Facebook Pixel Άλλος άνθρωπος στην ΑΕΚ - Ασύλληπτο αυτό που κατάφερε στην Ελλάδα ο Πέκχαρτ!
| 2017-04-12 12:31:00

Άλλος άνθρωπος στην ΑΕΚ - Ασύλληπτο αυτό που κατάφερε στην Ελλάδα ο Πέκχαρτ!

Άλλος άνθρωπος στην ΑΕΚ - Ασύλληπτο αυτό που κατάφερε στην Ελλάδα ο Πέκχαρτ!

Σέντερ φορ που γεμίζει το μάτι, δεν είναι. Ψηλός μεν, αλλά χωρίς δυνατά «πατήματα». Φόβητρο για τους αμυντικούς δεν θα τον πει κανείς. 

Οταν ήλθε στην Ελλάδα, πριν από 14 μήνες, την 1η Φεβρουαρίου του 2016, οι κυρίαρχες αντιδράσεις ήταν (στην καλύτερη) συγκατάβαση και (στην χειρότερη) χλευασμός.

Ο Τόμας Πέκχαρτ, όμως, κοίταξε κατάματα την αμφισβήτηση και βγήκε νικητής. Παραφράζοντας την αρχαιοελληννική παροιμία «Όψιν είδες, περί της γνώμης μη εξέταζε», τον Τσέχο τον είδαμε και τον κρίναμε από την όψη του χωρίς να εξετάσουμε (όχι την άποψή του, σύμφωνα με την παροιμία, αλλά) την απόδοσή του.

Τον συνόδευε η φήμη του επιθετικού που έχει... ξεχάσει να σκοράρει, αφού πριν αποκτηθεί από την ΑΕΚ είχε συμπληρώσει σχεδόν δύο χρόνια χωρίς γκολ. Από τη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα με τον Δικέφαλο όμως, έχει σημειώσει 15, ακριβώς όσα στα προηγούμενα 4,5 χρόνια!

Ο δε μέσος όρος του έχει εκτοξεύτηκε σε 1 γκολ ανά 3 παιχνίδια, από 1/7 που είχε στη Γερμανία! Στα 28 του χρόνια ο πανήψυλος σέντερ φορ που κοιτάζει τον κόσμο από τα 194 εκατοστά, κατάφερε να διαψεύσει τους πάντες. Ολα δείχνουν ότι εκτός απροόπτου, θα κλείσει τη σεζόν ως πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, όπου δεν αποκλείεται να φτάσει και το διψήφιο νούμερο καθώς μέχρι τώρα έχει 9 γκολ.

Ο Πέκχαρτ μπορεί να μην είναι ο σέντερ φορ που ονειρεύονται οι φίλοι της Ενωσης, όμως δικαιολογεί σε απόλυτο βαθμό το παρατσούκλι του: «Τίμιος»!

Αναλυτικά: 

 

ΠΕΚΧΑΡΤ ΣΤΗΝ ΑΕΚ
Σεζόν Αγ. Γκολ

2015/16(β) Super League 14 3
Κυπελλο Ελλάδας 3 0
2016/17 Super League 21 9
Κύπελλο Ελλάδας 4 3
Europa League 1 0
ΣΥΝΟΛΟ: 43 15 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags