Μόλις μία εβδομάδα μετά τον θρίαμβο κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ έχασε με 2-1 στην Τρίπολη από τον Αστέρα, παρότι προηγήθηκε στο 23' με τον Πέλκα. Ο Δικέφαλος ήταν ανώτερος στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη έμεινε από δυνάμεις και οι Μπερτόλιο – Σανκαρέ με δύο γκολ απέναντι στα... αγάλματα της άμυνας των φιλοξενούμενων έγραψαν το τελικό σκορ.

Οι Αρκάδες στο τελευταίο τέταρτο και με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να αντιδράσει, έχασαν τουλάχιστον τρεις μεγάλες ευκαιρίες, οι δύο χωρίς τερματοφύλακα!!

Το έβαλε και τρελάθηκε ο Πέλκας!


Παρά τα... πειράματα του Τούντορ, που ξεκίνησε το ματς χωρίς επιθετικός αφήνοντας στον πάγκο τον Αθανασιάδη, ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και αιφνιδίασε τον Αστέρα, ο οποίος είχε την κλασική, φετινή, άσχημη εικόνα του. Ο Δικέφαλος από πολύ νωρίς πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και μάλιστα απείλησε μόλις στο 2' με σουτ του Μακ. Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να πιέζουν και να ψάχνουν τρόπο για να μπουν στην αντίπαλη περιοχή με τους Ροντρίγκες και Μακ και τελικά τα κατάφεραν στο 23'. Ο Γκολάσα βρήκε εξαιρετικά μέσα στην περιοχή τον Ροντρίγκες, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Πέλκας με το στήθος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Ο νεαρός άσος πανηγύρισε έξαλλα το γκολ του, ωστόσο δεν υπάρξει ανάλογη συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, όμως δεν μπόρεσε να πετύχει και κάποιο δεύτερο γκολ, για να ...καθαρίσει το ματς από νωρίς, κάτι που το πλήρωσε ακριβά. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ζάιρο έβγαλε ωραία στον Μακ, όμως αυτός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπατή.


Η ανατροπή και τα... αγάλματα της άμυνας

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Τούντορ αποφάσισε να ρίξει στο ματς και τον Αθανασιάδη και να παίξει επιτέλους με επιθετικό, μήπως και βρει το δεύτερο γκολ, όμως πλέον ήταν αργά, καθώς το μομέντουμ είχε αλλάξει. Μάλιστα, ο Αστέρας μπήκε φουριόζος και ευτύχησε μόλις στο 49' να ισοφαρίσει. Ο Μπερτόλιο με τρομερή ενέργεια και αφού πέρασε τους Τζιόλη – Βίτορ, πλάσαρε εύκολα τον Γλύκο για το 1-1. Το γκολ αυτό ...πάγωσε τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι στο 66' είδαν τον Παπαδόπουλο να αστοχεί από πολύ κοντά.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στα επόμενα λεπτά να αντιδράσει, απείλησε με κάποια μακρινά σουτ, όμως δεν είχε καμία σοβαρή επίθεση. Τελικά, στο 82' μετά από κόρνερ, ο Σανκαρέ έμεινε μόνος του στην καρδιά της άμυνας και με ωραία κεφαλιά έγραψε το 2-1. Κάπου εκεί τελείωσε και το ματς, καθώς οι παίκτες του Δικεφάλου τα παράτησαν. Ο Αστέρας με τους Γιάννου και Μάσσα έχασε τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες μέχρι το φινάλε, όμως δεν σκόραρε. Στη μία ο Αργεντινός πέρασε και τον Γλύκο, ενώ σε άλλη αμυντικός του ΠΑΟΚ έδιωξε πάνω στην γραμμή το σουτ του Έλληνα στράικερ των γηπεδούχων.

 

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λούι, Γιαννούλης (Παντελιάδης 55΄), Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ιγλέσιας, Παπαδόπουλος (Μάσα 80΄), Κουρμπέλης, Γιάννου, Μπερτόλιο, Λανθαρότε (Αλόκο 46΄).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Λέοβατς (Σάμπο 65΄), Ροντρίγκες, Τζιόλης, Γκολάσα, Πέλκας, Ζάιρο (Αθανασιάδης 46΄), Μακ

Γκολ: Μπερτόλιο 49΄, Σανκαρέ 82΄/Πέλκας 23΄

Κάρτες: Γιάννου 38΄, Ιγκλέσιας 64΄/ Βίτορ 39΄, Σάμπο 72΄