Facebook Pixel Οχυρώνει τα γκολπόστ με Λόρια και Μπάρκα
| 2016-06-09 19:19:00

Οχυρώνει τα γκολπόστ με Λόρια και Μπάρκα

Οχυρώνει τα γκολπόστ με Λόρια και Μπάρκα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον μεταγραφικό κύκλο που ανοίγει με τον Γκιόργκι Λόρια και τον Βασίλη Μπάρκα, δίνοντας πληθώρα επιλογών στον Τιμούρ, ενώ μετατρέπουν το Νο1 σε πεδίο μεγάλου ανταγωνισμού. 

Ο Γκιόργκι Λόρια έκλεισε προφορικά στην ΑΕΚ, ο Βασίλης Μπάρκας ανήκει πλέον στην Ένωση. Με δύο σημαντικές προσθήκες για τη θέση του τερματοφύλακα ανοίγει ο κύκλος των μεταγραφών υπό την εποπτεία του Τιμούρ Κετσπάγια. Για μια σειρά από λόγους πιστεύω πως αμφότερες αποτελούν ανώτερες περιπτώσεις απ’ αυτή του Μπαρόχα. Ο μεν Λόρια αποτελεί μία έτοιμη λύση με παραστάσεις και εμπειρίες, ενώ ο Μπάρκας είναι από τους πλέον υποσχόμενους τερματοφύλακες σε τόσο νεαρή ηλικία. Με δεδομένο πως υπάρχει και ο Ανέστης, ο ανταγωνισμός θα είναι πλέον τεράστιος. Ως αυτή την ώρα πάντως είναι συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τον Μπάρκα, που κατά τις πηγές των Περιστεριωτών πάει από αυτή τη σεζόν στην ΑΕΚ. Αν ολοκληρωθεί και του Λόρια τότε θα έχει ενδιαφέρον για το αν θα έχουμε δανεισμό Ανέστη ή αν θα μείνει ο Μπάρκας ένα ακόμα χρόνο στο Περιστέρι.

Υπενθυμίζω για όσους πιστεύουν πως ο Βενεζουελάνος δεν μένει, λόγω του ποσού των 200.000 ευρώ που έπρεπε να καταβάλλει η ΑΕΚ στην Καράκας, πώς το θέμα του Μπαρόχα, έχει παγώσει εδώ και καιρό. Για την ακρίβεια η «Ένωση» πάγωσε το ζήτημα και τον έβαλε και στον...πάγο μετά την τραγική εμφάνιση που είχε πραγματοποιήσει με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στον πρώτο αγώνα των πλέι-οφ. Επιπλέον θυμίζω πως και τον Μοντανιέ να έπαιρνε η ΑΕΚ για προπονητή, ο Μπαρόχα είχε «τελειώσει» από την ομάδα. Πριν πατήσει καν το πόδι του στην Ελλάδα ο Γάλλος, όλα τα ρεπορτάζ ανέφεραν πώς θα έπαιρνε πάνω του, το θέμα του τερματοφύλακα.

Πιο σίγουρος στο ψηλό παιχνίδι, πιο έμπειρος και με καλύτερα ρεφλέξ σίγουρα ο Γεωργιανός από Μπαρόχα, παρά το γεγονός πώς είναι πιο ψηλός. Δεν ισχυρίζομαι πως είναι η σούπερ επιλογή, αλλά είναι αξιόπιστη. Θεωρώ πως αυτός ο πορτιέρο, στον Ανέστη και τον Μπάρκα λόγω εμπειριών έχει να δώσει κάποια πράγματα και είναι λογικό. Αποτελεί προσωπική επιλογή του προπονητή.

Η ΑΕΚ βρίσκεται πολύ κοντά και στον Μπάρκα, στον τερματοφύλακα που αποτέλεσε στόχο σχεδόν όλων των μεγάλων και αυτό με χαροποιεί ακόμα περισσότερο. Ο Μελισσανίδης είναι αποφασισμένος να μας θυμίσει τις παλιές μεγάλες εποχές, όταν η ομάδα αποκτούσε τους καλύτερους στόχους από την ελληνική αγορά. Ο Μπάρκας έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης και βελτίωσης, αλλά με βάση τα χαρακτηριστικά που διαθέτει είναι ο πλέον υποσχόμενος τερματοφύλακας για το μέλλον. Πλέον μιλάμε για έναν ανταγωνισμό που είναι τεράστιος και σε μία ΑΕΚ που επενδύει πρωτίστως στη θέση που πάντοτε θεμελιώνεται η δημιουργία μεγάλων ομάδων, ακόμα και αν δεν βρίσκονται και οι τρεις τη νέα χρονιά στο ίδιο ρόστερ.

Όταν γίνονται στραβά και λάθη (κατά την άποψη μου) πάντοτε η στήλη θα τα επισημαίνει, όπως έχει κάνει πολλάκις. Ωστόσο για να είμαι δίκαιος, ο Μελισσανίδης αποδεικνύεται πως το θέμα των διαπραγματεύσεων για τους ποδοσφαιριστές από την ελληνική αγορά, το έχει πάρει πάνω του. Αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, θα έχει σημειώσει μία σημαντική νίκη, έχοντας μετατρέψει την Ένωση, στον πιο ελκυστικό πόλο για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Κι αυτό έχει αξία μεγαλύτερη από το να κάνεις ακριβές προσθήκες. Όπως είχα γράψει και στην περίπτωση Μπακασέτα, το σκηνικό θυμίζει έντονα την πρώτη πενταετία της δεκαετίας του 1990, όταν οι κορυφαίοι Έλληνες έκαναν ουρά για να πάνε στην ΑΕΚ.

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags