Facebook Pixel Χαλκιάς: "Αυτά πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να πάρει πρωτάθλημα"!
| 2016-06-10 20:54:00

Χαλκιάς: "Αυτά πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να πάρει πρωτάθλημα"!

Χαλκιάς: "Αυτά πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να πάρει πρωτάθλημα"!

Ο πρώην τερματοφύλακας του Δικεφάλου, εξήγησε γιατί δεν θα φτάνουν μόνο τα λεφτά που ρίχνει ο Ιβάν Σαββίδης. Τι είπε για την παραμονή Ίβιτς και τις μεταγραφές. 

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Κώστας Χαλκιάς και αναφέρθηκε στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του «Δικεφάλου» από τον Βλάνταν Ίβιτς, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες. Επιπλέον, έκανε το σχόλιό του και για την Εθνική.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Χαλκιά:

 

Πώς κρίνει την απόφαση να δοθεί η ευκαιρία στον Βλάνταν Ίβιτς: «Για μένα ήταν φυσιολογικό αποτέλεσμα, μετά τη λήξη της φετινής περιόδου. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα. Στην Ελλάδα κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος όλοι. Ο Βλάνταν ήρθε σε μια δύσκολη εποχή. Έπρεπε να δώσει άμεσα λύση, γιατί αντιμετώπιζε προβλήματα αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ. Τερμάτισε πρώτος στα πλέι οφ, παρότι ξεκίνησε τελευταίος. Με απογοητεύει, όμως, το γεγονός ότι, ενώ είχε και θετικά και αρνητικά αποτελέσματα, και βγήκαν όλοι και κατέκριναν, ειδικά μετά το ματς με τον Πανιώνιο για την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος. Μετά τα πλέι οφ έλεγαν όλοι ότι πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία. Θα είναι πολύ μεγάλο λάθος αν κρίνουμε τον Βλάνταν από ένα θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα. Χρειάζεται πολύ χρόνο ο ΠΑΟΚ, πρέπει να ξεκινήσει με στόχο και προγραμματισμό για το τι ακριβώς θέλει να κάνει».

 

Τι πέτυχε ο Ίβιτς σε σχέση με τον Τούντορ: «Τα τελευταία χρόνια έχει στηρίξει του προπονητές. Στον Τούντορ δόθηκε πολύς χρόνος, παρά τα αρνητικά αποτελέσματα. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να ρίξουμε ευθύνη στον ΠΑΟΚ. Χρειάζεται πίστωση χρόνου ο Ίβιτς. Άλλαξε την ψυχολογία, που είναι σημαντικό στοιχείο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές παίζουμε για τον εαυτό μας, για την ομάδα, αλλά παίζουμε και για τον προπονητή».

 

Για τις ευκαιρίες που πρέπει να δοθούν σε προπονητές από τα τμήματα υποδομής: «Στην Ελλάδα δεν έχει συμβεί κάτι που γίνεται στο εξωτερικό από τις μεγάλες ομάδες. Όλες οι ομάδες στην Ελλάδα έχουν βγάλει ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες της, καμία όμως δεν έβγαλε προπονητή από τις ακαδημίες. Αυτό γίνεται σε ξένα Πρωταθλήματα. Είδαμε ότι η Ρεάλ πήρε το Champions League, όντας έξι μήνες προπονητής. Στην Ελλάδα δεν μας αρέσει αυτό, κοιτάμε το όνομα. Αυτό συνέβαινε και στους ποδοσφαιριστές. Όταν μπορούμε να συνδυάσουμε το όνομα με την ουσία, είναι ιδανικό. Γιατί να μην αλλάξουμε; Είναι στα συν του ΠΑΟΚ το γεγονός ότι προωθήθηκε ένας προπονητής από την Κ20 και πέτυχε. Οδήγησε την ομάδα στην κορυφή των πλέι οφ και ξεκινάει με θετική αύρα για την επόμενη σεζόν. Η κριτική είναι καλό να γίνεται, γιατί έτσι ανεβαίνουν οι προσδοκίες. Πρέπει να περιοριστούμε στην κριτική και όχι στις εντυπώσεις. Μόνο κέρδος θα έχει ο ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν το ακολουθήσουν οι υπόλοιπες ομάδες».

 

Για τα στοιχεία που χρειάζεται μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ: «Είναι σημαντικό να περιβάλλονται οι ομάδες από ανθρώπους που δίνουν ψυχολογία. Από τον τελευταίο υπάλληλο της ΠΑΕ. Ο Ίβιτς τα έχει τα στοιχεία, έχω γνώση επ’ αυτού. Θα είναι κέρδος να μπορέσει να φτάσει ψηλά ο Βλάνταν. Έχουμε μιλήσει τις τελευταίες ημέρες».

 

Για το πρόβλημα που έχει ο ΠΑΟΚ στη θέση του τερματοφύλακα: «Κάθε επιλογή που γίνεται σε έναν ποδοσφαιριστή θα πρέπει να υπάρχει και η στήριξη. Η θέση του τερματοφύλακα είναι πολύ δύσκολη. Ο ΠΑΟΚ έχει άλλη νοοτροπία. Είναι μεγάλη ομάδα. Είναι διαφορετικό να παίζεις στον ΠΑΟΚ, σε σχέση με άλλες ομάδες. Υπάρχει πίεση σε 3-4 ομάδες. Οι οποιεσδήποτε επιλογές πρέπει να έχουν στήριξη και να μην βγάζουμε συμπεράσματα από ένα καλό ή κακό ματς».

 

Για τους στόχους που πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ: «Οι τίτλοι έρχονται ανάλογα με τη δουλειά και τον προγραμματισμό που κάνεις. Ρόλο παίζει η σταθερότητα. Πάντα έχει συμμετοχή στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ. Υπάρχει ένας άνθρωπος που βάζει χρήματα. Ο ΠΑΟΚ με το δυναμική που έχει πρέπει να πάει για Πρωτάθλημα. Για να γίνει αυτό πρέπει να βάλεις προγραμματισμό 2-3 χρόνων και μετά να θέσεις στόχους. Δεν γίνεται να αλλάζουν πολλοί ποδοσφαιριστές στη μέση της χρονιάς. Τη χρονιά που έφυγα εγώ υπήρχε η εντύπωση ότι έπρεπε να αποχωρήσουν πολλοί παίκτες. Πέρυσι ξεκίνησε με χαμηλό όριο ηλικίας, αλλά μετά ειπώθηκε ότι ψάχνουν ποδοσφαιριστές με εμπειρία. Πρέπει να γίνει κάτι συγκεκριμένο για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Αν δεν πάρει το Πρωτάθλημα δεν σημαίνει ότι τέλειωσαν οι στόχοι. Θα πρέπει να έχει υψηλά στάνταρ για κάθε χρονιά. Είχα πει εδώ και κάποια χρόνια ο πρωταθλητής θα παίζει προκριματικά και όντως έγινε φέτος. Αυτό είναι αποτέλεσμα ότι πρέπει να μπαίνουν συγκεκριμένοι στόχοι. Αυτό πρέπει να γίνεται σκαλί - σκαλί».

 

Για την Εθνική: «Όλοι θέλουμε την Εθνική ομάδα να είναι παρών σε διοργανώσεις. Όταν γίνεται αυτό έχει όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο κέρδος. Με λυπεί ότι δεν καταφέραμε να περάσουμε, αν και ήμασταν σε βατό όμιλο. Από εμάς προκρίθηκαν τρεις και η Εθνική έμεινε εκτός. Ας βγάλουμε το 2004, είχαμε πάντα μια σταθερότητα. Το 2014 περάσαμε στους 16 του Μουντιάλ και ξαφνικά όλα χάθηκαν. Δυστυχώς δεν περάσαμε στο Euro, εύχομαι να είναι μια παρένθεση και από τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσουμε και πάλι για το Μουντιάλ για να βρεθούμε σε άλλη μία μεγάλη διοργάνωση. Θα είναι κέρδος για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags