Facebook Pixel Βοσνία - Βέλγιο 3-4
| 2017-10-07 20:50:00

Aπίστευτο δώρο από το Βέλγιο στην Ελλάδα - Από 2-1, 3-4 και τώρα... νίκη με την Κύπρο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Aπίστευτο δώρο από το Βέλγιο στην Ελλάδα - Από 2-1, 3-4 και τώρα... νίκη με την Κύπρο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μία απίθανη ματσάρα το Βέλγιο έκανε αυτό που έπρεπε και τώρα η κατάσταση είναι στα χέρια μας.

Έστω και αν καρδιοχτυπήσαμε, τελικά το Βέλγιο με ανατροπή στην ανατροπή κέρδισε με 4-3 τη Βοσνία στην έδρα της και έστειλε την Εθνική μας πιο κοντά στα μπαράζ του Μουντιάλ που οδηγούν στη Ρωσία.

Όπως είπαμε το ματς δεν ήταν για Έλληνες καρδιακούς είχε φοβερές ανατροπές, βροχή από γκολ και ανύπαρκτες άμυνες. Το θέμα όμως είναι ότι το Βέλγιο με αυτό το τελικό 3-4 δίνει μεγάλο δώρο στην Εθνική μας, η οποία θα πρέπει να κάνει το καθήκον της νικώντας την Κύπρο.

Διαβάστε ΕΔΩ τα σενάρια που δίνουν στην Ελλάδα το εισιτήριο για τα μπαράζ

Το ματς

Σε έναν πολύ άσχημο αγωνιστικό χώρο, ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για το Βέγλιο, καθώς ο Μενιέ πάγωσε μόλις στο 4’ λεπτό το Σαράγεβο. Οι Βέλγοι έκρυψαν υποδειγματικά τη μπάλα και ο άσος της Παρί δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 5ο του γκολ σε 6 ματς με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας.

Η συνέχεια ήταν καταιγιστική καθώς χάνονταν τρομερές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Ο Μεντούγιανιν νικήθηκε στο 8’ από τον Κουρτουά μετά από κενό που δημιουργήθηκε στην άμυνα των Βέλγων. Για τους φιλοξενούμενος βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ ο Καράσκο αλλά τελευταία στιγμή έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Ντούμιτς.

Τα πάνω κάτω σε 10 λεπτά!

Η Βοσνία έδειχνε πιο ψυχωμένη, σαφώς το ήθελε περισσότερο και μέσα σε δέκα λεπτά κατάφερε να πετύχει δύο γκολ και να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ.

Αρχικά ο Μεντούγιανιν μετά από πάσα του Τζέκο στο 30’ έφερε το ματς στα ίσα και έπειτα ο Βίτσκα στο 40΄μετά από τρελή γκάφα του Βερτόνγκεν έκανε το 2-1.

Το Βέλγιο δύο λεπτά αργότερα θα μπορούσε να απαντήσει αλλά ο Μπατσουαγί και ο Βερμάλεν σπατάλησαν απίθανη διπλή ευκαιρία να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα και να γράψουν το 2-2.

Σε πρώτο ημίχρονο το Βέλγιο πέταγε φωτιές μπροστά αλλά η αμυντική του λειτουργία είχε πολλά προβλήματα κάτι που φάνηκε και στα 2 γκολ που δέχτηκαν με τους Βόσνιους να βρίσκουν πολλούς χώρους.

Χαμός στο ματς - βροχή από γκολ

Ίδιο σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο με τις άμυνες να είναι ανύπαρκτες. Το Βέλγιο μπήκε καλύτερα στην επανάληψη και στο 59' ισοφάρισε σε 2-2. Σουράρα Καράσκο, ο Μπέγκοβιτς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα, ο Μπατσουαγί βρέθηκε στην κατάλληλη θέση τη σωστή στιγμή και σκόραρε από κοντά.

Οι φιλοξενούμενοι δεν πήραν το πόδι από το γκάζι και στο 68' έφτασαν στην ανατροπή χάρη στο γκολ του Βερτόνγκεν. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καράσκο, η μπάλα έφτασε στον αμυντικό της Τότεναμ που δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα κάνοντας το 2-3.

Το ματς συνεχώς μύριζε γκολ και για τις δύο ομάδες αφού οι άμυνες ήταν τραγικές. Η Βοσνία φυσικά δεν θα τα παράταγε σε καμία περίπτωση και έτσι στο 82΄ ο Ντούμιτς με κεφαλία έκανε το 3-3 δίντοντας και πάλι ελπίδες στους γηπεδούχους.

Η χαρά της επίτευξης του τέρματος δεν μπόρεσε να κρατήσει για πολύ καθώς ο κορυφαίος της αναμέτρησης, ο Καράσκο, πέτυχε το 4ο γκολ για τους φιλοξενούμενους με σουτ στην κλειστή γωνία του Μπέγκοβιτς.

Το τελικό 3-4 κάνει την Ελλάδα να χαίρεται, καθώς πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια της όσον αναφορά τη δεύτερη θέση του ομίλου που υπό προϋποθέσεις θα την οδηγήσει στα μπαράζ του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να κερδίσει την Κύπρο αξιοποιώντας το δώρο που της έκανε το Βέλγιο.

Οι συνθέσεις:

ΒΟΣΝΙΑ: Μπέγκοβιτς, Βράνιες, Ντούμιτς, Σούνιτς, Κολάσινατς, Μπέσιτς (62' Γιάγιαλο), Λούλιτς, Μεντούνιανιν (75' Ιμπίσεβιτς), Βίστσα (71' Χάιροβιτς), Ντούλιεβιτς, Τζέκο.

ΒΕΛΓΙΟ (3-4-3): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνχεν, Μενιέ, Φελαϊνί (29' Ντεντόνκερ), Ντε Μπράινε, Καράσκο (86' Σαντλί), Μέρτενς (46' Τίλεμανς), Αζάρ, Μπατσουαγί.

 

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Βοσνία - Βέλγιο 3-4 (30' Μεντούνιανιν, 39' Βίστσα, 82' Ντούμιτς / 4' Μενιέ, 59' Μπατσουαγί, 68' Βερτόνχεν, 83' Καράσκο)

Γιβραλτάρ - Εσθονία 0-6 (10' Λουτς, 30' Κάιτ, 38' Ζενιόβ, 52', 65' και 77' Ταμ)

Κύπρος - Ελλάδα (21:45)

 

Τελευταία αγωνιστική (10/10)

Βέλγιο - Κύπρος (21:45)

Εσθονία - Βοσνία

Ελλάδα - Γιβραλτάρ

 

Βαθμολογία

1. Bέλγιο 25 (39-6)

2. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 14 (22-12)

3. Ελλάδα 13 (11-5)

4. Εσθονία 11 (12-17)

5. Κύπρος 10 (8-12)

6. Γιβραλτάρ 0 (3-43)

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:

Босния и Герцеговина - Бельгия 3:4. Обзор матча от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags