Facebook Pixel Γκαρσία: "Αυτά τα παιδιά έχουν τα αρχ…α"!
| 2016-05-21 08:04:00

Γκαρσία: "Αυτά τα παιδιά έχουν τα αρχ…α"!

Γκαρσία: "Αυτά τα παιδιά έχουν τα αρχ…α"!

Απολαυσττικός ήταν ο Ουρουγουανός σε συνέντευξη που παραχώρησε σε μέσο της πατρίδας του αναφορικά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος U17 με τον ΠΑΟΚ

Ξεκινώντας τη συνέντευξη αναφέρουν: «Σε αυτή τη χώρα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν βρει το εξής: «No Garcia, no party…». Εμείς τον βρήκαμε και μας μίλησε:»

- Ποιο είναι το επίπεδο του Ελληνικού αναπτυξιακού ποδοσφαίρου;

Το επίπεδο είναι καλό. Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις τοπικές ομάδες έχουμε σημαντικές διαφορές. Ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να βλέπει παιδιά σε όλη τη χώρα. Κάθε φορά που παίζουμε διεθνή τουρνουά με καλές ομάδες, είμαστε επίσης καλοί. Όσον αφορά την υποδομή, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε εάν θέλουμε να συγκριθούμε με συλλόγους στην Ισπανία και την Ιταλία

- Πόσο δύσκολο είναι να πάρεις έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ;

Ήταν σημαντικό γιατί για τρία χρόνια δεν κερδίσαμε αυτόν τον τίτλο. Αλλά ως προπονητής και εκπαιδευτής όταν βλέπω βελτίωση των παικτών ατομικά αλλά και ως ομάδα είμαι ευχαριστημένος. Ο κύριος στόχος είναι να εκπαιδεύσω τους παίκτες για να φτάσουν στην πρώτη ομάδα

- Κατά τη διάρκεια της καριέρας σας ήσασταν συχνά κοντά στο να γίνεται πρωταθλητής. Τι σημαίνει τώρα που το καταφέρατε στην αρχή της προπονητικής σας καριέρας;

Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό παιχνίδι, σίγουρα ως παίκτης σε κάτι έχασα. Από αυτά τα λάθη, έμαθα και προσπαθώ να μεταδώσω πράγματα. Αυτός ο τίτλος είναι σημαντικός, διότι μας δίνει το κίνητρο να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να συμβάλλουμε στο μέλλον της ομάδας»

Όταν ο Γκαρσία ρωτήθηκε σε ποιους προπονητές ο ίδιος παραπέμπει την σκέψη του και ποιοι τον σημάδεψαν, λέει:
«Είχα πολλούς προπονητές και πήρα καλά πράγματα. Στα νιάτα μου είχα τον Victor Pua και στην Ευρώπη ο καλύτερος ήταν ο Χαβιέ Αγκίρε».

- Πώς θα περιγράφατε την προπονητική φιλοσοφία σας;

Μου αρέσει η ομάδα μου είναι πάντα πρωταγωνίστρια. Αλλά αυτό εξαρτάται και από τους παίκτες που έχεις. Η δουλειά και η προσπάθεια είναι η βάση για την επιτυχία. Η διοίκηση του Ομίλου είναι επίσης πολύ σημαντική.

- Παρά το γεγονός ότι η ζωή σας είναι στην Ελλάδα, βλέπετε τον εαυτό σας στην Ουρουγουάη στο μέλλον;

Στη ζωή και το ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις. Τώρα σκέφτομαι κάθε μέρα τη δουλειά μου και θα δούμε τι θα κάνω την επόμενη σεζόν.

- Αυτά τα παιδιά στον ΠΑΟΚ έχουν την απαραίτητη δόση από "archídia"; (Στα ελληνικά σημαίνει "αυγά" ή "μπάλες")

Κάθε χώρα χαρακτηρίζεται από κάτι συγκεκριμένο. Εδώ πάνω είναι που πρέπει να δουλέψουμε εμείς ως προπονητές, στο να βγάζουμε το μέγιστο από κάθε ποδοσφαιριστή. Αυτό δυναμώνει την ομάδα. Αναμφισβήτητα όμως τα παιδιά έχουν και cojones!»

- Να διδάξουμε στους νέους Έλληνες τη σκέψη του Jose Gervasio Artigas;

Εγώ τους διδάσκω ότι με σκληρή δουλειά και θυσίες όλα γίνονται και τίποτα δεν έρχεται μόνο του…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags