Ρουμανία – Φινλανδία 1-1

Στο Εθνικό Στάδιο του Βουκουρεστίου, οι γηπεδούχοι, τους οποίους ο Άνχελ Ιορντανέσκου παρέταξε με φουλ επιθετικό σχήμα, ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι κλείνοντας τη Φινλανδία στην περιοχή της, αλλά χάνοντας ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Ωστόσο, την πρώτη κλασική φάση έκαναν οι Φινλανδοί με τον Ποχγιάνπαλο να απειλεί τον Ταταρουσάνου, ο οποίος αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του. Οι Ρουμάνοι συνέχισαν να απειλούν κυρίως με τον Κεσέρου, αλλά δεν είχαν αποτελεσματικότητα και το ημίχρονο έληξε με τις δύο ομάδες ισόπαλες 0-0. 

Δυνατά μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι Φινλανδοί με καλή κεφαλιά του Πούκι να μπλοκάρει ο Ταταρουσάνου στο 55’ και τους Ρουμάνους να απαντούν με το δοκάρι του Τόρζε τέσσερα λεπτά αργότερα. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 66΄με τον Ποχγιάνπαλο και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με το γκολ του Χομπάν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ρουμανία: Ταταρουσάνου, Παπ, Κίρικες, Γκριγκόρε, Ρατς, Χόμπαν, Σανμαρτεάν, Τόρζε (87’ Πόπα), Κιπτσίου (60’ Μαξίμ), Στάνκου (69’ Αντόνε), Κεσέρου.
Φινλανδία: Χραντέτσκι, Αρκίβουο (62’ Τοϊβιο), Αράγιουρι (64' Γιάλαστο), Μοϊσάντερ, Ούρονεν, Χάλστι, Σούλερ, Ρινγκ, Χετεμάι, Πούκι, Ποχγιάνπαλο (77’ Χαμαλάινεν).

Ουγγαρία – Νησοι Φερόε 2-1

Αποφασισμένοι να κάνουν μια ακόμα έκπληξη σε αυτή την προκριματική φάση ήταν οι φιλοξενούμενοι και κατάφεραν να προηγηθούν στο 11ο λεπτό με ένα πολύ όμορφο γκολ του Γιάκομπσεν, αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας του με τον Έντμουντσον. Οι Ούγγροι είχαν συντριπτικά την κατοχή της μπάλας σε όλο το παιχνίδι, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν ένα λεπτό πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Μπόντι έκανε το σουτ και ο Νίλσεν τελικά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Ο Μπόντε ήταν τελικά η «χρυσή» αλλαγή για τους Ούγγρους, αντικατέστησε τον Μπόντι στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και ήταν αυτός που ισοφάρισε στο 63' και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του στο 71ο λεπτό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ουγγαρία:
Κίραλι, Φιόλα, Γιούχας, Γκούζμις, Κάνταρ, Νάγκι, Τόζερ (46’ Τόζερ), Γκέρα, Μπόντι (46’ Μπόντε), Τζούτζακ, Νίκολιτς (75’ Πρίσκιν).
Νήσοι Φερόε: Νίλσεν, Νες, Νάτεσταντ, Γκρέγκερσεν, Ντάβιντσεν, Μπάλντβινσον, Γιάκομπσεν, Βάτναμαρ, Ρενέ Γιούσεν, Ι Μπαρταλστόβου, Έντμουντσον.

Η βαθμολογία του ομίλου

Βόρεια Ιρλανδία 20

Ρουμανία 17

Ουγγαρία 16

Φιλναδία 11

Νήσοι Φερόε 6

Ελλάδα 3

Η τελευταία αγωνιστική
Φινλανδία-Βόρεια Ιρλανδία
Ν. Φερόε - Ρουμανία
Ελλάδα - Ουγγαρία 

Πηγή: sdna.gr