Facebook Pixel Sportdog.gr | Ολυμπιακός Vs ΠΑΟΚ: Η εξάρα, το γκολ του Σαργκάνη και το μπουκάλι του Ίβιτς (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-10-22 10:05:00

Ολυμπιακός Vs ΠΑΟΚ: Η εξάρα, το γκολ του Σαργκάνη και το μπουκάλι του Ίβιτς (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Χατζή
Ολυμπιακός Vs ΠΑΟΚ: Η εξάρα, το γκολ του Σαργκάνη και το μπουκάλι του Ίβιτς (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

To Sportdog.gr κάνει αναδρομή στα ντέρμπι των δύο ομάδων στην έδρα των ερυθρόλευκων που μας έχουν μείνει αξέχαστα!

Όσον αφορά στο πρωτάθλημα, από καταβολής Α` Εθνικής, η προϊστορία είναι συντριπτικά υπέρ του Ολυμπιακού στην έδρα του. Οι ερυθρόλευκοι σε 59 ματς έχουν 43 νίκες, 9 ματς έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει 7 «διπλά».

Τέλος, οι πρωταθλητές είχαν μια επίδοση 14 (!) συνεχόμενων νικών επί του Δικεφάλου! Από το 1989 ως το 2004!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 6–0 (1962)

Παραμένει μέχρι και σήμερα η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη των ερυθρολεύκων επί της ομάδας της Θεσσαλονίκης! Ήταν ένα ανεπανάληπτο ρεσιτάλ του Γιώργου Σιδέρη, καθώς ο «Φόντακας» είχε σκοράρει 4 γκολ, για να σημειώσει άλλα δυο ο Ψύχος! 



Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-2 (1975)

Το ντέρμπι της υπερομάδας της τριετίας Γουλανδρή κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ που... ερχόταν (είχε πάρει Κύπελλο το 1972 και το 1974 και την επόμενη σεζόν πήρε πρωτάθλημα)! Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με εκπληκτική κεφαλιά ψαράκι του Σαράφη στο 4', αλλά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με πέναλτι του Δαβουρλή στο 14' και έκανε το 3-1 με τέρματα του Κρητικόπουλου και του Περσίδη στο πρώτο ημίχρονο. Ο Δικέφαλος απλά μείωσε με πέναλτι του Σαράφη στο 88'. 


Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-4 (1976)

Ανεπανάληπτο! Η φοβερή ομάδα του Δικεφάλου το μεσημέρι της 4ης Ιανουαρίου 1976 είχε κάνει όλη την Ελλάδα να παραμιλάει! Εκείνη τη χρονιά η ομάδα του Γκιούλα Λόραντ ήταν ασταμάτητη και αποκαθήλωσε το μεγάλο αντίπαλό της συντρίβοντάς τον μπροστά σε 39000 οπαδούς του. Ο Γιώργος Κούδας άφησε τη δική του σφραγίδα με δύο γκολ. Το σκορ είχε ανοίξει ο Τερζανίδης και το έκλεισε ο Γκουερίνο μόλις ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς.
 

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1 (1985)

Φεβρουαριος 1985. Ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία ΠΑΟΚ αρχίζει να χάνει έδαφος αλλά και την βαθμολογική διαφορά που είχε απο τις ομάδες που τον «κυνηγούσαν» στην μάχη του τίτλου. Σε ένα κρίσιμο ματς ο Ολυμπιακός παίρνει την ρεβανς απο την ήττα του α' γυρου και με δυο γκολ των Μητρόπουλου και Σαργκάνη ( ! ) με πέναλτυ επικρατει του ΠΑΟΚ στο καταμεστο (57.581 εισιτήρια) Ολυμπιακο Σταδιο! Το τέλος της σεζόν πάντως βρήκε τον Δικέφαλο να πανηγυρίζει τον τίτλο! 


Ολυμπιακός–ΠΑΟΚ  4-0 (1989)

Μια μεγάλη νίκη στα «πέτρινα» χρόνια του Ολυμπιακού τον Νοέμβριο του 1989 που αμαυρώθηκε από τα επεισόδια στο παλιό «Γ.Καραϊσκάκης»... Το σκορ για τον Ολυμπιακό είχε ανοίξει στο 13` ο Αλέξης Αλεξίου με σουτ, για να διπλασιάσει το σκορ με κεφάλια ο Τάσος Μητρόπουλος στο 35’. Έπειτα πήρε το ... όπλο του ο Νίκος Αναστόπουλος και με δύο γκολ στο 47’ και το 74’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Δυστυχώς, τα επεισόδια έκλεψαν την παράσταση με ανελέητο ξύλο μεταξύ ΜΑΤ και οπαδών των δύο ομάδων με απολογισμό 25 τραυματίες!


Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ  3-2 (1992)
Ένα από τα πιο συναρπαστικά σε εξέλιξη ντέρμπι ήταν αυτό του Ιανουαρίου του 1992! Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν αλλά δεν νίκησαν. Ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ με τον Αναστασιάδη στο 11', αλλά πέντε λεπτά αργότερα ο Γιώτης Τσαλουχίδης ισοφάρισε για τους ερυθρόλευκους που πήραν το προβάδισμα με τον Σάβιτσεφ (29'). Ο Ολεγκ Προτάσοφ καθάρισε στο 82΄ και ο Λαγωνίδης απλά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

 
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 5-1 (2004)
Στο πρώτο ντέρμπι στο νέο «Γ.Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός μετά από καταπληκτική εμφάνιση είχε συντρίψει με τέσσερα γκολ τον ΠΑΟΚ σε ένα ημίχρονο! Το σκορ άνοιξε ο Ζιοβάνι που είπε «ευχαριστώ» στο δώρο του Χασιώτη και πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Ηλία Ατματσίδη. Στη συνέχεια ανέλαβε ρόλο ο Ριβάλντο, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού και στη συνέχεια το δεύτερο γράφοντας το 3-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου σκόραρε και ο Τζόρτζεβιτς από την άσπρη βούλα κάνοντας το 4-0 στα πρώτα 45'. Στο β` μέρος, ο Σαλπιγγίδης μείωσε για τον ΠΑΟΚ σε 4-1, όμως, στις καθυστερήσεις χάθηκε η μπάλα από τον συνδυασμό των Ριβάλντο, Ζιοβάνι και (σκόρερ) τον Καστίγιο.
 
 
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-2 (2006)
 
Η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα στο νέο «Καραϊσκάκη», που ήταν άδειο λόγω τιμωρίας, με πρωταγωνιστές για τον ΠΑΟΚ του Γιώργου Κωστίκου τους Σικαμπάλα και τον Παντελή Κωνσταντινίδη που είχε σκοράρει δις (66', 71'). Ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί με τον Γιάγια Τουρέ (59').
https://www.youtube.com/watch?v=RBI2dcQMOZY
 
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1 (2010)
 
Με το γκολ του Εντίνιο στο 20' ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαία νίκη στο Καραϊσκάκης και έπιασε τότε τον Ολυμπιακό στη δεύτερη θέση, όμως δυστυχώς και τότε δεν έλειψαν τα παρατράγουδα. Με το σφύριγμα της λήξης, οι οπαδοί του Ολυμπιακού ξεκίνησαν να πετoύν αντικείμενα στην φυσούνα, από όπου αποχωρούσαν οι παίκτες των δύο ομάδων, αλλά και στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο, μπροστά από τα επίσημα.
 
Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, ενώ στη συνέχεια άνδρες μιας διμοιρίας που βρισκόταν μέσα στην θύρα των επισήμων συνεπλάκησαν με οπαδούς των «ερυθρόλευκων». Πανδαιμόνιο επικράτησε στη φυσούνα και υπήρξε ένταση μεταξύ ποδοσφαιριστών, ενώ ο έντονος τρόπος με τον οποίο πανηγύρισε ο Πάμπλο Γκαρσία το θρίαμβο του ΠΑΟΚ, προκάλεσε το μένος φιλάθλων και αντίπαλων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του.
 
O Βλάνταν Ιβιτς επέστρεψε ένα μπουκάλι στην εξέδρα και του την... έπεσαν οι Μήτρογλου και Γιάννης Παπαδόπουλος, ενώ την ίδια ώρα στη φυσούνα πλακώνονταν ο Μπράβο με τον Γκαρσία, οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μπρούνο Τσιρίλο λειτούργησαν σε ρόλο... πυροσβέστη και η κατάσταση μετά από λίγα λεπτά εκτονώθηκε.
 
 
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 4-0 (2013)
 
Εκείνο το ντέρμπι του Νοεμβρίου ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με το επιβλητικό 4-0 του ΠΑΟΚ, αυξάνοντας τότε την μεταξύ τους διαφορά στους έξι πόντους και έκλεισε με ένα εκπληκτικό 3 στα 3, των ντέρμπι με Παναθηναϊκό, Μπενφίκα και τον «δικέφαλο του Βορρά» κατά σειρά. Ο εξαιρετικός Τζόελ Κάμπελ δημιούργησε, οι Μήτρογλου (36’) και Σαβιόλα (60’) εκτέλεσαν, ενώ ο Φουστέρ (74’), ο οποίος είχε και δοκάρι ανέβασε τον δείκτη του σκορ, ενώ ο Κοσταρικανος διαμόρφωσε, με εκπληκτική ατομική προσπάθεια, το τελικό 4-0 στο 80’.
 
 
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-2 (2014)
 
Στο ντέρμπι τότε κορυφής ο ΠΑΟΚ είχε πάρει σπουδαία νίκη μέσα στο «Γ.Καραϊσκάκης» επικρατώντας με 2-1 του Ολυμπιακού σε αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική (εξ΄αναβολής). Τα γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχαν οι Αθανασιάδης (43΄) και Περέιρα (49΄) με φοβερό σουτ, ενώ για τους «ερυθρόλευκους» είχε ισοφαρίσει ο Φουστέρ (45+1). Οι Θεσσαλονικείς του Άγγελου Αναστασιάδη, που ολοκλήρωσαν το ματς με δεξί μπακ τον Σαλπιγγίδη (!), είχαν πάει τη διαφορά στους πέντε βαθμούς από τους Πειραιώτες που όμως στο τέλος πανηγύρισαν τον τίτλο.
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags