Facebook Pixel H ευκαιρία του Ανσαριφάρντ και τι συμβαίνει στον Ολυμπιακό με Ζιλέ και Μίλιτς
| 2017-10-14 13:48:00

Η ευκαιρία από... σπόντα στον Καρίμ και ποιοι «παίζουν τα κεφάλια» τους

Sportdog Team
Η ευκαιρία από... σπόντα στον Καρίμ και ποιοι «παίζουν τα κεφάλια» τους

Πώς η πορεία της ομάδας κρίνει το μέλλον συγκεκριμένων παικτών.

Ο διαχειρισμός του ρόστερ του Ολυμπιακού είναι ένα πολύ «καυτό» θέμα που πρέπει να καταφέρει ο Τάκης Λεμονής, προκειμένου να δει τον ομάδα του να ανακάμπτει μετά το πολύ κακό ξεκίνημα στη σεζόν.

Ο έμπειρος τεχνικός, όπως φαίνεται, θέλει να περάσει τη νοοτροπία στην ομάδα πως όλοι οι παίκτες είναι απαραίτητοι και θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια της δύσκολης και μεγάλης αγωνιστικής χρονιάς. Τους δείχνει αν μη τι άλλο ότι θα πάρουν τις ευκαιρίες τους να αποδείξουν την αξία τους και να διεκδικήσουν μία θέση στην αρχική ενδεκάδα.

Το πιο τρανό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Καρίμ Ανσαριφάρντ, ένας παίκτης που βγήκε από το «ψυγείο» και έχει τη δυνατότητα να βάλει στον Τάκη Λεμονή ένα θετικό... πονοκέφαλο.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη δείχνοντας του ότι πιστεύει στις δυνατότητές του και δεν τον έχει διαγράψει από τα πλάνα του.

Bέβαια, ο τραυματισμός του Εμάνουελ Εμενίκε, αλλά και η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ούρος Τζούρτζεβιτς, είναι τα δύο δεδομένα που δίνουν την ευκαιρία στον Ιρανό επιθετικό να δείξει την αξία του. Κάτι που θα πρέπει να εκμεταλλευτεί αν θέλει να έχει βασικό ρόλο στα πλάνα του προπονητή.

Μία άλλη περίπτωση που απασχολεί τους πρωταθλητές είναι αυτή του Γκιγιόμ Ζιλέ, ο οποίος δεν φαίνεται να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Γι' αυτό το λόγο ο Τάκης Λεμονής δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το εκτός έδρας ματς με τον Πανιώνιο. Εξάλλου, ο 57 χρονος τεχνικός δεν θεωρεί τον Βέλγο άσο καθαρό «εξάρι» κι αν δεν μπορέσει ο παίκτης να παρουσιάσει κάτι καλύτερο στο γήπεδο, δεν αποκλείεται το μέλλον του να κριθεί αβέβαιο.

Την ίδια στιγμή, προβληματισμός υπάρχει και για τον Χρβόγε Μίλιτς, τον οποίο ο Τάκης Λεμονής σκέφτεται να χρησιμοποιήσει στο ροτέισον, αφού δεν γίνεται να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας ο Λεονάρντο Κούτρης για όλη τη διάρκεια της σεζόν. Παράλληλα, δόθηκε και ένα εκατομμύριο ευρώ για την απόκτησή του γι' αυτό το λόγο είναι πιθανό να πάρει χρόνο συμμετοχής και να μπορέσει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Σε όλες τις περιπτώσεις, πάντως, με τους νεοφερμένους παίκτες, θέλει πολύ «λεπτό» χειρισμό προκειμένου ο προπονητής του Ολυμπιακού να μπορέσει να πάρει το καλύτερο δυνατό από αυτούς και να ωφελήσει την ομάδα.

Η κατάσταση τη δεδομένη στιγμή είναι δύσκολη και οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να ανακάμψουν αγωνιστικά, καθώς εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, τα πράγματα στην ομάδα μπορεί να φτάσουν σε οριακό σημείο και πιθανότατα να ανοίξει η πόρτα της εξόδου για κάποιους παίκτες...
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags