Facebook Pixel Καρμοίρης: Από τα λαχανάκια… στις πραλίνες την Πέμπτη
Ποδόσφαιρο
| 2016-02-19 21:52:00

Καρμοίρης: Από τα λαχανάκια… στις πραλίνες την Πέμπτη

Καρμοίρης: Από τα λαχανάκια… στις πραλίνες την Πέμπτη

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για το πόσο βατή είναι η ανατροπή της αποτυχίας των Βρυξελλών στη ρεβάνς του Καραϊσκάκη

Αποτυχία είναι το αποτέλεσμα των Βρυξελλών… λαχανάκια επίδοση, τι να λέμε τώρα! Ήθελε… κόπο για να το χάσει αυτό το ματς ο Ολυμπιακός.

Τους Καλογερόπουλους, τους Γρεβένηδες, Αρετόπουλους, Γιάχους, Βοσκάκηδες και Σπάθες, σφυρίχτρες και σημαιάκηδες, το σύνολο της ελληνικής διαιτησίας, όλο αυτό το ζαβό και αμαρτωλό, που το πυρπολούμε κάθε Κυριακή εδώ στην Ελλάδα, τους δικαιώνουν, στο απόλυτο κιόλας μπορώ να πω, ανεκδιήγητα ευρωπαϊκά «εγκλήματα». Σαν αυτό το τελευταίο – γιατί δεν είναι λίγα τα διαιτητικά κρούσματα ανά βδομάδα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τις μεγάλες διοργανώσεις – του Μπέμπεκ και του άλλου του Κροάτη βοηθού του. Αυτού του τύπου που ήταν «εποπτεύων» στη φάση του πέναλτι που κάνει ο Οκάκα και στο γκολ των Βέλγων το οποίο παραλίγο να ακυρώσει με προσωπική… εφεύρεση του!

Το μακρύ χέρι του (…Ρομπέρτο Κάρλος θυμάστε;) σέντερ φορ της Άντερλεχτ σε εκείνο το κόρνερ του Τζίμι, οφείλει να το δει πέρα από τον καθ’ ύλη αρμόδιο διαιτητή και ο συνεργάτης του που παίζει την περιοχή των γηπεδούχων όπου εξελίχθηκε η φάση. Ιδανική απόκρουση που σίγουρα ζηλεύει ο Ρομπέρτο, ο οποίος έκανε την ίδια αλλά… πολύ χάλια, δωρίζοντας στους Βέλγους το νικητήριο γκολ της βραδιάς!

Δε μου βγάζεις από το μυαλό τις ενοχές του βοηθού του Μπέμπεκ για το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ολυμπιακό και εξαιτίας των οποίων «μπερδεύτηκε!» στο κόρνερ που μπαίνει το τζάμπα γκολ και που έκρινε το ματς. Τον κυνηγούσαν οι ερινύες τον αθεόφοβο και φώναξε το διαιτητή για να ακυρώσουν το τέρμα. Όμως καλύτερα που δεν έγινε το «ελληνικό» –άστε που δεν ευσταθούσε από πουθενά – με ισοφάριση του πρώτου λάθους με ένα δεύτερο.

Αφήνουμε στην άκρη που ο Μπέμπεκ βεβαίως έπαιζε με τα 1.000 Άντερλεχτ, 100-0, με σπόρια, τσόφλια και συναμαρτούντα, όλα, τα πάντα υπέρ των Βέλγων και δεν θα άλλαζε γνώμη ακόμα κι αν αμφιταλαντευόταν στο είναι ή δεν είναι κανονικό το γκολ. Στη σέντρα θα έτρεχε με… κάθε κυβέρνηση. Φάνηκαν οι προθέσεις του από το 3ο λεπτό που βγάζει κάρτα (να γελάς) στον Σαλίνο.

Αλλοίωση αποτελέσματος; Θέλει και ρώτημα; Εξυπακούεται. Έγινε. Υπάρχει. Ωστόσο είναι τόσα άλλα που βαραίνουν τους παίκτες του Ολυμπιακού και τον προπονητή ακόμα, που κάτι του έχει συμβεί τελευταία και δεν τα πάει διόλου καλά στο κοουτσάρισμα, ώστε να μην αναζητούνται δικαιολογίες για την ήττα μέσα από τις κροατικές αποφάσεις-εγκλήματα.

Γκαντεμιά; Επίσης υπήρχε. Είχε τις φάσεις, τις ευκαιρίες, τη στατιστική υπεροχή σε όλους τους τομείς και την εν γένει θετική εικόνα στην απόδοση του – ξέχωρα από λάθη σε στιγμές ή μειωμένου ρυθμού για τα ευρωπαϊκά στάνταρ του σε επίπεδα Champions League, αλλά είχε βλέπεις και 2,5 μήνες να δοκιμαστεί σε τέτοιες συνθήκες… – για να δικαιούται έστω ένα γκολ, τουλάχιστον την ισοπαλία. Δεν τον «ήθελε», τι να κάνουμε;

Όπως δεν «πάει» το έχουμε πει και τον Ιντέγιε με τίποτα όμως αυτή την εποχή. Δεν είναι στα «καλά του» φυσικά, αλλά στο 9ο λεπτό εκεί υπέροχα που του γυρίζει ο Ντουρμάζ, υπό πίεση και τάκλιν, πλασάρει πάνω στην κίνηση όσο καλύτερα μπορεί. Τον αδικεί η… παλιό-μπάλα, βρίσκει στο κάθετο. Ε, δεν θα τον πάμε… αυτόφωρο το Νιγηριανό!

Ούτε τον Ρομπέρτο ο οποίος ναι μεν φέτος στην Ευρώπη και γενικά η χρονιά του, δεν έχει κάνει τα top παιχνίδια των προηγούμενων ετών, ωστόσο πόση αχαριστία να μας διακρίνει για να… την πούμε σε έναν τόσο μεγάλο γκολκίπερ με την προσφορά του ως τώρα στην ομάδα! Έλεος.

Μα ούτε και τον Σίλβα, εγώ προσωπικά, θα τον απαξιώσω, όπως κάποιοι – ευτυχώς λίγοι – κάνουν στα ραδιόφωνα για την καθυστέρηση του να κάνει τις αλλαγές. Πάλι. Όπως με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Επαναλαμβανόμενο φαινόμενο.

Ή που γίνεται να μη… γνωρίζει αυτός ειδικά ο πολύ καλός προπονητής, ότι τέτοια ματς με Τσόρι, Κασάμι και Καμπιάσο ετοιμοπόλεμους, τα κερδίζεις; Για να τους έχεις 11άδα λέω.

Και άντε από τον «Κούτσου» λείπουν παιχνίδια από τα πόδια, οπότε τον βάζεις – τον βάζεις όμως – αλλαγή. Τον Κοσσοβάρο ύστερα από τέτοια εμφάνιση στο ΟΑΚΑ το Σάββατο και τον Ντομίνγκες γερό και δυνατό εδώ και 15 μέρες το λιγότερο, του δίνεις πάλι ένα 5λεπτο-10λεπτο μόνο, όπως εναντίον της ΑΕΚ; Τι να προλάβει να σου κάνει ο άνθρωπος;

Είπα στην αρχή ότι απέτυχε ο Ολυμπιακός στο «Κονστάν Βάντεν Στοκ» γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα. Ευτυχώς όμως η ρεβάνς δεν είναι σαν εκείνες με Λεβάντε και Νντίπρο. Τώρα το αποτέλεσμα είναι ανατρέψιμο στο Καραϊσκάκη.

Θα με ρωτήσετε ίσως με ίδια εμφάνιση; Ναι, αρκεί, δίχως τα λάθη. Το καθοριστικό αυτό του Ρομπέρτο. Αν δε, είναι και λίγο ανώτερη, οι ερυθρόλευκοι νικάνε την ερχόμενη Πέμπτη και διαιτησία χειρότερη κι από του Μπέμπεκ!

Πηγή: sportit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags