τέλεια, απόλυτα έτοιμος, όμως ψυχολογικά έχω αδειάσει. Το μυαλό μου κουράστηκε πριν το σώμα μου. Χάρηκα που έμεινα μέχρι το φινάλε σε υψηλό επίπεδο και έπαιξα με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ", αποκάλυψε ο Ερίκ Αμπιντάλ.

Όσον αφορά στην περιπέτεια υγείας που πέρασε, είπε: "Μετά το ματς με τη Σεβίλλη, πήρα δύο μέρες άδεια. Έκανα τις εξετάσεις και μου βρήκαν τον όγκο. Ήμουν πολύ ανήσυχος. Ήταν μία καλή στιγμή για την ομάδα. Όμως είμαι μαχητής και είπα στο χειρουργό μου να μου αφαιρέσει τον όγκο μέσα σε μία εβδομάδα. Δεν πιστεύω στην τύχη. Πιστεύω στο Θεό και την επαφή που έχεις μαζί του. Ο στόχος μου ήταν να παίξω ξανά. Δεν ήθελα να τα παρατήσω. Είχα κάτι κακό μέσα μου και έπρεπε να βγει. Ήμουν πολύ τυχερός. Η αποκατάσταση ήταν πολύ δύσκολη, αλλά το αποτέλεσμα ήταν η επιβράβευση"

Για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο "Γουέμπλεϊ", με την Μπαρτσελόνα, όπου αποθεώθηκε, είπε: "Δεν έχω λόγια γι' αυτή τη μέρα. Πρέπει να το ζήσεις για να καταλάβεις τι συνέβη. Όταν επιστρέφεις από κάτι τέτοιο είναι εύκολο να χάσεις κιλά και δεν είσαι ο ίδιος. Όμως ξεκίνησα αμέσως να δουλεύω και ξέχασα τα πάντα. Είπα στον κόουτς ότι ήμουν έτοιμος και ήταν μεγάλη έκπληξη που ξεκίνησα βασικός. Ήμουν πολύ τυχερός και είναι το πιο μεγάλο γεγονός στην καριέρα μου. Ο πατέρας μου έκλαιγε συγκινημένος στο σπίτι βλέποντας τον γιο του να σηκώνει το τρόπαιο".

Για την επιστροφή του στην Μπαρτσελόνα, ξεκαθάρισε: "Έχω και άλλες ευκαιρίες, αλλά όλοι ξέρουν ότι θέλω να πάω στην Μπαρτσελόνα. Έχω, ήδη, μιλήσει με τον πρόεδρο.  Θα πάρω τον απαραίτητο χρόνο, δεν είμαι πιεσμένος."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags