Facebook Pixel Η μετάβαση στην εποχή Πεπ θα έχει κόστος!
| 2016-08-10 13:24:00

Η μετάβαση στην εποχή Πεπ θα έχει κόστος!

Η μετάβαση στην εποχή Πεπ θα έχει κόστος!

Σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες δουλειές του, ο Πεπ Γκουαρντιόλα αυτή τη φορά πέφτει με το καλημέρα στα βαθιά! Γιατί τόσο στην Μπαρτσελόνα όσο και στην Μπάγερν βρήκε ρόστερ εξαιρετικά και γεμάτα ποιοτικούς παικτες ενω ειδικα στη περιπτωση των Βαυαρών ειχε κληρονομήσει την ομάδα που υπο τις οδηγίες του Χάινκες ειχε κατακτήσει το τρεμπλ! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Τούτη τη φορά ο Καταλανός τεχνικός έχει αναλάβει την ανοικοδόμηση σε μία ομάδα, την Μάντσεστερ Σίτι, που ανυπόμονα περιμένει το πότε θα μπορέσει να κάτσει ισοτίμως ως "συνομιλητής" στο τραπέζι των μεγάλων στο Champions League. Με μία μόλις παρουσία στα ημιτελικά αυτής της διοργάνωσης από το 2011 και μετά που συμμετέχει, η Σιτι μπορεί να μεγάλωσε στον εσωτερικό ανταγωνισμό πλην όμως στο πάρτι της Ευρώπης νιώθει (θαρρείς) ως λαθρεπιβάτης! Ακόμα και σε αυτή την παρθενική της παρουσία μέχρι τους τέσσερις, τον περασμένο Απρίλιο, είχε αντιμετωπίσει τη Ρεάλ φανερά με ένα δέος. Θα ήταν και αφύσικο βέβαια να συνέβαινε κάτι αλλιώτικο όμως εδώ άπλα καταγράφουμε τις γενικότερες συμπεριφορές και η Σιτι δεν νιώθει στο πιο σπουδαίο κυπελλο ανετα και αυτο φαίνεται!

Ο Πεπ ολοφάνερα αποτελούσε την πρωταρχική επιλογή των Αράβων από το 2013, οταν απομακρύνθηκε ο Μαντσίνι ύστερα από την ήττα σοκ κόντρα στη Γουιγκαν στον τελικό του FA cup! Όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτό ήταν αδύνατο μιας και ο Πεπ επιθυμούσε να πάει σε μία ομάδα με πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Το πλήρωμα του χρόνου ωστόσο έφτασε ώστε και οι ιδιοκτήτες από το Αμπου Ντάμπι να πάρουν τον προπονητή που ήθελαν και οι άμεσοι συνεργάτες του! Η παρουσία του Τσίκι Μπεγκιριστάιν (συμπαίκτη του στην ομάδα που υπό τον Κρόιφ κατέκτησε το τρόπαιο το 1992 στο Γουεμπλει) του δίνει την ευκαιρία να έχει όλο τον χρόνο να σχεδιάσει ότι έχει στο μυαλό του ωστόσο άμεσα πρέπει να διαχειριστεί την αρχή του πρωταθληματος και τα πλέι οφ του Champions League! Και παρότι η Στεάουα είναι μέγεθος που δεν προκαλεί φόβο, το ζήτημα είναι πως ακόμα κάνει ξεσκαρτάρισμα του τι βρήκε και τα περιθώρια γκέλας απλά δεν υπάρχουν!

Η Σιτι είναι αλήθεια πως έχει ξοδέψει σχεδόν 150 εκατομμύρια λιρες σε μεταγραφές με την μεταγραφή του Τζον Στόουνς από την Έβερτον που ήταν ωστόσο απαραίτητος αφού στο κέντρο της άμυνας υπήρχε το μεγαλύτερο πρόβλημα αφού το να παίζεις αυτή τη στιγμή, λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με Κολάροφ και Φερνάντο δεν είναι ότι καλύτερο και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην ήττα από την Αρσεναλ στο Γκέτεμποργκ! Όμως ο Πεπ έχει κάνει ξεκάθαρο πως δεν υπολογίζει τον Μανγκαλά για τον οποίο η Σιτι πλήρωσε σχεδόν 50 εκατομμύρια εύρω στη Πορτο την ίδια ώρα που ο Οταμέντι είναι τραυματίας και ο Κομπανί (ως συνήθως) αναρρώνει από έναν ακόμη τραυματισμό! Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόση υπομονή θα έχει ο Πεπ με τον Βέλγο που όταν είναι γερός δεν έχει σύγκριση με κανένα και αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά της ομάδας ωστόσο αυτό πια συμβαίνει όλο και λιγότερο πια.

Επίσης είναι βέβαιο πως δεν εμπιστεύεται τον Τζο Χαρτ για βασικό τερματοφύλακα, αλλά όποτε έχει χρησιμοποιήσει τον Καμπαγιέρο τα αποτελέσματα είναι τραγικά! Το πιο πιθανό είναι πως θα ψάξει μέχρι το τέλος του μήνα να φέρει κάποιον ως βασικό όμως δεν είναι σίγουρο πως θα το δεχτεί αυτό ο Χαρτ χωρίς να ζητήσει να φύγει! Επίσης είναι ολοφάνερο ότι δεν υπολογίζει παίκτες που κόστισαν πάρα πολλά λεφτά όπως τον σέντερ φορ Μπονί και τον Νασρί που θα φύγουν σύντομα άλλα ακόμη και τον Νάβας παρότι τον χρησιμοποιεί αφού το στυλ του δύσκολα ταιριάζει σε αυτό που έχει στο μυαλό του! Όσο για τον Τυρέ ακόμα είναι νωρίς άλλα θέμα χρόνου θα είναι η σύγκρουση τους!

Είναι βέβαιο πως μετά από μήνες θα αρχίσει να μοιάζει ομάδα Γκουαρντιόλα αλλά αυτό δεν θα συμβεί αναίμακτα στο ενδιάμεσο! Η ανταγωνιστικότητα που υπάρχει στο αγγλικό πρωτάθλημα δεν σου αφήνει περιθώρια να κάνεις πειράματα και αυτό είναι κάτι που αν δεν το έχει αντιληφθεί ήδη θα το καταλάβει πολύ σύντομα! Από την άλλη οι ιδιοκτήτες δεν τον έφεραν να διαχειριστεί αλλά να δημιουργήσει οπότε οφείλουν να περιμένουν! Και με ότι κόστος αυτό συνεπάγεται! Είτε χρήματος είτε βαθμών!

Πηγή: england365.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags