Facebook Pixel Sportdog.gr | Τι ισχύει για την πώληση του Βλαχοδήμου - Οι ανακρίβειες και η «σκληρή» αλήθεια
| 2017-10-05 14:45:00

Τι ισχύει για την πώληση του Βλαχοδήμου - Οι ανακρίβειες και η «σκληρή» αλήθεια

Sportdog Team
Τι ισχύει για την πώληση του Βλαχοδήμου - Οι ανακρίβειες και η «σκληρή» αλήθεια

Όλο το παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία με την Μπενφίκα που «ψήνεται» αλλά ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί επίσημα. 

Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα στον Παναθηναϊκό, μετά την αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου, είναι γνωστά εδώ και μέρες. Το «τριφύλλι» αναμένεται να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να βρει χρήματα για να καλύψει τις υποχρεώσεις του.

Ένας τρόπος που περιμένουν στον Παναθηναϊκό για να πάρουν «ανάσα» είναι η πώληση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα. Κάτι που αναμένεται να φέρει κάποια χρήματα στα ταμεία του συλλόγου.

Ωστόσο, η ουσιαστική οικονομική βοήθεια που θα υπάρξει από την πώληση του Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα θα είναι αμελητέα, μπροστά και στις άμεσες υποχρεώσεις του συλλόγου.

Τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ που ακούγονται ότι θα μπουν στα ταμεία του συλλόγου δεν είναι η πραγματικότητα. Το «καθαρό» ποσό θα είναι πολύ μικρότερο και αυτό γιατί η Στουτγκάρδη (πρώην ομάδα του ποδοσφαιριστή) κατέχει 15% μεταπώλησης και όχι 10% όπως έχει γραφτεί. 

Την ίδια στιγμή, ακόμη δεν έχει συμφωνηθεί το τελικό ποσό της μεταγραφής του νεαρού άσου στην Μπενφίκα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει και ένα ποσοστό που θα κατατεθεί στον Παναθηναϊκό με τη μορφή μπόνους.

Έτσι, τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία των «πρασίνων» αναμένεται να είναι κατά πολύ λιγότερα από τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ που γράφτηκαν, ενδεχομένως και 500.000 ευρώ μείον.

Παράλληλα, μπορεί η μετακίνηση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην Πορτογαλία να βρίσκεται σε καλό δρόμο, ωστόσο ακόμη δεν έχει επέλθει οριστική συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες. Οι περισσότεροι περίμεναν να έχει ολοκληρωθεί το deal αλλά όπως φαίνεται έχουν «κολλήσει» οι διαπραγματεύσεις, οπότε κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τους τελικούς όρους της συμφωνίας.

Το ζήτημα για τον Παναθηναϊκό είναι ότι περιμένει πώς και πώς αυτή τη μεταγραφή, προκειμένου να συνέλθει οικονομικά. Πάντως, τα χρήματα που θα έρθουν θα βοηθήσουν την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να λύσει κάποια θέματα που «καίνε», αλλά δεν θα συμβάλει σημαντικά στη λύση του τεράστιου οικονομικού προβλήματος που υπάρχει στις τάξεις του συλλόγου... 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags