Facebook Pixel Νίκη με ανατροπή η ΑΕΚ στην Πάτρα σε φιλική αναμέτρηση με την Παναχαϊκή
| 2017-10-05 20:56:00

Αυτό ήταν σωστό, ο Βίκτωρ θύμισε τον... Ολυμπιακό!

Αυτό ήταν σωστό, ο Βίκτωρ θύμισε τον... Ολυμπιακό!

Η ΑΕΚ επικράτησε 3-2 της Παναχαϊκής σε φιλικό, ύστερα από ένα παιχνίδι με φοβερές ανατροπές που έφερε στο μυαλό το ντέρμπι με τους "ερυθρόλευκους".

Φιλική νίκη πέτυχε η ΑΕΚ στην Πάτρα κόντρα στην Παναχαϊκή.

Η ΑΕΚ δεν ήταν καθόλου καλή στο πρώτο μέρος όπου έδειχνε να πάσχει τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Οι παίκτες του Χιμένεθ έκαναν πολλά λάθη κάτι που στοίχισε στο 29', όταν η Ένωση βρέθηκε πίσω στο σκορ, από την Παναχαϊκή που έβγαινε με αξιώσεις μπροστά. Το θέμα για την Ένωση ήταν, ότι δέχτηκε το γκολ ξανά από κόρνερ, στο οποίο ο Τζανετόπουλο έδιωξε αρχικά, η μπάλα στρώθηκε στον Ελευθεριάδη, ο οποίος απο το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε αμέσως το σουτ και κατέληξε στα δίχτυα του Τσιντώτα. Το γκολ βέβαια θα μπορούσε να ακυρωθεί, αφού μπροστά στον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, υπήρχε παίκτης των φιλοξενούμενων που επηρέαζε τη φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, με τις αλλαγές έγινε πιο επικίνδυνη. Στο 58' μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Αραούχο, την κεφαλιά του οποίου απέκρουσε ο Χαλκιάς. Ένα λεπτό αργότερα όμως, η Ένωση βρήκε τον δρόμο προς την ισοφάριση με σουτ του Γκάλο. Ο Δικέφαλος ανέβηκε στη συνέχεια και ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα 76', όταν ο Χαλκιάς έκανε άστοχη έξοδο ύστερα από σέντρα του Μπακάκη, η μπάλα έφτασε στον Κλωναρίδη που με κεφαλιά έκανε το 1-2.

Τα πανηγύρια των «κιτρινόμαυρων» δεν κράτησαν για πολλή ώρα. Στο 81' η Παναχαϊκή έφερε το ματς εκ νέου στα ίσια με τον Κυνηγόπουλο, ύστερα από τραγικό λάθος του Ντούνη που έδωσε στην ουσία ασίστ στον σκόρερ. Στο 85' όμως η ΑΕΚ το γύρισε ξανά, ύστερα από καταπληκτική συνεργασία του Αραούχο με τον Λιβάγια και τελείωμα του Κλωναρίδη που έγραψε το τελικό 3-2!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Κλωναρίδης ήταν ο άνθρωπος της ΑΕΚ στην Πάτρα. Της έδωσε το προβάδισμα και πέτυχε το γκολ της νίκης.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μανόλο Χιμένεθ χρησιμοποίησε στην ενδεκάδα παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής, προκειμένου να τσεκάρει την αγωνιστική τους ετοιμότητα, όπως ο Βλαχομήτρος, ο Γιαννούτσος και ο Τζανετόπουλος. Παράλληλα στο αρχικό σχήμα μία μεγάλη επιστροφή, αυτή του Λαμπρόπουλου, που μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του σε επίσημα ματς, μετά τον περσινό, σοβαρό τραυματισμό του. Ο Ισπανός τεχνικός χρησιμοποίησε επίσης μετά από καιρό τον Πατίτο, ο Σιμόες επέστρεψε στο κέντρο, ο Κλωναρίδης έπαιξε ως περιφερειακός, ενώ ο Αραούχο παρέμεινε στην κορυφή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μανόλο έβαλε τον Βινίσιους αριστερό μπακ, αριστερό στόπερ γύρισε τον Γιαννούτσο. Ο Τζανετόπουλος πήγε αμυντικό χαφ μαζί με τον Σιμόες, 10άρι έγινε ο Αραούχο, μπροστά στην επίθεση έπαιξε ο Λιβάγια, εξτρέμ δεξιά ο Πατίτο και αριστερά ο Κλωναρίδης. Στη συνέχεια έβγαλε τον Πατίτο και έβαλε τον Μπακάκη και είχαμε την πρώτη ευκαιρία να τον δούμε με τον Γκάλο να καλύπτουν τη δεξιά πλευρά. Έπαιξαν επίσης Τσιβελεκίδης, Μπάμπης και Ντούνης

Παναχαϊκή: Βρονταράς, Πολιμός, Μπουτζίκος, Μακρυδημήτρης, Μπιτσάκος, Φωτάκης, Μουστακόπουλος, Γκίνο, Στεργίδης, Ελευθεριάδης, Μωραΐτης

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Πατίτο, Κλωναρίδης, Βλαχομήτρος, Αραούχο.

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ με το οποίο έγινε το 3-2. Ο Αραούχο έκανε εκπληκτικό τακουνάκι-πάσα για τον Λιβάγια, ο Κροάτης κατέβασε με το στήθος και έδωσε έτοιμο γκολ στον Κλωναρίδη. Ήταν φοβερή φάση.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Σε αυτό το παιχνίδι ο Χιμένεθ ήθελε να τσεκάρει την αγωνιστική ετοιμότητα ποδοσφαιριστών μικρών σε ηλικία, αλλά και του Λαμπρόπουλου που επέστρεψε από σοβαρό τραυματισμό και επέμβαση. Μάλιστα ο «Λαμπρό» αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αφού αντικαταστάθηκε στο 80'. Οπότε ο Ισπανός έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα από την αναμέτρηση, στην οποία η ομάδα του εμφανίστηκε ξανά διπρόσωπη. Είχε και θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Το 1-0 του Ελευθεριάδη

Το 1-1 του Γκάλο

Το 1-2 του Κλωναρίδη

Το 2-2 του Κυνηγόπουλου

Το 2-3 του Κλωναρίδη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags