Facebook Pixel Το άπιαστο ρεκόρ του Θρύλου, με άρωμα ...Λεωφόρου!
| 2014-07-02 23:03:00

Το άπιαστο ρεκόρ του Θρύλου, με άρωμα ...Λεωφόρου!

Το άπιαστο ρεκόρ του Θρύλου, με άρωμα ...Λεωφόρου!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Το μοναδικό σερί του Ολυμπιακού που παραμένει ακατάρριπτο από το 1961. Πώς κατάφεραν οι "ερυθρόλευκοι" να γράψουν ιστορία μέσα στη Λεωφόρο και ποιοί ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές.

Στις 2 Ιουλίου του 1961 ο Ολυμπιακός νικά τον Πανιώνιο στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, φτάνει στην πέμπτη συνεχόμενη κατάκτηση και γίνεται η μοναδική ομάδα μέχρι σήμερα που έχει πετύχει κάτι τέτοιο στην ιστορία του θεσμού. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα κόντρα στον Πανιώνιο στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου, που παρά το γεγονός ότι ο ματς διεξαγόταν στις 5 το απόγευμα και υπήρχε αρκετή ζέστη, γέμισε.

Το σκορ για τους Πειραιώτες άνοιξε ο Παπάζογλου στο 34΄, αφού είχε προηγηθεί διπλή απόκρουση του Σώχου σε κεφαλιά του Σουρούνη.

Στη συνέχεια ήταν η σειρά της ομάδας της Νέας Σμύρνης να απειλήσει την αντίπαλη εστία, όμως δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, καθώς η κεφαλιά του Χρονόπουλου και σουτ του Σαραβάκου κατέληξαν στο δικάρι. Στο 69ο λεπτό μετά από πάσα του Ποσειδώνα ο Σιδέρης με ένα ξερό διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0. Ο ίδιος παίκτης λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης, εκμεταλλεύτηκε λάθος του τερματοφύλακα των «κυανέρυθρων» και σε κενή εστία έκανε το τελικό 3-0.

Αυτό ήταν το πέμπτο σερί Κύπελλο που κατέκτησε ο Ολυμπιακός και έγινε η μοναδική ομάδα που το έχει καταφέρει. Η γιορτή στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο θα συνεχιζόταν και τις επόμενες ημέρες καθώς στο ίδιο γήπεδο η ομάδα του Τζίνα Σιμονόφσκι θα νικούσε την Σάντος του μεγάλου Πελέ.

ΟΛΥΜΠIΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: 3-0 (1-0)

Κυριακή 2 Ιουλίου 1961

Γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας

19ος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας

ΟΛΥΜΠIΑΚΟΣ: Τσανακτσής - Ρωσσίδης, Στεφανάκος, Σημαντήρης,

Πολυχρονίου, Σπετσέρης, Γκαβέτζος, Κώστας Παπάζογλου, Σουρούνης,

Γιώργος Σιδέρης, Ποσειδών

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Σώχος - Καψής, Παπουλίδης, Χρήστου, Μαυρίδης, Π.

Γιαννακόπουλος, Χάιτας, Θ. Σαραβάκος, Αθανασούλας, Ι. Γιαννακόπουλος,

Χρονόπουλος

Διαιτητής: Γιόνι (Ιταλός)

Σκόρερς: 34' Κώστας Παπάζογλου, 69' και 88' Γιώργος Σιδέρης

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags