Facebook Pixel Σεβιλλίβερπουλ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2016-05-05 23:57:00

Σεβιλλίβερπουλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σεβιλλίβερπουλ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Λίβερπουλ - Σεβίλλη! Αυτός θα είναι ο φετινός τελικός του Europa League, μετά από τις σημερινές επιβλητικές εμφανίσεις των δύο απέναντι σε Βιγιαρεάλ (3-0) και Σαχτάρ (3-1), αντίστοιχα.

Λίβερπουλ και Σεβίλλη έκαναν επίδειξη δύναμης και επιβεβαίωσαν τους τίτλους των φαβορί απέναντι σε Βιγιαρεάλ και Σαχτάρ. Οι "κόκκινοι" ανέτρεψαν το εις βάρος τους 1-0 του πρώτου ματς και με το 3-0 στο "Άνφιλντ" πήραν το εισιτήριο για τον τελικό της Βασιλείας. 

Από την άλλη, η Σεβίλλη δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και μετά το 2-2 στην Ουκρανία, επιβλήθηκε άνετα με 3-1 στην Ανδαλουσία, παίρνοντας την πρόκριση σε τελικό του Europa League για άλλη μια φορά.

"Τρελάθηκε" το 'Ανφιλντ!

Μπορεί η Βιγιαρεάλ να μπήκε αποφασισμένη να αιφνιδιάσει την Λίβερπουλ μέσα στο "Άνφιλντ", αλλά δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες της στα πρώτα πέντε λεπτά και το πλήρωσε.

Κι αυτό γιατί οι "κόκκινοι" του Γιούργκεν Κλοπ ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους φάση στο 7' με αυτογκόλ του Μπρούνο και στην συνέχεια δεν κοίταξαν πίσω. Το γήπεδο έδωσε απίστευτη ώθηση στους γηπεδούχους που  παρέσυραν με τον καταιγιστικό ρυθμό τους, τους παίκτες της Βιγιαρεάλ.

Η φάση στο 45' του Μπακαμπού ήταν καθοριστική, καθώς ο επιθετικός των Ισπανών δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μινιολέ. Αυτό ήταν! Η Λίβερπουλ παρουσιάστηκε... μανιασμένη στην επανάληψη, έκλεισε την Βιγιαρεάλ στα καρέ της και στο 63' πήρε σκορ πρόκρισης, με πλασέ του Στάριτζ που βγήκε τετ-α-τετ με τον Αριόλα.

Στο 71' ο Ρουίζ έκανε πιο δύσκολα τα πράγματα για την ισπανική ομάδα, αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και ο Λαλάνα με δικό του γκολ στο 81' ολοκλήρωσε τον θρίαμβο για την Λίβερπουλ, που θα βρεθεί σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά από αυτόν του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μίλαν το 2007. 

Κλασική Σεβίλλη!

Η καλή μέρα φάνηκε από νωρίς για τη Σεβίλλη, η οποία ήταν η ομάδα που μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να πάρει από νωρίς προβάδισμα και αυτό ακριβώς κατάφερε!

Μόλις στο 9’ ο Γκαμεϊρό εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας, έφυγε σε τετ α τετ με τον Πιατόφ και δεν δυσκολεύτηκε να τον νικήσει για το 1-0.

Παρά το γεγονός ότι πλέον χρειαζόταν δυο γκολ για την πρόκριση, η Σαχτάρ δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε στο 44’. Ο Μάρλος έκανε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Εντουάρντο, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Σόρια φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος όπως και το πρώτο, δηλαδή σκοράροντας με τον Κέβιν Γκαμεϊρό! Ο Γάλλος επιθετικός πήρε την κάθετη πάσα του Κρικόβιακ, πέρασε τον αντίπαλο γκολκίπερ και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ισπανική ομάδα στο 47’.

Ωστόσο, οι Σεβιγιάνοι δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Μαριάνο έπιασε τρομερό φαλτσαριστό σουτ από τα δεξιά στο 59' και έκανε το 3-1, εξαφανίζοντας το ενδεχόμενο παράτασης και εξασφαλίζοντας την παρουσία της Σεβίλλης σε τρίτο συνεχόμενο τελικό Europa League!  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags