Facebook Pixel Sportdog.gr | «Αλλοίωση πρωταθλήματος η τιμωρία του Μολέντο - Χάνει σίγουρα Ολυμπιακό»!
| 2017-10-19 21:50:00

«Αλλοίωση πρωταθλήματος η τιμωρία του Μολέντο - Χάνει σίγουρα Ολυμπιακό»!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Αλλοίωση πρωταθλήματος η τιμωρία του Μολέντο - Χάνει σίγουρα Ολυμπιακό»!

Έγκριτος νομικός στο sportdog.gr για την ποινή στον Βραζιλιάνο.

Οργή έχει προκαλέσει στον Παναθηναϊκό η τιμωρία του Ροντρίγκο Μολέντο με τρεις αγωνιστικές, η οποία αν δε μειωθεί, ο Βραζιλιάνος κινδυνεύει να χάσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

O παίκτης του «τριφυλλιού» είχε κληθεί σε απολογία, ύστερα από καταγγελία της ΑΕΛ, για εκτός φάσης χτύπημα στον Βασίλη Ρέντζα στο πρόσφατο ματς Κυπέλλου, στη Λεωφόρο.

Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία στο «πράσινο» στρατόπεδο, όπου θεωρούν ότι η κλήση του παίκτη σε απολογία ήταν εκτός κανονισμού, αφού το συμβάν έγινε μπροστά στον διαιτητή, δεν υπέπεσε κάτι μεμπτό στην αντίληψή του, δεν καταγράφηκε κάτι στο φύλλο αγώνα, οπότε δεν υπήρχε λόγος τιμωρίας.

Όπως, όμως, τονίζει ο Γιώργος Παναγόπουλος στο sportdog.gr η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη.

«Και ο Κουλούρης έτσι τιμωρήθηκε. Είχε το δικαίωμα η Λάρισα. Όλως τυχαίως και η τιμωρία του ποδοσφαιριστή του παίκτη του ΠΑΟΚ είχε γίνει από τον Κούγια», ήταν το πρώτο σχόλιο του προέδρου του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου.

Το χτύπημα του Ροντρίγκο Μολέντο στον Βασίλη Ρέντζα έγινε πάνω στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, σε μία φάση που λίγοι κατάλαβαν αν το έκανε άθελά του ή εσκεμμένα . «Με κάποιο τρόπο το απέδειξαν. Το θέμα είναι τι κρίνουν τα όργανα. Εγώ δεν μπορώ να σημειώσω κάτι σε αυτό. Δεν γνωρίζω τι έχει γραφτεί και αν η καταγγελία είναι αποδείξιμη».

Ο Παναθηναϊκός θα ασκήσει έφεση προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του 29χρονου αμυντικού στο ντέρμπι των «αιωνίων» τη μεθεπόμενη αγωνιστική. Είναι αυτό εφικτό;

«Δύσκολο να απορριφθεί η ποινή. Μπορεί σε δεύτερο βαθμό να τον δικαιολογήσουν και να μειωθεί ελάχιστα. Να εξαφανίσουν όμως την ποινή το θεωρώ απίθανο. Το πολύ δύο αγωνιστικές θα πάει σίγουρα», σημειώνει ο γνωστός νομικός, μία ερμηνεία καθιστά αδύνατη την παρουσία του Ροντρίγκο Μολέντο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, στη Λεωφόρο.

Η τιμωρία του Βραζιλιάνου ανέδειξε, για πολλοστή φορά, ένα σοβαρότατο ζήτημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο που αφορά την καθυστέρηση απόδοσης δικαιοσύνης. «Αυτό είναι το χειρότερο», σημείωνει ο Γιώργος Παναγόπουλος και καταλήγει:

«Ο εισαγγελέας που την άσκησε, δηλαδή ο Σιμιτζόγλου, και κάθε εισαγγελέας της ΕΠΟ πάει κάθε εβδομάδα εκεί. Αυτό είναι το πρόβλημα, το σοβαρό, το οποίο αλλοιώνει το πρωτάθλημα. Είδατε τώρα βγήκε τώρα η απόφαση πριν το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Εδώ έχουμε μεγάλο θέμα. Δεν υπάρχει καθημερινά εισαγγελέας στην ΕΠΟ. Οι τακτικοί δικαστές αργούν στις αποφάσεις τους, επειδή έχουν φορτωμένα πινάκια. Δεν είναι αποκλειστικά αθλητικοί. Έτσι όμως δεν κάνουμε τίποτα...».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags