Μιλάει σαν να μην είχε δει το ματς
 

ΜΟΛΙΣ χθες σχολίαζα από τούτη την στήλη ότι από τη μία υπάρχει ο Ολυμπιακός που παίζει μπάλα, μέσα στα γήπεδα κι από την άλλη υπάρχουν οι αντίπαλοί του, που παίζουν μπάλα με… δηλώσεις.

• Μιλάνε παλιοί και καινούριοι παράγοντες, υπόδικοι και μη, αρκεί να υπάρχει ένα κοινό σημείο: η εχθρότητα στον Ολυμπιακό. Κι όλοι μιλάνε, αν προσέξατε, προς την ίδια πλευρά…

• Απλά υπάρχουν μερικές φορές που σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Όπως για παράδειγμα με την περίπτωση του Ιβάν Σαββίδη. Γιατί μερικές φορές, πραγματικά δυσκολεύεσαι ακόμη και να σχολιάσεις.

• Τον ρωτάνε για το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού (όπου κατά κοινή ομολογία υπήρξε μία διαιτησία έδρας από το Γιάχο), «σε αυτό το  παιχνίδι ποια ήταν η αντικειμενική εικόνα που διαμορφώσατε;» και τι απαντάει;

«Δεν είναι σωστό να κάνω δημόσια ανάλυση του ενός παιχνιδιού. Αν όμως, ήμουν παράγοντας του ποδοσφαίρου, στα σημαντικότερα ντέρμπι, τα οποία γεμίζουν 100% τα γήπεδα, δεν θα έβαζα ποτέ τον διαιτητή ο οποίος έστω μια φορά έχει δείξει την ανικανότητά του»!!!

 •Και, ορθά, τον ξαναρωτάνε, «τι ακριβώς σας εξόργισε;», για να απαντήσει:

«Δείτε πόση ώρα είναι πεσμένος στο έδαφος ο Κωνσταντινίδης που θα κάνει τόσο καιρό να παίξει πάλι. Εγώ δεν συζητάω για την εντιμότητα των παικτών που συνέχισαν για να βάλουν γκολ. Ο διαιτητής δεν έπρεπε να σταματήσει το παιχνίδι ενώ ήταν τόση ώρα ένας παίκτης στο χορτάρι; Ο διαιτητής τι δουλειά κάνει εκεί; Οταν στο δεύτερο ημίχρονο έπεφτε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αμέσως διέκοπτε το παιχνίδι και καλούσε το ιατρικό τιμ. Για τον δικό μας ποδοσφαιριστή δεν υπάρχει δικαίωμα να σταματήσει το παιχνίδι. Αυτό είναι έγκλημα στο ποδόσφαιρο»!!!

•             Συγνώμη, αλλά διαφωνεί κανείς μαζί μου; Δεν σηκώνεις τα χέρια ψηλά με όσα λέει ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ; Δεν έχει τι να πει για τη διαιτησία ενός αγώνα που έχασε κρυστάλλινα και πεντακάθαρα η ομάδα του μέσα στο σπίτι της και κατηγορεί το διαιτητή γιατί δεν σταμάτησε το παιχνίδι, ενώ είχε πέσει στο χορτάρι παίκτης του ΠΑΟΚ, στη φάση που εν συνεχεία κατέληξε στο 1-0 του Ολυμπιακού. Σα να μην έχει δει το ματς και αγνοεί πως η μπάλα ήταν στα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ, όταν έπεσε στο έδαφος ο Κωνσταντινίδης. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ συνέχισαν το παιχνίδι, έβγαλαν επίθεση από τα αριστερά, έκοψαν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού και βγήκαν στην αντεπίθεση.

• Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει ο διαιτητής; Να…μυρίσει τα νύχια του ότι είναι σοβαρός ο τραυματισμός του Κωνσταντινίδη και να διακόψει το ματς, ενώ οι παίκτες του ΠΑΟΚ έβγαιναν στην επίθεση; Γιατί; Για να τον γιουχάρει μετά όλη η Τούμπα, βρίζοντάς τον ότι προστατεύει τον Ολυμπιακό; Αν π.χ. είχε κτυπήσει στο κεφάλι θα ήταν κάτι διαφορετικό. Θλάση στους προσαγωγούς έπαθε κι από τον ΠΑΟΚ μάλιστα είπαν ότι έφταιγε ο νέος χλοοτάπητας.

• Κι από πού κι ως που ο Σαββίδης αμφισβητεί την εντιμότητα των παικτών του Ολυμπιακού. Δηλαδή, τι έπρεπε να κάνουν κι οι παίκτες του Ολυμπιακού; Να σταματήσουν οι ίδιοι  το παιχνίδι, ενώ δεν το σταμάτησαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ;

• Και μιλάει για ένα αγώνα που όλοι είδαμε την αντιεπαγγελματική κι αντιαθλητική στάση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι επανειλημμένως χτυπούσαν πάνω στη φάση, αλλά και μετά τη φάση ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, τον Φορτούνη, τον Ιντέγε, τον Ντουρμάζ. Συγνώμη, αλλά αυτό ήταν… εντιμότητα κύριε Σαββίδη; Τα κτυπήματα αυτά και δη πάνω σε πεσμένους στο χορτάρι αντίπαλους;

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 16/10/2015) - gavros.gr