Facebook Pixel Sportdog.gr | Ομορφαίνει ο Απόλλωνας, πρώτη νίκη με Ξάνθη
| 2017-10-22 20:08:00

Ομορφαίνει ο Απόλλωνας, πρώτη νίκη με Ξάνθη

Sportdog Team
Ομορφαίνει ο Απόλλωνας, πρώτη νίκη με Ξάνθη

Την πρώτη νίκη του για φέτος πήρε ο Απόλλωνας, επικρατώντας της Ξάνθης με 2-0.

Νίκη - ανάσα πήρε η "Ελαφρά Ταξιαρχία" απέναντι στους Ακρίτες στη Ριζούπολη. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν νωρίς (11') το σκορ με κεφαλιά του Κατσιγιέχος και από εκεί και πέρα η δουλειά τους έγινε πιο εύκολη. Ο Αλμπάνης πέτυχε το δεύτερο γκολ του Απόλλωνα στο 84', διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 που σήμανε το πρώτο τρίποντο για τους νεοφώτιστους.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Κονέ και Καστιγέχος ήταν το σημείο αναφοράς του Απόλλωνα, αφού τον πήραν πάνω τους, οδηγώντας τον στο πολύ σημαντικό τρίποντο.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Στο 4-2-3-1 του Απόλλωνα ο Τσόβιτς ήταν στο τέρμα, οι Μπιτζιμίν και Κύργιας στο κέντρο της άμυνας, ο Κοντοές στο δεξί άκρο και ο Κούρος στο αριστερό. Τα δύο χαφ ήταν οι Παπάζογλου και Κονέ, με τους Μάατσι, Μενδρινό και Αλμπάνη να παίρνουν θέση πίσω από τον Καστιγέχος. Χουάρεζ, Ανιέτε και Ελμπάζ χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγές από τον Βούλιτς, προκειμένου να "κλειδώσουν" την πρώτη νίκη της "Έλαφράς Ταξιαρχίας".

Με ίδιο σύστημα παρέταξε την Ξάνθη και ο Ράσταβατς, έχοντας τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Χατζητερζόγλου και Λισγάρα στο κέντρο της άμυνας, τον Μπαξεβανίδη δεξιά και τον Κασάδο αριστερά. Ντε Λούκας και Μεχία ήταν στη μεσαία γραμμή, οι Κίκε, Λουσέρο και Μπρίτο πήραν θέση μπροστά τους και ο Γέντρισεκ ήταν ο μοναδικός προωθημένος των Ακριτών. Ρότσε, Κάστρο και Σιλά πέρασαν στην αναμέτρηση στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δεν πρόσφεραν κάτι ιδιαίτερο στην ομάδα της Ξάνθης, προκειμένου να αποφευχθεί η ήττα.

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Καστιγιέχος. Το χρονικό σημείο που μπήκε (11') έδωσε άλλον αέρα στον Απόλλωνα και τον βοήθησε να ελέγξει το ματς από νωρίς και να φτάσει στην πολύτιμη νίκη.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Ιωάννης Νεοφυτιάδης σφύριξε αρκετά φάουλ και έβγαλε συνολικά οκτώ κίτρινες κάρτες, κρατώντας πολύ καλά ένα σκληρό ματς. Χωρίς προβλήματα οι βοηθοί του, Ιωάννης Κοντιζάς και Εμμανουήλ Καλφάκης.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Απόλλωνας πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα με αυτό το τρίποντο, το πρώτο του στη φετινή Superleague και μετά την ισοπαλία με την Κέρκυρα, δεν έχασε για δεύτερο συνεχόμενο ματς, την ώρα που η Ξάνθη έμεινε χωρίς νίκη για δεύτερο σερί παιχνίδι.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Χωρίς αμφιβολία ο σημερινός αγώνας είχε τεράστια σημασία για τους γηπεδούχους, αν δεν ήθελαν να... βυθιστούν κι άλλο στην τελευταία θέση. Η νίκη τους δίνει μια κάποια ηρεμία εν όψει της συνέχειας, στην προσπάθεια που κάνουν για την παραμονή. 

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ το 1-0

Δείτε ΕΔΩ το 2-0

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Κονέ, Αλμπάνης, Μάατσι (88' Ελμπάζ), Μενδρινός (74' Χουάρες), Καστιγέχος (85' Ανιέτε), Μπιτζιμίν, Παπάζογλου, Κούρος

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Μεχία, Κίκε (62' Ρότσε), Λουσέρο (79' Σιλά), Μπρίτο, Γέντρισεκ (62' Κάστρο)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags