Facebook Pixel Sportdog.gr | ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Καθαρό πέναλτι του Καρσελά – Μπορούσε τη νίκη...»
| 2017-10-28 23:57:00

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Καθαρό πέναλτι του Καρσελά – Μπορούσε τη νίκη...»

Sportdog Team
ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Καθαρό πέναλτι του Καρσελά – Μπορούσε τη νίκη...»

Τι αναφέρουν για το κοουτσάρισμα του Λεμονή και τις αποφάσεις του Παπαπέτρου.

Τα παράπονά τους για την διαιτησία του Παπαπέτρου στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο εκφράζουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού

Μέσω του match report στην σελίδα της ΠΑΕ, οι ερυθρόλευκοι κάνουν αναφορά σε τρεις φάσεις και στέκονται κυρίως σε αυτή του 81ου λεπτού με πρωταγωνιστές τους Καρσελά και Χουλτ.

Η περιγραφή του αποψινού ντέρμπι από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Μία εβδομάδα μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός ήθελε να συνεχίσει το σερί του και μάλιστα σε νέο ντέρμπι. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε, αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και ηττήθηκε με 1-0. Ο κ. Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1. Ο Προτό ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, έπαιζαν οι Ελαμπντελαουί, Ένγκελς, Σισέ και Κούτρης. Ο Ρομαό, με τον Οτζίτζα και τον Φορτούνη μπροστά τους ως «δεκάρι», ήταν οι τρεις του άξονα. Ο Πάρντο ήταν δεξιά, ο Ανδρούτσος αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Εμάνουελ Εμενίκε.

Στο πρώτο μέρος η ομάδα μας πήγε σε παιχνίδι υπομονής, έδωσε μέτρα στον Παναθηναϊκό και προσπάθησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Πρώτο μέλημα ήταν το «μηδέν» πίσω, ώστε ο Ολυμπιακός σιγά-σιγά να πάρει σιγουριά στον αγωνιστικό χώρο και να κυνηγήσει τη νίκη. Τακτικά η ομάδα μας τα πήγε πολύ καλά, αναχαίτισε στο έπακρο τις προσπάθειες των παικτών του Παναθηναϊκού και δεν απειλήθηκε, παρά σε μια-δυο περιπτώσεις. Ο Παναθηναϊκός είχε πολλές στατικές φάσεις, κυρίως κόρνερ, ωστόσο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί καμία, αφού η ομάδα μας δεν το επέτρεψε. Σισέ και Ένγκελς είχαν καλή απόδοση και δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να δημιουργήσει κινδύνους από τον άξονα.

Επιθετικά η ομάδα μας δεν δημιούργησε πολύ, καθώς επιδόθηκε σε παιχνίδι αντεπιθέσεων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ποδοσφαιριστές του κ. Λεμονή βγήκαν με αξιώσεις μπροστά, αλλά δεν κατάφεραν να πάνε τις φάσεις μέχρι τέλους. Ο Εμενίκε κρατούσε απασχολημένη την άμυνα του Παναθηναϊκού, αλλά δεν τροφοδοτήθηκε πολύ στο πρώτο μέρος και έτσι δεν είχε παρά μία ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός έπαιξε περισσότερο από δεξιά, με τον Ελαμπντελαουί και τον Πάρντο να παίρνουν πολλές πρωτοβουλίες, τις οποίες όμως δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν. Κλεισμένος ήταν, σε μεγάλο βαθμό, ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος δεν είχε χώρους να κινηθεί. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να γυρνάει αρκετά πίσω, μαζί με τον Οτζίτζα, ο οποίος επίσης δεν είχε πολύ χώρο να κινηθεί.

Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε αδίκως για χέρι του Ανδρούτσου στο 11’, αφού πρόκειται για ακούσιο. Το χέρι που καταλόγισε στον Φορτούνη ο διαιτητής Παπαπέτρου στο 37’, δεν υπήρξε ποτέ, αφού η μπάλα χτύπησε τον Έλληνα μέσο στο πρόσωπο. Ο Φορτούνης έβγαινε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή... Το πρώτο μέρος έληξε δίχως σκορ, ενώ με την επανέναρξη, για το δεύτερο ημίχρονο, ο Θρύλος μπήκε στο γήπεδο δίχως αλλαγή. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να διαφοροποιήσει την εικόνα του πρώτου μέρους και να βγει περισσότερο μπροστά, θέλοντας να πιέσει τον αντίπαλο και να τον περιορίσει στο δικό του μισό του γηπέδου. Οι συνεργασίες δεν ήταν αποτελεσματικές, ως επί το πλείστον και δεν οδήγησαν σε τελικές προσπάθειες, ενώ με την πάροδο της ώρας η ομάδα μας ανέβασε τον ρυθμό της και προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική. Το γκολ του Παναθηναϊκού στο 56’ έδειξε να αποδιοργανώνει τον Ολυμπιακό, ο οποίος σε εκείνο το σημείο ανέβαζε ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε και έδωσε μέτρα στην ομάδα μας, η οποία άρχισε, λεπτό με το λεπτό να ανεβαίνει.

Από το γκολ και έπειτα, ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος μέσα στο γήπεδο και οι αλλαγές του κ. Λεμονή βελτίωσαν την εικόνα. Η είσοδος των Καρσελά, Ανσαριφάρντ και Ζιλέ (κατά σειρά) ανέβασε τον Ολυμπιακό, ενώ η ομάδα μας θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση (τουλάχιστον) σε περισσότερες από τρεις-τέσσερις περιπτώσεις.

Ο Ανσαριφάρντ χάνει τεράστια ευκαιρία λίγο πριν το 80’, σημείο στο οποίο ο Παναθηναϊκός είχε την τύχη με το μέρος του, ενώ αμέσως μετά, η τύχη των γηπεδούχων... πολλαπλασιάζεται, αφού ο Βλαχοδήμος σταμάτησε... δίχως να το θέλει και με τη βοήθεια του δοκαριού, την προσπάθεια του Ανσαριφάρντ. Ο διαιτητής Παπαπέτρου έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι σε καθαρή ανατροπή του Χουλτ στον Καρσελά, μέσα στην περιοχή, στο 81’. Μία απόφαση λανθασμένη. Μέσα σε ένα τρίλεπτο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να φέρει το ματς... ανάποδα και να φύγει ακόμη και με τη νίκη από το γήπεδο της Λεωφόρου. Το αποκορύφωμα ήρθε στο 89’, όταν ο Εμενίκε δεν κατάφερε εξ επαφής να νικήσει τον Βλαχοδήμο, πιάνοντας αδύναμο πλασέ και ενώ από πίσω ερχόταν ο Ανσαριφάρντ, έτοιμος να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα!!

Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Παπαπέτρου και ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το ματς.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags