Facebook Pixel "Καμπανάκι" ενόψει ΤΣΣΚΑ με... όαση τον Μάνταλο!
| 2017-07-19 22:27:00

"Καμπανάκι" ενόψει ΤΣΣΚΑ με... όαση τον Μάνταλο!

"Καμπανάκι" ενόψει ΤΣΣΚΑ με... όαση τον Μάνταλο!

Η Ένωση δεν ικανοποίησε συνολικά στο τελευταίο φιλικό μένοντας στο 1-1 με τη Γάνδη. Κορυφαίος και σκόρερ ο Μάνταλος, κακή ανάπτυξη και γκολ... δώρο του Τσιγκρίνσκι στους Βέλγους!

Έτσι παρατάχθηκε

Ο Μανόλο Χιμένεθ κατέβασε την ΑΕΚ με σύστημα 4-4-1-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Μπάρκας, στόπερ οι Τσιγκρίσνκι-Βράνιες, δεξί μπακ ο Μπακάκης και αριστερό ο Λόπες. Στο κέντρο έπαιξαν οι Σιμόες-Γιόχανσον, δεξιά ο Χριστοδουλόπουλος και αριστερά ο Μάνταλος. Ο Κλωναρίδης κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Λιβάγια, που έπαιξε στην κορυφή.

Ατομικά λάθη και ανύπαρκτες συνεργασίες

Η Ένωση πίεσε ψηλά με επιτυχία από την αρχή της αναμέτρησης ανακόπτοντας την κυκλοφορία των Βέλγων, ωστόσο αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες στο επιθετικό κομμάτι. Ο Μάνταλος και ο Χριστοδουλόπουλος είχαν κέφια, ωστόσο οι προσπάθειές τους έμεναν ανολοκλήρωτες. Αντίστοιχα, οι Κλωναρίδης και Λιβάγια δεν φάνηκαν καθόλου και δεν μπόρεσαν να συνεργαστούν.

Η Ένωση πήρε επίσης κακό… βαθμό στα μετόπισθεν, επειδή οι παίκτες έκαναν πολλά αβίαστα λάθη χαρίζοντας την μπάλα στους αντιπάλους σε κρίσιμα σημεία. Από λανθασμένες απομακρύνσεις των Βράνιες και Γιόχανσον οι Βέλγοι είχαν δυο καλές ευκαιρίες, ενώ στο 37’ πέτυχαν και γκολ με αυτόν τον τρόπο. Ο Τσιγκρίνσκι γύρισε την μπάλα στον Ανέστη, δίχως να κοιτάξει που βρισκόταν με αποτέλεσμα να… χαρίσει την μπάλα στον Σιλά, ο οποίος γύρισε στον Αντριάσεβιτς και αυτός σκόραρε προ κενής εστίας. Απαράδεκτο λάθος για την εμπειρία του Ουκρανού που έκανε… δώρο το 1-0 στους Βέλγους.

Δοκάρι ο Μπακάκης, τραυματίστηκε ο «Κλώνα»

Κατά τα άλλα, η Ένωση τα περίμενε όλα από τον Μάνταλο και τον Χριστοδουλόπουλο, που όμως τα χαλούσαν στην τελική πάσα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ ήρθε στο 35’ με τον Χριστοδουλόπουλο να βρίσκει ωραία τον Μπακάκη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι. Δεν φάνηκε ο Λιβάγια, ο οποίος δυσαρέστησε τον Μανόλο Χιμένεθ με την παρουσία του στο πρώτο μέρος. Το ίδιο και ο Κλωναρίδης, ο οποίος αποχώρησε στο 40’ με πρόβλημα στον αστράγαλο δίνοντας τη θέση του στον Τρίστασον.

Αλλαγές και ισοφάριση από το… πουθενά

Ο αρνητικός Λιβάγια έγινε αλλαγή πριν την έναρξη του δευτέρου μέρους και τη θέση του πήρε ο Γιακουμάκης. Ούτε ο Κρητικός φορ μπόρεσε πάντως να φανεί, με την ΑΕΚ να δείχνει ασύνδετη στο μεγαλύτερο μέρος δεύτερο ημιχρόνου και να μην μπορεί να απειλήσει. Παράλληλα, οι πολλές μαζεμένες αλλαγές που έκανε ο Χιμένεθ ήταν λογικό να χαλάσουν τη συνοχή της ομάδας. Αλλαγές έκαναν και οι Βέλγοι, με αποτέλεσμα ο ρυθμός του αγώνα να πέσει συνολικά.

Η σαφώς πιο έτοιμη Γάνδη ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και λίγο έλειψε να πάρει το προβάδισμα στο 70’, αλλά ο Ανέστης έκανε μεγάλη απόκρουση δε κοντινό πλασέ του Κούνμπο.

Τελικά, η ΑΕΚ ήταν αυτή που βρήκε το γκολ με τον κορυφαίο παίκτη της, Πέτρο Μάνταλο. Ο Αϊντάρεβιτς σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Μάνταλο, ο οποίος κοντρόλαρε σωστά, πλάσαρε με το αριστερό και ισοφάρισε στο 74’.

Πολλές ευκαιρίες μετά την είσοδο του Αλμέιδα

Η Ένωση… ζωντάνεψε μετά το 80’, με τον Αλμέιδα να δίνει πνοή και να συνεργάζεται καλά με τον Γιακουμάκη, που έδειξε πολύ καλύτερο πρόσωπο με τον Πορτογάλο δίπλα του. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν πολλές ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά. Στο 83’ με μακρινό σουτ του Αλμέιδα, στο 84’ με Γιακουμάκη μετά από δημιουργία του Πορτογάλου και στο 85’ ξανά με τον Έλληνα φορ που σούταρε άουτ. Στο 93’ ο Κάλινιτς έκανε μεγάλη απόκρουση σε δυνατό σουτ κρατώντας το 1-1 που ήταν το τελικό σκορ.

Εν κατακλείδι, πάντως, η ΑΕΚ μπορεί να απέφυγε την ήττα και να είχε ευκαιρίες για τη νίκη, ωστόσο συνολικά προβλημάτισε σε κρίσιμους τομείς του παιχνιδιού που πρέπει οπωσδήποτε να βελτιώσει ενόψει ΤΣΣΚΑ. Οι βασικότεροι εξ’ αυτών είναι η πολύ κακή ανάπτυξη, τα αβίαστα λάθη στα μετόπισθεν, αλλά και το… στοίχημα με τον Λιβάγια, ο οποίος δείχνει ανέτοιμος.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης (57' Γκάλο), Βράνιες (57' Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι (83' Τζανετόπουλος), Λόπες (57' Βινίσιους), Σιμόες (57' Αϊντάρεβιτς), Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (74' Αλμέιδα), Μάνταλος (74' Πατίτο), Κλωναρίδης (40' Τρίστασον), Λιβάγια (46' Γιακουμάκης)

Γάνδη: Κάλινιτς, Βερστράτε Μπ., Μίτροβιτς, Γκιγκό, Ασάρε (64' Ντεσμέ), Μαρκ, Ντεγιάγκερε (82' Ράσκιν), Σιμόν, Μιλίτσεβιτς (64' Βερστρατέ Λ.), Σιλά (64' Κουλιμπαλί), Αντριάσεβιτς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags